Ne znam sto bih rekao. Hvala vam na misljenjima i savjetima i potpori, ali bilanca mi je porazavajuca: do sada je uginulo pet ribica i vise nisam siguran sto od toga akvarija zelim.
Danas su me u pet shopu uspjeli odgovoriti od moje namjere da kupim tester za nitrite jer je, navodno, u novome akvariju sansa da ima nitrita vrlo mala.
No, sutra cu ja to ipak nabaviti pa testirati. Osim na nitrite, na sto da jos testiram? Sto bi moglo biti pogubno za ribice? Amonijak? Ima tamo hrpa nekakvih testera. Ne znam je li potrebno da sve to isprobavam?!
Ne razumijem sto ih ubija, ali svaki dan ode po jedna.
Jos cu testirati vodu, osobito ako mi mozete dati konkretne savjete NA STO da testiram vodu odnosno sto je najveca opasnost za ribice.
Poslije toga mozda cu nabaviti novu turu ribica. A ako i one uginu, onda ce akvarij na prodaju. Jer ne znam sto vise mogu uciniti. Napravio sam sve prema uputama - a rezultat je ravan katastrofi.
Da ponovim, molim vas konkretno:
1. na sto sve da testiram vodu?
2. mogu li osim toga nesto uciniti da sve te ribice ne pomru?
Hvala.
ne znam sto bi ti rekao...zao mi je
. poslusaj savjete...dugo cikliranje,karantena, ljekovi...zapravo ponekad treba samo imati sreće. ja i dalje sumnjam da je nekakva bolest u pitanju jer se nikakav ociti znak na ribi ne vidi.
samo naprijed...na kraju ce sve sjesti na svoje mjesto