Lipanj 28, 2025, 09:12:41 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: cjene reptila  (Posjeta: 3673 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline exotic_m

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
cjene reptila
« u: Prosinac 25, 2006, 02:32:00 prijepodne »
pozdrav svima zanima me kojeg gmaza mogu nabaviti za oko 700 kn i koi su to gmazovi. osim iguane nju imam..........
Big hy from Zadar!!!!!!!

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #1 u: Prosinac 25, 2006, 10:00:00 prijepodne »
..ajmo ovako... jer tvoje pitanje mi zvuči skroz neozbiljno....

postavi ti prvo sebi par pitanja...

"Da li svojoj iguani ikako mogu poboljšati život? Da li sam joj složio dobre uvjete za život? Kad sam joj zadnji put stavio nove lampe?"

..pod uvjetom da si na gornje pitanje odgovorio da ti iguana ima terarij koji joj je dovoljan...recimo.. zdrava je..i sve ostalo je kak spada... .... pitanja slijede.. ;)

"Kojeg gmaza bi ja zapravo želio imati?"
"Za kojeg gmaza imam dovoljno znanja da bi se mogao brinuti o njemu?"
"Da li imam mogučnosti za održavanje još jednog gmaza?"

.. i onda pitanje za milion kuna...

"Da li će tih 700 kuna biti dovoljno za opremu i životinju koju želim?"

dobro došao na forum...

Offline Infernal

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #2 u: Prosinac 25, 2006, 11:03:00 prijepodne »

Citat: Strichek Matija
..ajmo ovako... jer tvoje pitanje mi zvuèi skroz neozbiljno....

postavi ti prvo sebi par pitanja...

"Da li svojoj iguani ikako mogu poboljšati život? Da li sam joj složio dobre uvjete za život? Kad sam joj zadnji put stavio nove lampe?"

..pod uvjetom da si na gornje pitanje odgovorio da ti iguana ima terarij koji joj je dovoljan...recimo.. zdrava je..i sve ostalo je kak spada... .... pitanja slijede.. ;)

"Kojeg gmaza bi ja zapravo želio imati?"
"Za kojeg gmaza imam dovoljno znanja da bi se mogao brinuti o njemu?"
"Da li imam moguènosti za održavanje još jednog gmaza?"

.. i onda pitanje za milion kuna...

"Da li æe tih 700 kuna biti dovoljno za opremu i životinju koju želim?"

dobro došao na forum...

totalno u pravu

odma sam pomislio na ta pitanja kad sam procitao post
Osijek.....

Offline tonnib

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
cjene reptila
« Odgovori #3 u: Prosinac 25, 2006, 12:52:00 poslijepodne »

Citat: exotic_m
pozdrav svima zanima me kojeg gmaza mogu nabaviti za oko 700 kn i koi su to gmazovi. osim iguane nju imam..........

Da li možeš predstaviti svoju iguanu? Održavanje, uvjeti, prehrana itd.

A ovo gmaza za 700kn malo razmisli jer će ti još tri puta toliko otići na opremu i druge stvari. I opet pitanje zašto ulagati u novo kad možeš investirati u trenutnog ljubimca. To je samo moje mišljenje

Offline babydoll2

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #4 u: Prosinac 25, 2006, 13:39:00 poslijepodne »
ma ekipa chill out.. hehe exotic_m mi je best frend i ja prva mogu rec da mu je iguana u vrlo dobrim uvijetima i da je zdrava i da se o njoj brine kako spada.Nego da se vratimo na temu...on je tim pitanjem mislio u smislu da je spreman prema svojim mogucnostima izdvojiti do 700kn,jer ima jedan prazan terarij i htio bi jos jednu zivotinjicu.
pozdrav

of all the things I\'ve ever lost I miss my mind the most

Offline Striček Matija

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #5 u: Prosinac 25, 2006, 13:55:00 poslijepodne »
e pa to je drugi par štramplica
ovako postavljeno pitanje ispada skroz neozbiljno...

opet..ako ima prazan terarij..dakle veličina nastambe ovisi koju bi životinju mogao uzet..pošto ne misli radit..trenutno...drugu..jel...

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
cjene reptila
« Odgovori #6 u: Prosinac 25, 2006, 14:12:00 poslijepodne »

nekak' mislim da ce od nove godine cijene gmazova i općenito "egzotičnih" životinja naglo porast . . . . .
(naravno mislim na one koji će se moći legalno kupovati) što je uredu....
jel' mislim da je cijena same životinje sigurno najmanja stavka'....

a samo onaj tko' je dovoljno "bolestan" da potroši cijelu ili više mjesečnih plaća na hobi...sigurno neće u to ulaziti ne pripremljen.

pozdrav icek
Edited by: icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline babydoll2

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #7 u: Prosinac 25, 2006, 14:15:00 poslijepodne »
vidis da nije sve tako crno..a yooy vi dark toughtsi pa mislim da bi za pocetak drzao u ovom pa prema potrebi naapravio dr.al mislim da gleda uzet nesto cije bi potrebe bile zadovoljene u tom terariju..
pozz
ps. sretan bozic vama i vasim gmazicima danas im treba dati poseban tretman hehehe

Offline babydoll2

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #8 u: Prosinac 25, 2006, 14:19:00 poslijepodne »
icek slazem se s tobom...cijene nekih gmazova su bolesno niske u usporedbi na njihove uvijete i nastambe koje u konacnici ispadnu makar za troduplo vise.
evo primjer moje iguane..platila sam ju 300kn a njena konacna nastamba ce me doc min 2000kn a kud jos oprema.sad sam se snasla pa sam od ormara skinula prednja vrata i improvizirala i sad je vise no super samo je umjesto stakla mrezica jer nigdje u zd ne mogu nac vodilice za staklo pa sad moram paziti na temp u sobi,temp u terariju....itd dok ne nadjem vodilice sto bi trebalo biti uskoro
pozdrav

Offline exotic_m

• Punopravni član
  • **
cjene reptila
« Odgovori #9 u: Prosinac 25, 2006, 14:50:00 poslijepodne »
pozdrav svima evo ovo su mi prvi dani da provodim na vasem forumu, prvo bi dao sve pohvale vasoj stranici, inace da se malo opravdam nisam vam nista rekao o sebi a odmah sam uletio sa pitanjem, trenutno mi je novcanik malo prazan ali imam toliku zelju uzeti jos jednog gmaza, inace na prijasnje primjedbe bih se htio opravdati moja iguana ima solidne uvijete ali kao sto ce vam babydoll2 potvrditi moja iguana je svigdije samo ne u kavezu, u kavez dode samo kada je gladna i kada se ohladi, inace je po cijeloj sobi,,,,, ja nemam takvo srce da ju cijelo vrijeme drzim zatvorenu.....
Big hy from Zadar!!!!!!!

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
cjene reptila
« Odgovori #10 u: Prosinac 26, 2006, 22:24:00 poslijepodne »

ja nemam takvo srce da ju cijelo vrijeme drzim zatvorenu.....

Pozdrav,
citajuci tvoj prvi post, dobija se stvarno dojam da pises nepromiselci neke stvari.
Sam kazes da ti je trenutno novcanik malo prazan. (nama mnogima je tako).
Cijena za gmaz nije mjerodavajuca. (nisam citao svaki posta lai vjerovatno ti je vec nesto u tom smislu recemno od Matije). Cesto mnogo skuplji faktori su oprema, smjestaj itd. Zato nemoj racunati koliko imas novaca za gmaz, nego uzmi sve u obzir, uracunaj i hranu itd. i onda sjedi i jos jednom promsili.
Zasto pisem tako ? Kad me upitaju prijatelji, poznanici, i ostali nesto u vezi kornjaca, cesto puta mi je savjet da tri puta razmisle dali to stvarno zele.
A one koje poznam, njima nerijetko kazem da se kane toga jer tio nije za njih.
To neradim iz neke zlonamjere, ja volim se susresti sa covjekom (jos vise zenom :) koja gaji iste interese istu ljubav kao ja. Ali previse sam puta vidi, nepravilno druzanje, precesto puta mi se neko javio tko ima nekog sto ima neku kornjacu sto je nekad bila mala, slatka, a sada je sa svojim 20cm, prevelika za 60 litara akvarijum. Kuzis sto ti zelim reci. Takodjer sam isto jednom citao (na hr webu) nekoga ko redovno pusta svoje kornjace u setnju, jer "nema srca da mu kornjace budu onako zatvorene". To je (sto se sada ovog primjera sa kornjacom tice) zasigurno pogresan izrazaj ljubavi prema svojoj zivotinji.
Zato treba biti oprezan sa takvim izjavama, primjetio sam da mnogo ljudi su u sebe tako uvjereni da dobro cine svojoj zivotinji, a u stvarnosti joj rade kontra.
Neznam koliki ti je taj "kavez" od iguane, ali kada bi od tog kaveza napravio malo veci terarij, mozda bi iguana vise vremena provodila u terariju.

Lijep pozdrav, M.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
cjene reptila
« Odgovori #11 u: Prosinac 27, 2006, 18:02:00 poslijepodne »

Kao prvo čestitam TITO-u na tome što je postao moderator.

A sada da se vratim temi, ti si sebi najprije trebao u glavi nabrojit recimo neke životinje koje bi volio imati, a opet za koje bi možda i imao dovoljno terarističkog iskustva. A uostalom ti več djeluješ neodgovorno zato jer ni neznaš dali bi zmiju, guštera, kornjaču ili pak nekog krokodila, barem to nisi naveo pa mi tako djeluješ.

Ali dobro LJUDSKI JE GRIJEŠITI. A reci, tebi se sviđaju samo gmazovi?

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #12 u: Prosinac 27, 2006, 18:33:00 poslijepodne »

A jeste ga napali,uh ajde malo HOLD ON.Čovjek pita pa hajde da mu se konkretno odgovori pa nek sam odluči na dobrobit životinje a i njega i njegove savjesti.

Nisam terarista stoga nemogu ni puno govoriti o tome(pa i neću),ali životinji treba obezbijediti najprije ambijent te simulirat okolinu u kojoj ona u zbilji živi.Znači prvo oprema pa ostalo,no opremu kupuješ prema potrebama životinje,osobno smatram da za 700 kn nemreš baš nešto kupiti no imaš lijep start za razliku od nekih koji nemaju ni to,stoga pamet u glavu i stisni kočnicu pa ćeš vidjet što će ispast.

Pozdrav,
125lit-sea aqua rock,Vision 450lit - Softy Reef,Trigon 190 - živorotke

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
cjene reptila
« Odgovori #13 u: Prosinac 27, 2006, 19:46:00 poslijepodne »

Pa evo odgovora!Možeš nabavit:

-Leopard gecko

-Gekko gecko

-Gecko vittatus

-Phaleuma

-Laticauda

-Bradata agama

-Chameleo calyptratus

-Panther chameleon

-Zelena iguana

-Kingsnake

-Mliječna zmija

Eto toliko otprilike,ako neko vidi grešku neka ispravi.Pitoni i boe su ti malo skuplji i tako.

Pozdrav
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline exotic_m

• Punopravni član
  • **
cjene reptila
« Odgovori #14 u: Prosinac 27, 2006, 20:35:00 poslijepodne »
SVI MENE KRITIZIRAJU, JA SAM ODLUCIO DA BI HTIO CMELEONA, VAC SAM PRIPREMIO TERARIJ, I PRIKUPLJAM INFORMACIJE, I ODGOVOR NA PITANJE DALI SAMO GMAZOVE VOLIM? VOLIM SVE ZIVOTINJE ALI GMAZOVI SU MI NAJDRAZI..........
Big hy from Zadar!!!!!!!

Offline TITO

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • ..:: Viva Chelonia ::..
    • www.Kornjace.com - Divni Svijet Kornjaca
cjene reptila
« Odgovori #15 u: Prosinac 27, 2006, 21:27:00 poslijepodne »

SVI MENE KRITIZIRAJU, JA SAM ODLUCIO DA BI HTIO CMELEONA, VAC SAM PRIPREMIO TERARIJ, I PRIKUPLJAM INFORMACIJE, I ODGOVOR NA PITANJE DALI SAMO GMAZOVE VOLIM? VOLIM SVE ZIVOTINJE ALI GMAZOVI SU MI NAJDRAZI..........
Pozdrav Exotic,
vidi, nitko tebe nekritizira direktno.
Samo je previse primjera spontanog kupovanja koji
zavrsi kasnje u oglasima "poklanjam prodajem i slicno".
Nitko od nas nesumlja u tvoju ljubav i zelji prema gmazovima,
ali sa kupovinom svake zivotinje, preuzima se odgovornost.
Nesmijes shvatiti negativno sto ti je se htjelo reci (Matija, Nino, ja i ostali).
Previse je primjeraka da ljudi kupe gustera neznajuci koju
odgovornost stime uzimaju na sebe. Na kraju krajeva ipak je tvoja odluka dali ces uzeti, i sto ces uzeti. Ovdje samo dobijas savjete i poticanje na razmislanje dali je pametno sa 700kuna bez opreme ici traziti gmaza.
Stime, uzivaj i ljep pozdrav, M.

PS.: Vjerovatno nisi znao, ali gledaj da ugasis caps (velika slova)u sljedecim postovima. Velika slova imaju znacaj vikanja i dreanja sto nije bas rado vidjeno.
To ti je dobronamjeran savjet od mene.
... i kad me nema, ja sam tu ...

Offline babydoll2

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #16 u: Prosinac 27, 2006, 21:30:00 poslijepodne »
exotic_m ja i ti smo jucer kod tebe i previse raspravljali pa nema potrebe da se nadovezujem na ostale postove jer je totalno nerelevantno i apsurdno ista pisati kad je sve vec receno...
mislim da si dovoljno zreo i pametan da sam odlucis sto je najbolje pa tako i napravi...to ti je moj savijet..ako zelis kameleona....kupi ga ako zelis komodo varana kupi ga....sve je na tebi znaci samo tvoja odluka ali znas onu dobru staru...poslije hebanja nema kajanja a ja sam ti skrenula pozornost na 2 stvari,mislim da znas o cemu pricam stoga...
pusa i uzivaj c ya

Offline exotic_m

• Punopravni član
  • **
cjene reptila
« Odgovori #17 u: Prosinac 27, 2006, 21:53:00 poslijepodne »
HVALA SVIMA, INACE DOBRA IDEJA MOGAO BI KUPITI VARANA, BAR SE NECU BRINUTI ZA POSIJET NEPOZVANIH SUSIJEDA, SALA, OVAJ MIKI FALA I SVIMA VAMO OSTALIMA, MIKI DA TI KAZEM , TI ZNAS DA KAD DOBIJEM KAMELEONA DA CES VISITI 24 SATA NA DAN KOD MENE, AKO SE SICAS ZBOG MOJE IGUANE SMO SE POCELI I DRUZITI, PA SI JU I TI KUPILA, JA SAM JEDNOSTAVNO TAKVA OSOBA DA NEVOLIM PREVISE RAZMISLJATI, ALI SAM SIGURAN U NESTO STO ZELIM I U SVOJE MOGUCNOSTI, A STO SE TICE 700 KN, TO TA JE CIFRA BILA NAMJENJENA SAMO ZA GMAZA, A ZA TERARIJ I OSTALO IMAM DRUKCIJE IZVORE, MIKI... I SVO OSTALI POZDRAV..........
Big hy from Zadar!!!!!!!

Offline Johny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Valpovo
    • http://www.akvarij.net
cjene reptila
« Odgovori #18 u: Prosinac 27, 2006, 22:00:00 poslijepodne »
Tako već da, ja sam ti napisao da razmisliš šta želiš zato jer nisi konkretno napisao sta zelis. Oprosti ako sam te povrijedio ili ako sam burnije reagirao.

Offline icek

• Punopravni član
    • http://free-zg.htnet.hr/gusteri/
cjene reptila
« Odgovori #19 u: Prosinac 27, 2006, 22:02:00 poslijepodne »

exotic_m što god' odlućiš' nabaviti možeš' računati na našu punu podršku'
samo
prije same nabave osiguraj sve što je potrebno (terarij) i ono
najglavnije provjeri i osiguraj živu hranu' u određenoj količini i
kontinuitetu' (to je najbitnije)

pozdrav icek

e da ...
Moderator te upozorio da ne pišeš' velikim slovima (caps lock)
idući post s velikim slovima ću smatrati provokacijom...
[url]https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=10444&P N=1[/url]

Edited by: icek
Teraristika nije hobi niti zanimanje, to je dijagnoza.

Offline babydoll2

• Punopravni član
cjene reptila
« Odgovori #20 u: Prosinac 27, 2006, 22:09:00 poslijepodne »
ma tutle ja ti samo kazem da napravis ono sto ti mislis da je najbolje,ja znam da ce taj kameleon biti u dobrim rukama a u ostalom u to cu se i uvjeriti sama kad ga kupis ali ocekujem od tebe da prije dolaska kameleona napravis nesto drugo...sto ti stoji na polici iznad kreveta
mislim da bi to bilo najmanje sto mozes napraviti
i BTW da te ispravim...ja svog dextera oli ti ga iguanu nisam kupila zato sto ju i ti imas nego zato sto sam ovisnik o toj bestiji i poklala sam se sa svojima doma i sa cilim svitom dok mi nisu rekli "dobro mozes" i o njemu brinem bolje nego o sebi prema tome mislim da u ovu raspravu nema smisla ulaziti.......
pozzz

Offline exotic_m

• Punopravni član
  • **
cjene reptila
« Odgovori #21 u: Prosinac 28, 2006, 18:11:00 poslijepodne »
i nace papaya je iz slovenije a ne iz slavonije, a starci joj doleze danas u zd tako da mozda donesu gustera, miki rekla mi je danas u podne da jos brzo javim, ali sam ja kosano procitao poruku,. tako da neznam oce li uspiti , a tamo mi je daleko ici, ili cu morati naci neki drugi nacei i li mozda budem imao srece, i pozdrav cijeloj ekipi akvarij neta..........
Big hy from Zadar!!!!!!!

Offline exotic_m

• Punopravni član
  • **
cjene reptila
« Odgovori #22 u: Prosinac 29, 2006, 00:51:00 prijepodne »

ljudi evo kod papaya-e sam kupio kameleona, sutra dolazi, terarij mu je spreman, pa ako imate neku vaznu informaciju koja mi je mozda promakla a mi ju javite, hvala svima.....
Big hy from Zadar!!!!!!!