Sve ovisi o pritisku iz same boce tj, starosti same smjese,kako svi znamo ona oscilira vremenom ,ali postoje raspršivači grublje konstrukcije ,i ako je noviji i nije zapunjen od smeča i sluzi,kroz cijelu dužinu bi trebao izlaziti co2!Ja ih osobno nisam kupovao duže vrijeme ,pa neznam izbor po dučanima !Na kraju treba probavati sve i svašta da bi se došlo do rezultata,moji prvi pokušaji su bili sa dnom 2 litrene plastične flaše o kojoj je bio kamen a preko toga navučena najlonska čarapa,tako se stvarala nakupina co2 u obliku balona i lagano se topila ,čak i kad je prestala smjesa funkcionirati akvarij je dobivao lagano rastapajuči co2!Ne zgleda to baš efektivno pa sam i zakopavo dno flaše iza bilja tako da je samo balon izvirivao! Sve to su bili pokušaji ipak na večim akvarijima 100 pa na više!Napominjem da svako mreškanje vode na površini i u akvariju izbacuje co2 koji se nije otopio,tako da su moguče kombinacije!Ima još i kombinacije sa pumoama koje izbacuju vodu pomoču cijevčice ,tako da se natakne na njih komadić crijeva promjera cijevčice prethodno probušenog oko sredine i u njega nataknutu dovod co2,izbacivanjem vode iz filtera izbacuje se co2 koji se pod pritiskom razbija i lakše otaplja,suvišak izlazi van !Sistem difuzora kučne izvedbe!