pozdrav svima.
aq 72 l, filtracija tetra ex70(za 120 l), 7 cryptocoryna, 20-ak vallisneria, anubias nana, uglavnom-hrpa biljaka koje sretno rastu,
i dvije zlatne ribe, jedan komet i jedna obicna.
na kometu je iznad jednog oka cudna izraslina(drugoj nije nista), velicne je 10 cm bez repa. u pocetku sam mislila da nema dovoljno kisika jer sam na nekom sajtu nasla da se takve izrasline javljaju u nedostatku O2, ali uz tolku kolicinu biljka to ne moze bit slucaj, uostalom, riba bi bila vise na povrsini, sto nije.
kasnije sam na nekom sajtu nasla da se cesto na muzjacima pojave izrasline kad postanu spolno zreli, ali moja riba je zenka-nema pjege na obrazima i tockice na prsnim perajama-znaci zensko, a i odlozila je jaja, tako da vise ne sumnjam.
prosla sve bolesti zlatnih, ali nista.
riba se normalno ponasa, jade, pliva, nema problema u plivanju, a kao i svaka zlatna, jedino sto hoce je hrana.
ima taj neki mjehur iznad oka, a na prednjem dijelu tijelu nekoliko kao izdignuca, nisam sigurna da ce se vidjet, jer je prbrza da bi ju normalno ulovila s foticem, ali vjerrojatno je ista bolest u pitanju pa ako rijesim mjehur na oku, valjda ce se i po tijelu izdignuca povuc.

cak se na ovoj drugoj i vide malo ta izdignuca.