kao prvo , nino hvala jer si me natjerao da se dobro zamislim
jucer sam opako cistila terarije, premjestala kamenje
imam nastavak sa "gecko's for dummies" pitanjima
gdje da nadjem odgovarajucu literaturu o geckoima, knjige koje imaju ne pokrivaju nista
koliko mi veliki terariji trebaju, kako da ih sredim i di da nadjem podatke o tome
kako da odrzavam cvrcke izvan terarija i sto jos mogu davati osim cvrcaka
gdje da stvarno dodjem do preciznih podataka cime da dogrijavam terarije po noci, jer podaci su sasvim razlicit, neki vele lampa za po noci, negdje pise ono kamenje koje grije a negdje onaj tepihic koj stacis ispod podloge
niko ne nudi argumentirano sto je najbolje
trebala bih stvarno podatke (ili ima knjige, link, sto god) sto i kako sa inkubatorom, i kako da prebacim mekana jaja? jedno je polozila na kamet pod lampom i lezala pored jaja, jaje se prilicno brzo zaljepilo za taj kamen
zahvaljujuci tebi isla sam vie kopati i saznala da zenke ne trebaju muzjaka i da moze imati jaja sa svojim klonovima, sto ce reci da su mi mozda propala 3 jaja sa mladima
(nisam sigurna koliko sam zbog toga nesretna jer nemam pojma kud bi stavila male geckoe)
detalj koj me dodatno lupio po glavi je da geckoi, kao i svi reptili mogu ziviti prilicno dugo, da je prosjecni maksimum zivota geckoa 42 za muske a 47 za zenke ako ih se dobro drzi (
http://www.uni-jena.de/img/unijena_/faculties/bio_pharm/ins t_oeko/SpatialEcology/PDFs/EcolAppl2001.pdf)
kako cistite stakla iznutra? logan se penje po staklima i jako packa i to jako tesko ide dolje sa vodom
ako ti se da poslikaj svoje terarije da pokradem ideje oko uredjenja i daj metni popis literature i linkove di da trazim informacije