Hvala na utjesi, ljudi!
Akosuta je dobro primjetio da volim Dijabla LOD. Nije li to jednostavno najbolja igrica svih vremena? (joj, sad će skočiti WoW-ovci

)
Malo sam razmišljala o svemu što se dogodilo. Prvo da kažem, ostale ribice su u redu i razvila sam hranjenje na taj način da ju rasipam po površini i zgasim filter i pumpu za zrak tako da se Baalu pruži više vremena da nacilja, a da ga Andariel teže dohvati. A debeljuci ce trebati više truda da pohvata hranu po cijelom AQ-u nego kad se nastavi na kolut i sve odjednom strpa u ćube. Jedino je s Durkačem problem kaj sad ide po površini ko motorni čamac i samo guta vodu i zrak i hranu i sve. Ko kit.

Duriel je teleskop, točno. Baal je komet, a Andariel karas. Azual je bio shubunkin. Da, čini mi se da je Azi jedini bio dečko. Znam da to nije dobar omjer mužjaka i ženki, možda ga je harem koštao života? Jako je teško reči kojeg su ribice spola dok su još skroz male.
Ova verzija s udaranjem u filter pala nam je na pamet, jer je filter bio dobro nakošen kad smo primjetili mrtvog Azija. A nikad se prije nije nakosio. Nije mi jasno kako. Zato smo posumnjali ili da ga je filter stisnuo ili da ga je Andariel (koja je oooogroooomna) tresnula o njega dok ga je naganjala zbog hrane ili da ga je struja. Odlučila sam sada kupiti onaj vanjski filter za 500 kuna. Je skup, ali ne želim riskirati život niti jedne ribice.
Kaj se tiče kupnje novih, Azijeva smrt me je toliko pogodila, da mi je palo na pamet kako je imanje akvarija pogreška, kako unatoč svom trudu ne možemo održavati stabilne biotope i kako je to samo mučenje životinja. S druge strane, da ih vratim u prirodu, ne bi se snašle i umrle bi. A s treće strane, biotopi ni nisu za sve ljude. Neki ljudi su odlični akvaristi, vole to iz dubine srca, ali najnormalnijom stvari na svijetu smatraju kad im jedna ribica pojede drugu ili slično. Ja se, kao što vidite, za svaku posebno vežem, a i one za mene. Za mene su one ljubimci poput mačke ili psa i ne mogu dozvoliti da "jači kvači" u mom akvariju, jer se smatram osobno odgovornom za smrt svake ribice. Zato se bojim nabavljati još ribica.