Kolovoz 08, 2025, 11:26:42 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: CO2  (Posjeta: 8824 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mtesa

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
    • http://home.blic.net/mtesa
CO2
« Odgovori #25 u: Siječanj 03, 2007, 22:42:00 poslijepodne »
ja sam u silikonsku cijev stavio filter od cigarete umjesto rasprsivaca.
mjehurici su jaaaako sitni i sve radi za 5.
naknadno sam ga stavio na ulaz pumpe tako da to sada radi jos bolje

uibica, uiba, uibetina hxxp://rapidshare.com/users/P4NYZY

Offline Emanuel1

• Punopravni član
CO2
« Odgovori #26 u: Siječanj 03, 2007, 23:15:00 poslijepodne »

mtesa hvala, dobra ideja! Ja za sada imam raspršivać i sve je ok pa ću vidjet kak bu se razvijalo.

Jel za suzbijanje algi bolje gnojiti tekučim gnojivom ili ne?
Zagreb

Offline MuNe

• Novi član
  • *
CO2
« Odgovori #27 u: Siječanj 05, 2007, 11:49:00 prijepodne »

Ja sam postavio mrezicu iznad tako da sad imam punu mrezicu CO2 koji stoji u vodi , valjda ce se nesto i otopiti ... volio bih cuti misljenje o ovakvom nacinu hvatanja CO2... HVALA!

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
CO2
« Odgovori #28 u: Siječanj 05, 2007, 13:06:00 poslijepodne »
Dobra idea makar se to moglo riješiti i malo elegantnije tj. da staviš mrežicu na neku prozirnu cjevčicu u koju staviš da ulazi co2...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline tihi

• Punopravni član
  • **
    • http://google.com
CO2
« Odgovori #29 u: Siječanj 05, 2007, 20:26:00 poslijepodne »
Po mojem iskustvu za manje akvarije sam stavljao veči raspršivač koji je ipak radio krupnije mjehuriče i sa ribama je bilo ok ,ako se u nekom akvariju i dogodilo do privremenog zasičenja ,tj jest da su ribe dolazile do površine češće ,riješavao sam to stavljanjem pumpice za zrak samo preko noći na timer,kod večih akvarija poslije nekoliko pokušaja i eksperimentiranja odlučio sam se za drveni raspršivač i imao sam dobre rezultate!Na 250litara akvariju radio sam sa dvije paralelne boce i sve je uvijek bilo uredu! Sa co2 sam počeo eksperimentirati još 1996 i to su moja iskustva ! ali sve to ne funkcionira bez stalnog nadgledanja i željeza koje sam na sve načine isprobavao ,ne pokušavajte sa lijekom za malu djecu ,dozu je teško pogoditi a rezultat može biti 10 cm bijelih algi u roku 3 dana! probo ja sve gluposti
tko leži ne bježi

Offline Emanuel1

• Punopravni član
CO2
« Odgovori #30 u: Siječanj 05, 2007, 20:59:00 poslijepodne »
ja imam mali raspršivač pa su mi skroz sitni mjehurići , misliš da bi veći bio bolji?
Zagreb

Offline tihi

• Punopravni član
  • **
CO2
« Odgovori #31 u: Siječanj 06, 2007, 09:48:00 prijepodne »
Sve ovisi o pritisku iz same boce tj, starosti same smjese,kako svi znamo ona oscilira vremenom ,ali postoje raspršivači grublje konstrukcije ,i ako je noviji i nije zapunjen od smeča i sluzi,kroz cijelu dužinu bi trebao izlaziti co2!Ja ih osobno nisam kupovao duže vrijeme ,pa neznam izbor po dučanima !Na kraju treba probavati sve i svašta da bi se došlo do rezultata,moji prvi pokušaji su bili sa dnom 2 litrene plastične flaše o kojoj je bio kamen a preko toga navučena najlonska čarapa,tako se stvarala nakupina co2 u obliku balona i lagano se topila ,čak i kad je prestala smjesa funkcionirati akvarij je dobivao lagano rastapajuči co2!Ne zgleda to baš efektivno pa sam i zakopavo dno flaše iza bilja tako da je samo balon izvirivao! Sve to su bili pokušaji ipak na večim akvarijima 100 pa na više!Napominjem da svako mreškanje vode na površini i u akvariju izbacuje co2 koji se nije otopio,tako da su moguče kombinacije!Ima još i kombinacije sa pumoama koje izbacuju vodu pomoču cijevčice ,tako da se natakne na njih komadić crijeva promjera cijevčice prethodno probušenog oko sredine i u njega nataknutu dovod co2,izbacivanjem vode iz filtera izbacuje se co2 koji se pod pritiskom razbija i lakše otaplja,suvišak izlazi van !Sistem difuzora kučne izvedbe!

tko leži ne bježi

Offline Emanuel1

• Punopravni član
CO2
« Odgovori #32 u: Siječanj 06, 2007, 10:13:00 prijepodne »
meni raspršivač stoji na dnu i svi mjehurići dođu skroz do površine vode pa neznam jel se uopće nekaj otopi?
Zagreb

Offline tihi

• Punopravni član
  • **
CO2
« Odgovori #33 u: Siječanj 06, 2007, 10:38:00 prijepodne »
Uvijek se nešto otopi,golom oku je to nevidljivo,ali rezultati se vide na biljkama ,počinju se pojavljivati sitni mjehurići kisika na listovima biljaka te se listovi pojavljuju čak i u bijeloj boji od brzine rasta i što još nisu uspjeli stvoriti zeleni pigment!To se zove rast ,jednom prilikom sam u gusto zaseljenom akvariju stavio co2 ,od jutra do navečer jedna kripta je bacila list dugačak 25 centimetara,potpuno bijel i poluproziran,prizor je bio fantastičan !vjerovatno se pogodilo puno hranjivih elemenata ,rasvjeta i co2!
tko leži ne bježi

Offline Emanuel1

• Punopravni član
CO2
« Odgovori #34 u: Siječanj 06, 2007, 12:29:00 poslijepodne »

meni su biljke ok jedino imam sad problema sa nekim zelenim algama ko sitne dlačice su po staklu, panju, biljkama pa neznam kaj bi?

Kolko koštaju testeri za co2 i di to mogu kupiti?
Zagreb