Lipanj 17, 2025, 17:18:24 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Krenuo moj morski  (Posjeta: 22636 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Krenuo moj morski
« Odgovori #100 u: Ožujak 13, 2007, 15:59:00 poslijepodne »

Citat: blue

Moj savijet je da prvo naučite osnove proizvodnje akvarijskih proizvoda ,kojih je 90 % izrađeno u drugim specijaliziranim tvornicama po specifikacijama naručioca a zatim možemo pametnije diskutirati ,te da ustanovite i držite se jednog podatka ,a ne da u kratkim razmacima tvrdite totalno kontradiktorne činjenice (ati je sylvania ,pa je narva ,pa je bila sylvania a sad je narva... ) .

Moj savjet je da pocnes drzati Sylvania lampe budes mnogo vise prodavao lampi

Nitko nije rekao da je Ati Sylavania vec sam ja napisao da je za Ati-a Sylavania radila lampe u svojim pogonima.

I ne se toliko ljutit molim lijepo, pa i ti sam drzis bofl robu iz kine i sta sad hoces reci da to valja nesto jer ti prodajes. Molim link ako imas nekog poznatog svjetskog reefera koji koristi npr. onu kinesku visecu rasvjetu iz tvog shopa

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #101 u: Ožujak 13, 2007, 16:10:00 poslijepodne »
Moja opaska o neznanju se odnosila na diskusiju o ATI lampama .Ja se uopce ne ljutim ,zasto bi se ljutio ? Ako imamo neku diskusiju onda ako zelimo da ta diskusija bude od nekog znacaja a ne bezveze trebamo tu diskusiju potvrditi sa konkretnim podacima .Ti si napisao da ATI lampa nije odlicna ,kad sam te pitao zasto , tvoj odgovor se uopce nije odnosio na kvalitetu lampe nego na navodnu prevaru sa strane ATI-ja i tema je dalje otisla u tom smijeru .Ja vas samo pitam konkretne podatke ,napisati nesto bezveze po mom misljenju nema smisla .
I sada opet pišeš podatke koje nemaju nikakve veze sa bilo cime niti ih mozes argumentirati .
Koje su to lampe koje su jednako kvalitetnije kao i ATI a jeftinije su 40 % ??
Ako mislis na sylvania lampe u prijasnjem postu si javio da sylvania vise ne proizvodi ATI lampe tako da mi nije jasno na koje lampe mislis ?
Ako imas konkretan dokumentirani podatak ,a toga cu vrlo rado prihvatiti i naravno promijeniti moje misljenje ,da ATI i Sylvania lampe koriste istu mjesavinu i kvalitetu fosfora i ostalih supstanci koji utijecu na kvalitetu i dugotrajno drzanje bitnog spektra kod lampi slobodno ga postaj .
Samo sa takvim konkretnim podatkom mogu promijeniti moje misljenje i prihvatiti cinjenicu da sam ja a ocigledno i velika vecina svijetskih reefera koji koriste ATI lampe prevareni .
Do tog momenta ja ne mogu prihvatiti ništa drugo nego da dovodite ljude u zabludu zbog toga sto vi ne shvacate kako se izraduju akvarijske lampe po specifikacijama narucioca .
Dakle sirite lazne informacije a lažne informacije nikako ne mogu dovesti do dobroga ,ni u kom pogledu .
Meni je sasvim svejedno koje lampe ja prodajem ,dapace puno lakse i jeftinije mi je nabaviti Sylvania lampe u Hrvatskoj nego ATI ,uostalom i Cichlidu sam preporucio ostale lampe a ne samo ATI-jeve .
To sto vi mislite da ja tu uvaljujem ljudima moje proizvode to je teska glupost i u biti me vređa .

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #102 u: Ožujak 13, 2007, 16:20:00 poslijepodne »
Necemo se prepirat forum je dobar da svatko kaze svoje misljenje i iskustvo, a to sto si se ti nasao nesto prozvanim hm nemoj tako.

Ja sam napisao samo da su Ati lampe dobre ali ne i odlicne, a zasto tako mislim? Zato jer imam lampe od tri razlicita proizvodjaca i mogu reci da mi je to sve isto koliko sam do sada vidio, a jedina razlika je u cijeni.

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #103 u: Ožujak 13, 2007, 16:22:00 poslijepodne »
E sad si vec poceo osobno vredati Veco sto nikako nije u redu. Prvo kineska roba je svugdje ,pola tvoje kuce je vjerojatno izradeno u Kini pa do toga da se injekcije za infuziju kao i cijeli onaj sklop izraduje u Kini .
Ako tije ta Kineska roba losa ,zasto si je kupio od mene te me zamolio da ti sacuvam jos jedan model kojeg si kupio mijesec dana kasnije ?
Drzim Kinesku robu ,Njemacku robu i USA robu ,bitan je izbor zar ne ?
Nazalost i ti nemas nista pametno za reci ,sve sto napises nema smisla i onda pocinjes okretati na osobne uvrede koristeci laži ,jer ja nigdje nisam rekao da vrhunski svijetski reeferi koriste kinesku visecu rasvijetu .
Sto se tice kvalitete svima radi tako da vjerujem da je u redu .
Nije mi jasno zasto skreces temu i pocinjes vrijedati,da li imas kakve osobne probleme ? Forum nije mijesto za rijesavanje takvih stvari . Edited by: blue

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #104 u: Ožujak 13, 2007, 16:26:00 poslijepodne »
Molim te ne pisi da se osijecam prozvanim ,zar ti mislis da mene moze izbaciti iz takta netko kao ti i slicni sa neargumentiranim dezinformacijama ?
Ovo je forum gdje se diskutira o akvaristickim temama i takva je ova tema.

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #105 u: Ožujak 13, 2007, 16:30:00 poslijepodne »

I sada opet pišeš podatke koje nemaju nikakve veze sa bilo cime niti ih mozes argumentirati
Na koje hoces podatke argumente?

Koje su to lampe koje su jednako kvalitetnije kao i ATI a jeftinije su 40 % ??
Sylvania isto dobra kao Ati ali jos bolja zato sto je jeftinija.

da sam ja a ocigledno i velika vecina svijetskih reefera koji koriste ATI lampe prevareni .
Da jeste i jesmo.
To je kao neki dan jedan od vlasnika Lacoste kad je dosao u HR i kad ga novinarka pitala da li je to u svijetu brand name proizvoda realna cijena kvalitete koju kupac danas placa?
A on odgovara: Ne, placate 30% kvalitetu, a 70% placate ime kao i kod svih brand name proizvoda.
I ja vidis nedavno kupio majicu kratkih rukava za 600kn iako znam da placam 70% ime, a ne kvalitetu.

To sto vi mislite da ja tu uvaljujem ljudima moje proizvode to je teska glupost i u biti me vređa .
Nemoj tako nitko nije rekao da uvaljujes barem ja nisam procitao nigdje.

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #106 u: Ožujak 13, 2007, 16:36:00 poslijepodne »

Sad smo na La Costi očigledno ovo sve nema smisla .I nema drugog nego :
Good night and good by

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #107 u: Ožujak 13, 2007, 16:37:00 poslijepodne »

Ako tije ta Kineska roba losa ,zasto si je kupio od mene te me zamolio da ti sacuvam jos jedan model kojeg si kupio mijesec dana kasnije ?
/QUOTE]
Evo vidis bas hoces da ti kazem.
Covjek se uci i stejce iskustvo.
Kupio bih ja jos puno toga, ali... pitaj me zasto nisam

Offline Stina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Krenuo moj morski
« Odgovori #108 u: Ožujak 13, 2007, 16:45:00 poslijepodne »

Razlog ove besmislene diskusije leži u tome što vi ne znate osnove i konstantno izbjegavate odgovore na postavljena pitanja

Bez uvrede g. Mirabel, ali isto ja zaključujem iz vaših postova, upravo to - izbjegavate odgovore, a busate se pitanjima na koji ni sami neznate odgovor i to sam vam ranije napisao.

Kao sto sam i rekao Sylvania,Narva ,Osram će i vama napraviti lampu po
vašim specifikacijama ako ste voljni naručiti minimum koja svaka
odredena tvornica traži ,koliko sam upoznat to je oko 20-30 000 komada .

Istina, do te velike informacije smo svi došli, pa tako i Thomas Pohl koji je izrađivao KZ lampe u Sylvani-i, 20000komada je više nego dovoljno, netreba pretjerivati.

Nažalost vaša elokventnost i postavljanje kao da znate sve može
uvijeriti početnike da ste stvarno stručni tj da imate neko znanje što
je našalost trenutno daleko od istine sudeći po vašem postu iznad
.Naime Girz (Alexandar Girz) je običan hobista ,on ne proizvodi ništa
.I kao što se vidi tvrdite da ATI radi lampe u Narvi (prije mijesec dva
) a sada se tu svadate sa mnom da je ATI lampa identična Sylvaniji tj
da je to ista lampa ??

g. Mirabel, moram priznati da sam razočaran vašim postupkom omalovažavanja mene na temelju mog lapsusa.
Dobro ste upoznati da znam tko je Alexandar Girz, dapače imam i njegovu "slavnu" plate montiporu za što isto znate, što mi je čovijek iz Njemačke osobno poslao.
Dobro znate da sam ovdje mislio na Thomas Pohl-a, ali umijesto da prijeđete preko toga ili me upozorite na lapsus, vi me ovdje pokušavate omalovažavati prikazujući me kao kompletnu neznalicu.
Samo ću vam reći da od vas drugačije nisam ni očekivao, nije prvi put da se ovako nisko spuštate.
Još jednom napominjem, dobro vi poznajete na koga sam ja mislio i dobro vi znate što sam želio reći - ovo je iskrivljavanje slike na temelju mog lapsusa koji se svakome može desiti i desit će mi ih se još u životu.
Hvala lijepo na ovome

A ja to uopće nisam pitao ,moje pitanje je bilo :
"Cim mi das link
na neki dobar akvarij kao sto je ovaj gore u kojem u specifikacijama
pise da koristi obicne sylvania lampe ja mijenjam misljenje ."
Niti sam dobio link ,niti je taj akvarij dobar kao Iwanow

Hmmm, nije li sad ovo smiješno malo??
Jedan takav stručnjak poput vas, što ja sad ozbiljno mislim, da na takav način odlučuje koje su lampe kvalitetne?
Pa dobro vi znate da SAMA lampa uopće ne donosi boju koralju, boju koralja donosi svi parametri u akvariju, od protoka do kemijskih parametara, pa na kraju krajeva i svjetla.
Jedan akvarij poput Iwanovog se nemože mjeriti sa simple sump less akvarijem od Jasenke i to sad nije poanta ove teme, no njezine boje su zbilja intenzivne i tu sam vam dao primjer za lampe koje ste pitali.
A ukoliko vas interesira, kao i vi i ja sam sposoban dopisivati se i izmjenjivati svoja iskustva sa drugim reeferima, pa sam tako uz A.Girza kontaktirao i samog Iwana, koji mi je osobno rekao da je Sylvania jako dobra lampa.
Razlog zašto on koristi ATI je njegov, a zaključci donoseni od nas su u ovom slučaju nevažni.

Ali zato skrećete tj počinjete vrijeđati sa privatnim stvarima koje
nemaju veze sa ovom temom ,što je vaš česti način odgovaranja kad ne
znate odgovor .I onda još počnete tvrditi da drugi vrijeđaju .

Ispričavam se za uvredu, zbilja nisam htio nikog uvrijedit i kad bolje razmislim, nisam trebao napisati "bivša prijateljica", nadam se da će isprika bit prihvaćena.

Zar nij

Offline fagan

• Punopravni član
  • **
Krenuo moj morski
« Odgovori #109 u: Ožujak 14, 2007, 06:12:00 prijepodne »

Eto kolega Scalar drago mi je da su se strasti malo stišale i da sad možemo normalno razgovarati..nadalje želim reći da i dalje iznosiš neke zaključke iako ne poznaješ pravo činjenično stanje stvari,a pri tom mislim na ovu tvoju izjavu:

Citat: scalar
fagan, da rasčistimo nešto, ja imam morski akvarij u određenom stadiju o ćemu ti očito nemaš puno saznanja, nije to neki tank u koji ćeš ti pobacat koralje i ribe.........

Kad sam negdje gore spomenuo da ne znam baš o morskoj akvaristici mislio sam pri tom da nemogu stati rame uz rame ljudima kao što su blue,brada,stina itd.,ali s takvima kao što si ti uvijek mogu malo diskutirati....jer kao što možeš vidjeti već sam dugo na ovom forumu i to što imam malo postova znaći da malo pišem,ali ne i da malo čitam,pošto sam i sam bio u fazi razmišljanja o nabavci morskog akvarija.(nažalost to je za sada odgođeno)...

Kad sam rekao da ti akvarij nema koralja,nisam mislio da ga odmah natrpaš SPS-ovima,nego da bi dobro bilo imati pokoji fragić xenie i kad bi još posadio malo caulerpe imao bi prirodne uništivače nitrata koje je lako nabaviti kod kolega akvarista i to besplatno.

Kažeš da ti je ovaj akvarij samo pokus,ja mislim da ćeš samo izgubiti puno živaca da bi saznao ono što morski akvaristi već znaju i što su odavno "ispokusirali".Treba učiti na tuđim greškama.

Mislim da ćeš ubrzo shvatiti da neki minimum uvjeta ipak moraš ispuniti i da je dio te "ekstra" opreme ipak nephodan npr.skimer,ako si ikad vidio (i pomirisao) nečistoću koju ta zgodna spravica izvuče iz akvarija u samo nekoliko dana znao bi o čemu govorim.Aqumedicov midiflotor se već 2-3 puta prodavao na forumu za nekih 300-tinjak kuna šta mislim da nije velika cifra.deklariran je za akvarije od 400 l,a mislim da bi tvoj od 180 l sasvim dobro skimao.Sljedeće što moraš riješiti je protok u akvariju koji na sreću nije baš velik pa bi 2 powerheada ili još bolje stream pumpe i to slabije snage trebale dobro odraditi. I zadnje ali ne i manje bitno je taj "nesretni" živi kamen,stavka u koju jednostavno moraš uložiti da bi ti se dugoročno isplatilo.Čini mi se da je cijena jadranskom kamenu oko 5 eura. (neznam gdje ga ima za kupiti)

...eto toliko od mene za sada...

LIJEP POZDRAV
F.M.- ZG

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
Krenuo moj morski
« Odgovori #110 u: Ožujak 14, 2007, 09:39:00 prijepodne »
Ovo nema smisla!

BLUE I FAGAN ČITAJTE ŠTA PIŠEM

Ja svom djetetu koji ide u osnovnu školu velim da pročita i shvati šta je pročitao, a onda može pitanje, a vi ni ne pročitate već odma neka pametna.

Trkeljate tu ljudima koji imaju akvarije bezveze sam da trkeljate, a uopće ne shvaćate šta ljudi hoće reć.

Blue, ti si trgovac i bok.

scalar

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #111 u: Ožujak 14, 2007, 10:35:00 prijepodne »

LOOL rekao sam da se neću više javiti ali definitivno moram ,monty python je kikiriki za ovo .

Stina nemoj mi reci da nakon 2 stranice uvijeravanja da je ATI =Sylvania tvoje osobno misljenje je da je ATI ustvari Narva ,jos jedan tipo ??
Jer mi pricamo o lampama koje sylvania radi za ATI zadnjih godinu dvije i za koje tvrdis da su prevara .

razaznati da li je ATI prvo bio kod Sylvanie, pa se preselio kod NARVE(kako ja mislim)

citam i ne vjerujem .

Scalar ,ako se tko tu natrkeljao onda si to definitivno ti ,ti si toliko toga iztrkeljao sto nema ama nikakve veze s nicime ,a trebao bi se ugledati na tvoje dijete koje ide u osnovnu i malo za početak početi čitati o morskim akvarijima pa ces vidjeti da ni djeca iz osnovne skole nebi te stvari zvala kvantnom fizikom i razumijela bi ih .
Covijek koji nije procitao/shvatio osnove morske akvaristike piše drugima da citaju i shvate ???
Monthy python definitivno

A sad stvarno : Good night and good by

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
Krenuo moj morski
« Odgovori #112 u: Ožujak 14, 2007, 10:49:00 prijepodne »
BLUE PONAVLJAM, ČITAJ ŠTA PIŠEM!

ne se nervirati i ne trkeljati oko nečega što jednostavno nečeš shvatiti (ili nemreš shvatiti)

scalar

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Krenuo moj morski
« Odgovori #113 u: Ožujak 14, 2007, 12:36:00 poslijepodne »

E sad si vec poceo osobno vredati Veco sto nikako nije u redu.

citat iz pravila foruma:

Ne šaljite poruke čija je svrha samo da živciraju druge. Takve
poruke će biti odmah obrisane. Provokacije na temelju osobnih
neslaganja ili netrpeljivosti vode do opomene, a nakon toga i do
blokiranja. Molimo, bez osobnih napada. Kritizirajte ideje, ne osobe.
Svađe neće biti tolerirane, te će sudionici biti opomenuti, a prema
ozbiljnosti svađe (osobna procjena administratora i/ili moderatora) i
blokirani. Da se krivo ne shvati, nemamo ništa protiv žustrijih
rasprava, dapače, potičemo ih. One mogu samo doprinijeti razvoju hobija
i boljeg shvaćanja dotične problematike, ali konstruktivna kritika
stavova i argumentirano iznošenje ili pobijanje činjenica NEMAJU
NIKAKVE VEZE sa osobnim uvredama prema osobama s kojima se ne slažete
ili koje se ne slažu sa vama. Najlakše je "ispravnost" svojeg stava
"argumentirati" (pr)ocjenom da je neka osoba glupa... Molimo da u
takvim raspravama njegujete kulturu dijaloga i svoje stavove
ARGUMENTIRATE, a ne namećete. U tom slučaju nakon debate neće ostati
neugodni osjećaji gorčine zbog teških riječi s bilo čije strane.
POŠTUJTE DRUGE DA BI DRUGI POŠTOVALI VAS.

Kljucam barem dok se strasti ne smire...
Split / Hrvatska