Kolovoz 06, 2025, 17:34:52 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Krenuo moj morski  (Posjeta: 23124 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Krenuo moj morski
« Odgovori #75 u: Ožujak 12, 2007, 17:45:00 poslijepodne »
Ati dobre ali ne i odlicne

Edited by: veco

Offline blue

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #76 u: Ožujak 12, 2007, 18:02:00 poslijepodne »
Moraces mi objasniti Veco zasto najveca farma koralja u Njemackoj koristi ATI lampe (a koriste ihveliki broj uzgajivacnica koralja u EU ) a ne neke druge i kako ti znas da su samo dobre a ne odlicne ,po kojem kriterijumu ??

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #77 u: Ožujak 12, 2007, 21:11:00 poslijepodne »
Zato jer je Ati svojedobno radio lampe u pogonima Sylvanie, a prodavao
ih duplo skuplje nego Sylvania svoje lampe koje su nacinjene istom
tehnikom istih mterijala (to ti je ono placas 50% skuplje ime ali ne znaci uvijek i kvalitet)

A farma koralja ce koristit lampe one koje dobiju gratis od
proizvodjaca, a time ide i reklama kao i ti sam sto si uzeo za primjer
da "farma koralja koristi Ati lampe"

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #78 u: Ožujak 12, 2007, 21:12:00 poslijepodne »
scalar sorry na off topicu na tvojoj temi

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #79 u: Ožujak 12, 2007, 22:02:00 poslijepodne »

Nazalost Veco to su teske gluposti koje se siru netom bezveze i nazalost obmanjuju totalno one koji ih citaju .
Ti sad mislis da znas neku informaciju a nemas uopce nikakvog iskustva sa reef akvarijima ,bez uvrede to mi nije namijera ,koju npr neznaju ljudi koji su desetak-dvadesetak godina u uzgoju koralja .Znaci onaj koji treba 600 lampa svakih 7 mijeseci rade ce dati vecu lovu za ATI lampe umijesto da kupi sylvanie lampe ? I naravno on je as hole koji ce namijerno obmanjivati javnost kad evo svatko ,pa i na malim Hrvatskim forumima ,zna da su to ustvari sylvanijine lampe koje se prodaju duplo skuplje .
To su takve debilane da je nevijerojatno .
Ne samo ATI ,nego svi koji prodaju svoje lampe ih ne proizvode sto je opce poznata cinjenica ,jer je to nemoguce ,nijedan proizvodac akvarijske opreme nema tvornicu za izradu lampi nego Sylanija,Narva,Phillips.. ih radi po njihovim specifikacijama .Sylvania ili Narva ili Phillips moze napraviti lampe koje ti zelis po tvojim specifikacijama ,samo ih moras naruciti 20-30 000 komada .

A farma koralja ce koristit lampe one koje dobiju gratis od proizvodjaca, a time ide i reklama kao i ti sam sto si uzeo za primjer da "farma koralja koristi Ati lampe"
To je jos jedna teska glupost jer ispada da ATI uopce ne prodaje svoje lampe nego ih poklanja ,naravno zaradivati ce na prodaji po par lampi hobistima ,a naruzbe od1200 komada godisnje (samo jednoj firmi ) poklanja radi reklame .

Edited by: blue

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #80 u: Ožujak 12, 2007, 22:08:00 poslijepodne »

A i ovaj je pao na foru kao i ja pa evo vec i u drugom akvariju koristi striktno samo ATI lampe : [url]http://www.acquaportal.it/_ARCHIVIO/ARTICOLI/giardino_casa.a sp[/url] ,steta sto ne razumije Hrvatski pa da evo dozna u kakvoj je zabludi .
Luce: Solo T5
2x54 Watt ATI Aqua blue Special
2x54 Watt ATI Blue Plus
4x80 Watt ATI Aqua blue Special
4x80 Watt ATI Blue Plus

Ima jos puno takvih vrhunskih akvarija tj akvarista koji su jadni totalno neuki i nemaju pojma o tome da ih ATI vara .

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #81 u: Ožujak 12, 2007, 22:41:00 poslijepodne »

Citat: blue

Nazalost Veco to su teske gluposti koje se siru netom bezveze i nazalost obmanjuju totalno one koji ih citaju .
Ti
sad mislis da znas neku informaciju a nemas uopce nikakvog iskustva sa
reef akvarijima ,bez uvrede to mi nije namijera ,koju npr neznaju ljudi
koji su desetak-dvadesetak godina u uzgoju koralja .Znaci onaj koji
treba 600 lampa svakih 7 mijeseci rade ce dati vecu lovu za
ATI lampe umijesto da kupi sylvanie lampe ? I naravno on je as hole
koji ce namijerno obmanjivati javnost kad evo svatko ,pa i na malim
Hrvatskim forumima ,zna da su to ustvari sylvanijine lampe koje se
prodaju duplo skuplje .
To su takve debilane da je nevijerojatno .
Ne
samo ATI ,nego svi koji prodaju svoje lampe ih ne proizvode sto je opce
poznata cinjenica ,jer je to nemoguce ,nijedan proizvodac akvarijske
opreme nema tvornicu za izradu lampi nego Sylanija,Narva,Phillips.. ih
radi po njihovim specifikacijama .Sylvania ili Narva ili Phillips moze
napraviti lampe koje ti zelis po tvojim specifikacijama ,samo ih moras
naruciti 20-30 000 komada .

A farma koralja ce koristit
lampe one koje dobiju gratis od proizvodjaca, a time ide i reklama kao
i ti sam sto si uzeo za primjer da "farma koralja koristi Ati lampe"
To
je jos jedna teska glupost jer ispada da ATI uopce ne prodaje svoje
lampe nego ih poklanja ,naravno zaradivati ce na prodaji po par lampi
hobistima ,a naruzbe od1200 komada godisnje (samo jednoj firmi )
poklanja radi reklame .

Imam i Ati i Sylvania lampe i sta da ti kazem ATI je definitivno skuplji

Sto se tice reef akvarija znam koliko znam i meni je za sada dosta jer
mi je to prije svega hobi u zivotu. A isto tako bi se moglo reci koliko
si ti dobar trgovac ako cemo ici u detalje i bez uvrede to isto mi njie
bila namjera, a ti se nemoj osjecati prozvanim jer prodajes Ati.

Ali to je normalno svatko svoga konja hvali i misli da je najbolji.

I necu ti reci da govoris gluposti jer imas pravo da podjelis svoje misljenje i iskustvo.

Offline LULU

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • ZG  TREŠNJEVKA
Krenuo moj morski
« Odgovori #82 u: Ožujak 12, 2007, 23:14:00 poslijepodne »
Scalar samo sam izjavio svoje mišljenje o tvom morskom akvariju SORRY. Ovo je moj buduci morski akvarij, za razliku od tvog još se testira.

Offline LULU

• Punopravni član
  • **
    • ZG  TREŠNJEVKA
Krenuo moj morski
« Odgovori #83 u: Ožujak 12, 2007, 23:25:00 poslijepodne »

Kada bude pomaka ponovo cu slikati.
Edited by: Strippy

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #84 u: Ožujak 12, 2007, 23:28:00 poslijepodne »
Imam i Ati i Sylvania lampe i sta da ti kazem ATI je definitivno skuplji
Cim mi das link na neki dobar akvarij kao sto je ovaj gore u kojem u specifikacijama pise da koristi obicne sylvania lampe ja mijenjam misljenje .Za sada po mojim (trgovacko reklamnim ) informacijama nemam nikakvu namijeru riskirati slab rast koralja ,koloraciju i sve sto se dobija od kvalitetnog svijetla zbog razlike od kojih 30-40 eura godisnje (na mojoj rasvijeti od 960 w) .
Od otkrivanja tople vode sam odavno odustao ,sad idem kud i svi neuki i neinformirani akvaristi kao sto je Ivan Lasser i slicni pa ako mi akvarij bude barem blizu ovog gore doniracu ATI-ju jos 300 eura ,nek ima covijek za kavu kad nas je sve obmanuo .

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
Krenuo moj morski
« Odgovori #85 u: Ožujak 13, 2007, 00:06:00 prijepodne »
Najlakše je prozvati druge da pričaju gluposti, divne li kulture...

Uopće mi se neda uvlačiti u ovu besmislenu diskusiju jer moje mišljenje je slično kao i od vece.
Gosp. Mirabel ispričavam se unaprijed ako sam Vas uvrijedio prozivanjem, no ja Vas smatram trgovcem, što vi i jeste, pa ja Vaše savjete uzimam sa rezervom, isto tako predlažem drugima da moje savjete uzimaju sa rezervom.

Zanimljiva je činjenica da su određeni ljudi sa stručnim aparatima mjerili i testirali lampe na fakultetitima sa skupocjenom opremom, te su uspjeli dokazati nekoliko gore navedenih gluposti.
Iste spektre mjerene na tim uređajima su poslali meni na moj mail i time mi potvrdili neke moje sumnje.
Naravno to nemora biti krajnja istina, ali mene je uvjerilo.
No onda opet, vjerojatno zato što ja nemam link od ljudi čiji akvarij NIKAD nisam vidio u živo, nemogu ništa dokazati?

Bilo bi mi izuzetno drago kad bi u Vašim slijedećim postovima izrazivali mišljenje formulacijom rečenice koja započinje sa "ja mislim" ili "ne slažem se" , umijesto da ovakvim izjavama vrijeđate članove s čijim se mišljenjem ne slažete(u ovom slučaju to sam ja).
To je kršenje forum pravila, te bih vas zamolio da poštujete pravila kao i svi drugi na ovom forumu...
Izvađeno iz pravila:
Najlakše je "ispravnost" svojeg stava
"argumentirati" (pr)ocjenom da je neka osoba glupa... Molimo da u
takvim raspravama njegujete kulturu dijaloga i svoje stavove
ARGUMENTIRATE, a ne namećete. U tom slučaju nakon debate neće ostati
neugodni osjećaji gorčine zbog teških riječi s bilo čije strane.
POŠTUJTE DRUGE DA BI DRUGI POŠTOVALI VAS.

unaprijed zahvaljujem!

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Krenuo moj morski
« Odgovori #86 u: Ožujak 13, 2007, 00:17:00 prijepodne »

Citat: Stina

Zanimljiva je činjenica da su određeni ljudi sa stručnim aparatima mjerili i testirali lampe na fakultetitima sa skupocjenom opremom, te su uspjeli dokazati nekoliko gore navedenih gluposti.
Iste spektre mjerene na tim uređajima su poslali meni na moj mail i time mi potvrdili neke moje sumnje.

sta znaci da ti imas na emailu dokaze za to? ajde onda potvrdi i sumnje svih nas ako one postoje...
Split / Hrvatska

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #87 u: Ožujak 13, 2007, 00:22:00 prijepodne »

Mislim te gluposti sa trgovcem mi vec pomalo idu na ....vrh glave
Naravno da su postovi koje pisem moje misljenje ,ciji bi bili ??

Nisam osobno nikoga nazvao glupim niti uvrijedio ,u kom mom postu sam nekoga od sudionika ove rasprave nazvao glupim ili uvrijedio ?

Moze link i opis njihove skupocijene opreme
Jesu li mozda mjerili kvalitetu fosfora u lampama ? Znaju li razliku izmedu fosfora koji se koristi u ATI lampama i onog koji se koristi u sylvania lampama ? Jesu li sigurni da je isti .
Da li je moguce da sylvania u svojim lampama koristi jeftiniji fosfor koji krace drzi koristan intenzitet bitan koraljima ,a u ATI lampama se koristi kvalitetniji fosfor koji je skuplji ali samim time duze "drzi" koristan spektar bitan koraljima .
Da li bi razlika u cijeni a samim time i kvaliteti lampe mogla biti u razlicitom fosforu koji se koristi za izradu lampi ?

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Krenuo moj morski
« Odgovori #88 u: Ožujak 13, 2007, 00:32:00 prijepodne »
Hmmm, može li kontra pitanje na Vaše pitanje?

Odkuda vama informacija o kvaliteti fosfora u lampama, znate li vi razliku između fosfora koji se koristi u ATI lampama i onog koji se koristi u NARVA ili SYLVANIA lampama?

Da li je moguće da su vaše informacije došle direktno od ATI firme te da one nisu u određenom segmentu objektivne jer se radi o firmi koja reklamira na kraju krajeva svoj proizvod?

Žao mi je ali ja link nemogu dati, sve je riješeno putem maila, te moram priznat da sam i određene grafove izbrisao... mislim da bi negdje mogao pronać ako ništa drugo onda bar graf ATI lampe i Korallen-Zucht lampe koja je isto rađena u Sylvani-i.

Čini mi se da ova diskusija nema smisla, jer mene Vi nećete uvjerit u ništa suprotno bez JAKO konkretnih podataka, isto kao što neću ni ja Vas.
S druge strane, ja osobno imam 2 lampe ATI aquablue special i namjeravam ih koristit u bližoj budućnosti, s obzirom da sylvania nema lampu sa takvim spektrom.

Neznam da li ste upoznati sa činjenicom da ljudi poput Iwana su svojedobno izjavili da kombinacija koja je najviše hvaljena na internetu ATI Blue plus i aquablue special nije najsretnije riješnje na duge staze, jer koralji s vremenom izgube lagano boju.
No onda opet to ovisi od sustava do sustava...

Nakon što mi iznesete informacije iz kojih se vjerujem da nešto novo naučit, ja ću se povuć iz ove diskusije jer je zbilja smatram besmislenom...
lijep pozdrav i no hard feelings

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #89 u: Ožujak 13, 2007, 00:58:00 prijepodne »

Nakon što mi iznesete informacije iz kojih se vjerujem da nešto novo naučit, ja ću se povuć iz ove diskusije jer je zbilja smatram besmislenom
Malo kontradiktorno zar ne ,ulaziti u diskusiju i nazvati je besmislenom a u isto vrijeme ne pruziti apsolutno nikakve podatkekoji bi potvrdili tvrdnje ,pa barem slike akvarija koji koriste sylvania lampe sa kojom vrlo jednostavno mozemo vidjeti razliku .

Pa da i jabacim malo kontra pitanja
Mislim da VI niste racunali na to da osim jednostavnog skidanja grafova i besmislenih tkz skupocijenih testiranjau kvalitetu lampe ulazi i nesto drugo a to je kvaliteta fosfora npr ? Jer nikad nisam vidio da ste VI ikad raspravljali o tome .
Sto VI mislite u cemu je razlika izmedu lampi ?staklo i metalne utikace sve imaju ,to je isto zar ne ? Sto po VAŠEM misljenju tvori razliku/kvalitetu između razlicitih lampiistog spektra a samim time i cijenu??
BTW jaVAS ne uvijeravam nista ,ja rekao da je ATI lampa odlicna na sto su rekli da nije i mene je interesirao konkretan podatak zasto ATI lampa nije odlicna ?

Da li je moguće da su vaše informacije došle direktno od ATI firme te da one nisu u određenom segmentu objektivne jer se radi o firmi koja reklamira na kraju krajeva svoj proizvod?
Ne ,u zivotu nisam pricao niti izmjenjivao informacije sa ATI firmom ,koristim samo svojznanje da bi izabrao dobar proizvod kojeg cu zastupati na CRO trzistu,vjerujem da su mnogi korisnici koji imaju u Hrvatskoj ATI proizvode jako zadovoljni sa mojim izborom i ponudom,te da su dobili recenziju ATI skimera prije nego vecina ostalih na svijetskom trzistu sto je velika stvar za ovako malu reef zajednicu .

Neznam da li ste upoznati sa činjenicom da ljudi poput Iwana su svojedobno izjavili da kombinacija koja je najviše hvaljena na internetu ATI Blue plus i aquablue special nije najsretnije riješnje na duge staze, jer koralji s vremenom izgube lagano boju.
Moze li koji konkretan dokazkoji ce potvrditi tuizjavu i objasnjenje zasto onda i u svom drugom akvariju koristi istu kombinaciju ATI lampa nakon par godina koristenja u prethodnom akvariju,i naravno zasto ju je koristio konstantno u prvom akvariju ako izaziva gubljenje boja kod koralja?

Edited by: blue

Offline fagan

• Punopravni član
  • **
Krenuo moj morski
« Odgovori #90 u: Ožujak 13, 2007, 06:11:00 prijepodne »

Citat: scalar
Svi mi znamo šta je kritika, a šta je budalaština. Kritiku da nekome nije lijep, da ima malo riba, itd. prihvaćam u svako doba, ali "kamenčuga", "ruglo", "posuda sa slanom vodom", gle, bio sam pristojan!

Gle kolega scalar,nisi bio pristojan jer sa ovim "neandertalac" vrijeđaš mene.Ja tebe nisam vrijeđao nego sam samo dao mišljenje o tvom "akvariju".Ti vrijeđaš i LULU koji nije ništa loše napisao,nego samo brojčano (npr.0-5) ocijenio tvoj akvarij...zar nisi ti sam na početku ove teme rekao:"Sad može drvlje i kamenje!",ali izgleda da nisi tako mislio...jer si odpočetka svadljivo nastupio prema svima koji se ne slažu sa tvojim viđenjem morske akvaristike.

Vidim da te smetaju neke moje riječi:"kamenčuga","posuda sa slanom vodom", "ruglo" (možda sam sa ovom zadnjom i malo pretjerao ), ali i dalje mislim da one najbolje oslikavaju taj tvoj uradak.Moj prvi akvarij je bila kugla sa 2 teleskopa,plastičnom biljkom i šarenim oblucima koji isto nije ništa drugo doli ruglo.Na podforumu "Vaši morski akvariji" možeš vidjeti dosta dobrih akvarija od naših domaćih morskih akvarista, čak i u samim počecima ti akvariji su desetorostruko bolji nego taj tvoj za koji nitko ne može imati lijepe riječi, osim CICHLIDA (koji ti je pretpostavljam sigurno poznanik,prijatelj,rod ili tako nešto...)

I evo da završim i da dam kritiku na način koji ti želiš da ne bi bilo još ljutnje: Ne kolega, ne sviđa mi se tvoj akvarij jer nema koralja,ni dosta riba.ima alge i dva ružna kamena koja nisu porozna i ničemu ne služe u akvariju (...to kažu oni što znaju).

Lijep pozdrav!

P.S

CICHLID nažalost sa ovim mojim godinama odavno nisam balavac,a pogotovo nisam u pubertetu....i dlake su mi izrasle na svim mogućim mjestima čak i tamo gdje sam se nadao da nikad neće...
F.M.- ZG

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
Krenuo moj morski
« Odgovori #91 u: Ožujak 13, 2007, 08:19:00 prijepodne »
Poštovani g. Mirabel,
razlog zašto sam ovu diskusiju nazvao besmislenom leži upravo u vašem zadnjem odgovoru.
Sa gomilom pitanja koje tražite vi niste odgovorili niti na jedno argumentima.
Vaš jedini argument je da niste vidjeli ljep akvarij sa sylvania lampama, a ja vam kažem da jesam.
Možda vam najbolji primjer leži u vašoj bivšoj prijateljici Jasenki za čiji ste akvarij svojedobno tvrdili da je najljepši reef u Hrvata, sa najboljim bojama.

No to je sad opet odlaženje u offtopic.

Moje je mišljenje da niti ja niti vi neznamo koji fosfor koriste u lampama, te koju tehnologiju koriste, što je na kraju krajeva i logično, jer ne radimo u firmama što proizvode lampe.
Zdrav razum mi govori da ako se ATI i KZ proizvodi u SYLVANIA tvronici ili NARVI, da će onda tako i same SYLVANIA i NARVA imati kvalitetne lampe.
Moram priznat da sam poprilično razočaran vašim mišljenjem da bi iti jedna tvornica proizvodila svojoj konkurenciji bolji i kvalitetniji proizvod sa kvalitetnijom tehnologijom nego prilikom proizvodnje svoje lampe, to je za mene notorna bedastoća.
Ako ste ikada bili u nekoj tvornici(ja sam ih prošao preko 10tak sa fakultetom), onda bi ste znali da u reklami piše jedno, a u proizvodnji je nešto drugo.

Netreba se zamarati previše oko ove diskusije.
Ati je kvalitetna lampa i to stoji, samo je razlika što ja svoj ugled nebi stavio na kocku i kleo se da je najkvalitetnija, jer vam uvijek netko može dokazati da to nije tako, samo ovaj put to neću biti ja
Želim vam svu sreću u zastupanju ATI proizvoda, i ja smatram da ste odabrali kvalitetan proizvod!

Offline boxer

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #92 u: Ožujak 13, 2007, 08:39:00 prijepodne »
evo jedan link gdje se malo doticu i sylvanine lampe s ati-jevima    http://www.sloreef.com/bojan/T5/T5.htm
Slavonski Brod

Offline cichlid

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #93 u: Ožujak 13, 2007, 08:41:00 prijepodne »
fagan,nisam nikad scalara vidio u životu,a isto bi napravio i za bilo koga na ovom forumu s ćijim mišljenjem se slažem.jedino nemogu podnjeti da ako netko ne uložiu tank pun kufer para to nevalja ,to neće raditi itd.svejedno morski ilislatkovodni..rekao si gore daimaš aziju imao sam i ja u 900 litara ,imam neku sliku ali tek je poćelo rasti ,kad bi ti rekao na kojoj je podlozi to sve raslo ,koje sam lampe imao i kolko ,co2 i da ti ne nebrajam dalje ,nebi vjerovo..nikad nisam stavijo nikakav preparat za bilje,podloga je bila debela svga 4 cm ,bez ikakvih dodataka,lampe prvo 6 ,a onda sam vidio da je to previše i smanjijo na 4 silvanije, 40 watne --t8.za taj tank sam napravio co2 od flaše od kokakole,koja opće nije zadovoljavala potreba akvarija.mislio sam kupit boce ,a ćemu bacati pare.gnojivo za bilje nisam nikad stavio u tank i ostale prepara koje preporućuju ,sve je raslo da sam bacao to van iz tank .svjedok moj kum,on vidi uživo.a naj bitnije kad sam ga poćeo slagati ,skupljao sam informacije da vidim šta mi sve treba ,kad je cifra došla da pet tisuća kuna prestao sam zbrajat.tu su ile ućljućene lampe t5 i da ne nabrajam dalj ,želi to zaboravit..neznam jeli smijem na ovu temu poslati sliku da vidiš --aziju u nastajanju.poslje azije sam napravio južnu ameriku sa istim opremom samo drugo bilje i ribe ,ista stvar sve je raslo da sam bacao.samo da kažem to su mi prvi biljni u životu,nisam se baš puno trudio oko njega,a da jesam eeeeeee.kako bi onda izgledao.ovo pišen nevezano za bilo koji odgovor gore ,samo da podjelim svoja iskustva sa drugima.

Offline fagan

• Punopravni član
  • **
Krenuo moj morski
« Odgovori #94 u: Ožujak 13, 2007, 09:28:00 prijepodne »

CICHLID prvo ti zahvaljujem na odgovoru primjerenom ovom forumu...(kolega scalar ugledaj se...)

Ni ja nisam za ulaganje previše novca u akvarij,iz tog razloga što ga ni nemam previše ,ali ono što scalar radi je nešto sasvim drugo...
F.M.- ZG

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #95 u: Ožujak 13, 2007, 10:58:00 prijepodne »

Citat: Stina
Možda vam najbolji primjer leži u vašoj bivšoj
prijateljici Jasenki za čiji ste akvarij svojedobno tvrdili da je
najljepši reef u Hrvata, sa najboljim bojama.

Eto jedan od primjera reef akvarija koji je jedan od ljepsih, a koristi Sylvania.

A koliko znam imaju jos dva takva kvalitetna tanka u Hr. vece litraze koji koriste iskljucivo Sylvania lampe.

Offline scalar

• Punopravni član
  • **
Krenuo moj morski
« Odgovori #96 u: Ožujak 13, 2007, 11:17:00 prijepodne »
fagan, da rasčistimo nešto, ja imam morski akvarij u određenom stadiju o ćemu ti očito nemaš puno saznanja, nije to neki tank u koji ćeš ti pobacat koralje i ribe, malo tu ipak treba nečega. Za "neandertalac" se ispričavam i tebi i LULU, nije bilo u ljutnji nego sam se smijao kad sam to pisao.

LULU, akvarij ti je ok, nešto su ti petljali oko visine, ali i to je ok.

Stina, komentari su ti na mjestu.

Cichlid, svaka čast, za ostale na forumu samo informacija da se ne poznajemo, ali mi je drag jer ok razmišlja.

A sad da otvorimo karte. Za informaciju, ovaj moj akvarij je pokusni jer mi je tak došlo, zato sam rekao slučajno mi je uletio. Imam inače 800l morski sa opremom koja mi treba, a ne ona za koju mi govore da treba. Na ovom forumu sam završio jer sam nešto tražio. Vidim točno o ćemu se tu radi i na koji način se dijele savjeti. Ima stvarno ljudi koji ok razmišljaju, a ima i trgovaca koji trgovački razmišljaju, ali sve u svemu netko tko želi nešto počet ostaje zbunjen i najčešće odustaje.

U tom mom malom morskom je sve onak kak se tvrdi da ne funkcionira, "neadekvatna oprema", "loša filtracija", "mrtvo kamenje", malo riba, malo koralja, tank sa slanom vodom, itd., ali sve to funkcionira. Rađen je ciljano da vidim neke stvari koje mogu primijeniti da poboljšam veliki. 800l je rađen na osnovu onoga šta njemu treba, a ne šta je najbolje od pojedine opreme na tržištu, rađen je na osnovu iskustava desetak ljudi i to ne na osnovu toga šta oni doma imaju, nego na osnovu potreba baš tog akvarija koji se nalazi na tom i tom mjestu u stanu. Akvarij je kao biljka, različito se ponaša na različitim mjestima u stanu. Niti jedan trgovac nije bio uključen u izradi jer nisu mogli ništa pomoći zbog nedostatka informacija o ambijentu akvarija.

Moj mali morski je opet priča za sebe, filtracija površinske vode je problematična, ali ne toliko da bi dovela u pitanje život u njemu, ali i to rješavam na određeni način.

Oprema u velikom je takva da bi si pola ljudi ovdje čupalo kosu na glavi, a cijena opreme je isto takva da mi je pomalo smiješno kad se ovdje razbacuje sa ciframa. Da, imam skimmer, vanjski filter 400l, žarulje ovakve i žarulje onakve, fiter materijal ovakav i onakav, preljev , cirkulacione pumpe, itd., itd.To je sve o velikom što sam namjeravao reći.

Htio sam ovdje nekako olakšati ljudima ulazak u morsku akvaristiku postepeno, ali vidim da je to dosta teško jer me stalno poklapaju sa nečim, a da prvo ne razmisle šta sam htio reći. Ljudi koji žele normalno ući u morsku akvaristiku su zbunjeni i vrlo lako odustanu kad počne šamaranje sa opremom i ciframa. Ukoliko netko želi bilo kome pomoć pozitivno neka to napravi, ali za ono u stilu treba ti još opreme ili kupi najbolje, bolje je da ništa ne kažu nego takvo šta.

Akvaristika kod kuće je hobi u kojem trebamo uživati i opuštati se, rješavati probleme na način kako odgovara našem akvariju.

Na kraju mi je malo čudno što se nitko nije zapitao kako to da cichlidu sve tak raste da mora vadit, a opreme nema? To je primjer o kojem treba razmišljati i donositi zaključke koji će nekome pomoć, a ne tu se prelazi preko toga kao da se ništa nije dogodilo. Da je to napiso neki Franz bila bi revolicija samo zato što nije naše nego strano.

Znate kak bi Thompson reko: " E, moj narode!"

scalar

Offline cichlid

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #97 u: Ožujak 13, 2007, 14:47:00 poslijepodne »
evo, drago mi je da smo konaćno našli zajednićki jezik,a prvo su morale frcaci iskrice ,to je sad iza nas a volio bi da se javljaju ljudi sa raznim iskustvima,da možemo raspravljat o tome ,gore sam naveo da me ne zanima morski tank-malo sam lagao,normalno da me zanima ali jednostavno me je strah ući u dučan i pitati za savjet da mi kažu šta sve trebam za tank od --točno 370 litar.zato imam tu vas da ćujem kako da pokrenem tu stvar da radi ,pa u nekom kratkom vremenu nadokupi se šta treba,ali men je najvažnij taj poćetak ,a misli i drugima .tu su uvjek postavljaju ona pitanja..koliki veliki tank,kakva rasvjeta,pumpe ,dali treba imati ispod akvarija onaj mali akvarij ,šta ako ne nađem živi kamen,trebam imati hlađenje vode ako ne kako da te neke stvari --trenutno izbjegnem pa poslje se kupi.iskreno dugo več razmišljam o morskom,nešto znam ,nešto proćito ,čuo,načuo itd.ono šta je blu rekao oko 3000 kuna to mi se ćini prihvatljivo.a onda ćuje da je morska kada se razboli da je u većini slućajeva kraj,vi velit da je otpornija od slatkovodne ,neznam šta bi mislio,

Offline blue

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #98 u: Ožujak 13, 2007, 15:12:00 poslijepodne »

Poštovani g. Vedran Stinčić
Razlog ove besmislene diskusije leži u tome što vi ne znate osnove i konstantno izbjegavate odgovore na postavljena pitanja .Nažalost vaše neznanje osnovnih pojmova dovodi do ove besmislene rasprave .
Vama je otkriće da renomirane tvornice rasvijetnih tijela rade lampe akvarističkim firmama po njihovim specifikacijama i taj dio koristite kao dokaz da te firme varaju ,meni je to opce poznata cinjenica vec dugo dugo godina .
Kao sto sam i rekao Sylvania,Narva ,Osram će i vama napraviti lampu po vašim specifikacijama ako ste voljni naručiti minimum koja svaka odredena tvornica traži ,koliko sam upoznat to je oko 20-30 000 komada .
Zašto bi ATI ,Arcadia ,JBL ili bilo koja firma koja prodaje svoje lampe trošila novac na reklamiranje lampi iz asortimana Sylvanie,Narve... te ih lažno predstavljala kao svoje (sto je krivično dijelo u EU ) je izvan zdrave logike bilo kojeg čovijeka sa prosiječnim IQ .
Ako mogu citirati jedan vaš post od prije mijesec -dva .
"Ako uđemo dublje u problematiku možemo vidjeti da je ati svoje lampe do sad radio kod sylvanie ,a sad je prešao na Narvu .... dok je Girz počeo svoje lampe proizvoditi u Sylvani-i "
Nažalost vaša elokventnost i postavljanje kao da znate sve može uvijeriti početnike da ste stvarno stručni tj da imate neko znanje što je našalost trenutno daleko od istine sudeći po vašem postu iznad .Naime Girz (Alexandar Girz) je običan hobista ,on ne proizvodi ništa .I kao što se vidi tvrdite da ATI radi lampe u Narvi (prije mijesec dva ) a sada se tu svadate sa mnom da je ATI lampa identična Sylvaniji tj da je to ista lampa ??

Ako već duže vrijeme znate rezultate tih besmislenih tkz istraživanja i vjerujete im ,kako možete tvrditi dvije dijametralno totalno suprotne stvari u kratkom roku ?
Riješenje je vrlo očito ,nažalost prvenstveno se želite svađati i lažno se predstavljati kao osoba koja nešto zna .
Što je najgore vaše neznanje i zbunjenost prikrivate totalnim dezinformacijama i iskrivljavanjima tudih postova .
Kao što je npr ovaj vaš dio:
Vaš jedini argument je da niste vidjeli ljep akvarij sa sylvania lampama, a ja vam kažem da jesam.
Možda vam najbolji primjer leži u vašoj bivšoj prijateljici Jasenki za čiji ste akvarij svojedobno tvrdili da je najljepši reef u Hrvata, sa najboljim bojama.

A ja to uopće nisam pitao ,moje pitanje je bilo :
"Cim mi das link na neki dobar akvarij kao sto je ovaj gore u kojem u specifikacijama pise da koristi obicne sylvania lampe ja mijenjam misljenje ."
Niti sam dobio link ,niti je taj akvarij dobar kao Iwanow akvarij niti sam dobio specifikacije rasvijete .Ali zato skrećete tj počinjete vrijeđati sa privatnim stvarima koje nemaju veze sa ovom temom ,što je vaš česti način odgovaranja kad ne znate odgovor .I onda još počnete tvrditi da drugi vrijeđaju .

Neznanje tebe i Veca je toliko očito i u ovoj temi da je to fascinantno ,evo jedan primjer iz Vecinog posta:

Zato jer je Ati svojedobno radio lampe u pogonima Sylvanie, a prodavao ih duplo skuplje nego Sylvania svoje lampe koje su nacinjene istom tehnikom istih mterijala (to ti je ono placas 50% skuplje ime ali ne znaci uvijek i kvalitet)
Totalno vam se sve pobrkalo ,tvrdite da je ATI isto sto i sylvania a istovremeno u razmaku od par sati tvrdite da Sylvania više ne proizvodi njihove lampe (dapače ti tvrdiš da ih proizvodi Narva a istovremeno u ovoj temi tvrdite da je ATI identična sylvanii ).
Confusion za onoga koji pokušava shvatiti što pišete.
Ako Sylvania više ne proizvodi ATI lampe (a nove ATI lampe su izašle nedavno ) kako možete tvrditi da su to iste lampe ??

Vaš post Gosp Vedran Stinčić:
Moram priznat da sam poprilično razočaran vašim mišljenjem da bi iti jedna tvornica proizvodila svojoj konkurenciji bolji i kvalitetniji proizvod sa kvalitetnijom tehnologijom nego prilik

Offline veco

• Punopravni član
Krenuo moj morski
« Odgovori #99 u: Ožujak 13, 2007, 15:50:00 poslijepodne »

Citat: blue

Neznanje tebe i Veca je toliko očito i u ovoj temi da je to fascinantno ,evo jedan primjer iz Vecinog posta:
Nisam ni rekao da imam neko zavidno znanje iz morske akvaristike jos uvijek se ucim i to stoji.
A ti se nemoj toliko ljutiti jer sam napisao da ima jednako kvalitetnih lampi kao Ati, ali su jeftinije od Ati za 40%.