Kod nas ima samo jedan uzgajivac za kog znam ,a taj nije bas voljan odavati sve tajne zanata .Vidjela sam naravno,da ima crve ,ali ne znam da li ima toliko da kupujem stalno od njega i da li bi mi prodao odrasle za start .A ne zivimo u istom gradu tako da meni ne preostaje nista drugo nego da sama gajim.No ,ako se definitivno odlucim za nekog gustera koji se hrani zivom hranom ,nekako cu ja vec sve urediti .
Da ne bi otvarala drugu temu ,moze li mi neko reci kako da nastelim temperaturu u terariju ? Sve mi se to cini komplikovano( hladniji dio,topliji dio,razlike izmedju noci i dana ) ,kako da to postimam? U akvariju imam grijac sa termostatom,a sta mi regulira temperaturu u terariju?
P.S. Iscitavam ja sve sto ima na forumu ,ali to djeluje jednostavno kad se pise i kad pisu iskusni clanovi,ali kad ja krenem u to ,onda mi je to sve bed ,a tako je bilo i sa akvaristikom,samo sto se ja namjeravam jako dobro spremiti prije nego nabavim gustera .Ne vjerujem da ovdje ima veterinara ,pa bih sve rizike pokusala svesti na minimum.Pozz