Sobzirom na to da ovaj post smatram direktnom optuzbom za citavu terra ekipu,
uzecu si to skromno pravo moje odgovore dodati.
vecina ljudi koji tu uleti ko pali s marsa su vrlo mladi korisnici i pokusajte se prema njima odnositi sa vise strpljenja
ako imate vlastitu djecu takvim cete pristupom klincu rasturiti samopouzdanje, dozivotno.
Po mome si uzimas malo previse prava ako mislis da moras davati Moderatorima, Adminima i urednicima savjete o uzgoju djece.
Oni od nas koji su roditelji, znaju zasigurno kako i sto treba sa svojim djetom.
ko bi ostao motiviran poslje pljuvacine? u najboljem slucaju klinac ce otici ali je velika vjerovatnost da cete dobiti kontra reakciju i da ce se neko nafurit i impulsivno napravit glupost koja moze ugroziti zivotinju
Nisam vidio da je iko ikoga "popljuvao". Jedino sto je to da se osobe koje prime kritike, ili postove gdje im se napise da nisu u pravu, da rade krivo, osjecaju popljuvanim, jer nedobiju ocekivani pozitivan komentar na svoje postove.
Osim toga da se nista promjeniti nece u nepravilnomdrzanju zivotinje,
sumljam da ce se stanje jos vise pogorcati. Kroz savjete koje se ovdje daju od strane vodstva moze samo bolje biti. Razlog sto to neki nezele priznati je ujedno povezano stime sto bi svoju dosadasnju krivnju morali priznati.
koliko god hrpa pitanja koja se ovdje postavljaju vama znalcima zvuce suludo i ko provokacija, niko od nas koji ne znamo s reptilima (i terarijima) tu smo da potrazimo pomoc, da nesto naucimo da bi zivotinjama bilo bolje.
Nijedno pitanje, u koliko je iskreno, nije glupo, niti se smatra provokacijom.
Ali ako netko dodje sa postom primjera: da vec 6 mjeseci ima tu zivotinju i tek sada pita sto joj treba da bi dobro zivjela, ili ako uradi nesto protiv cega se mi (opcenito teraristi) borimo, a to je medju ostalom i ugrozavanje tih zivotinja koje uzgajamo i drzimo, onda se nesmije cuditi ako dobije kritizirajuci odgovor
ako niste raspolozeni (ili neznate) pomoci konkretnim savijetom vrijedjanjem ne ispadate pametniji ni educirainiji
Ponovo optuzba da se od strane vodstva ovdje vrijedja.
Siguran sam da u ovom slucaju smijem reci i za ostale, kao i za sebe,
da nijedan odgovor ili post nije napisan kao uvreda, i da je optuzba vrijedjanja
apsulutno neopravdana. To sto svatko osobno misli u svojoj glavi je druga prica koja neigra ulogu nikakvu i koja se nikog netice.
meni nije jasno zbog cega ste hitili onog malickog sa foruma, pa kak da se klinac razgovara nego kao klinac. posteno je pitao i trudi se, i prije ce postati pravi znalac uz podrsku nego uz pljuvacinu.
Neznam bas, ja nekoga tko je 18 godina nesmatram kao klinca,
a i kao klinac trebas imati dovoljno razuma da podneses istinu ako nisi u pravu.
Daje posteno pitao, nije. Postavio je pitanje za svoju kornjacu koju drzi od ljeta
kod sebe u losim uvjetima i onda se cudi zbog fatalne kritike. Ocekivao je komentar kako je slatka kako je medena i kako bi svi mi htjeli imati tako nesto,
i usput kako su super fotke. Ponovo navodim da niti njega niti negoka drugog nitko nije pljuvao, samo opravdano kritizrao, sto njemu naravno nije odgovaralo.
Pravi znalac se postaje kroz ucenje, kroz spremnost prihvatiti stvari kako jesu,
ne kako bi nama odgovarali. Jos uvjek ljudi drze svoje kornjace kao kucne
ljubimce koje treba maziti, pustati u setnju, sa kojima se treba igrati jer bi inace
bile depresivne, ili u premalom smjestaju, jer za veci akvarijum se nema
novaca ili mjesta, i onda se takve osobe bune i nadju uvrijedjenikad
im se kaze da skroz pogresno tumace svoju zivotinju i ako nisu u mogucnosti kornjaci pruziti adekvatan smjestaj da ih i neuzimaju.
i sto je najgore, dok vi kolutate ocima, pisete uvrede neka zivotinja hitno treba sto konkretniju pomoc a to bi nam ipak trebalo biti primarno na forumu di se skupljaju ljudi koji vole z