Srpanj 27, 2025, 14:38:15 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: upomoć, totalni pomor  (Posjeta: 2510 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline buduća mama

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
upomoć, totalni pomor
« u: Prosinac 18, 2006, 21:44:00 poslijepodne »
 Prvo pozdrav svim riboljupcima...!
Trebam hitno pomoc, il bar hrpu savjeta. Krenut cu s hrpom      
Ukratko prica glasi:
Imala sam hladnovodne ribice, a burazi toplovodne, i meni je dojadilo pa sam odlucila udomiti hladnovodne i prijec na toplovodne, imam aq od 100 lit. i bilje cvijeta i sve je bilo 5, cak su mi burazi dali i svoje ribice jer oni imaju hrpu potomaka gupija i platija, s obzirom da sam se ja opskrbila istim vrstama znaci gupi, platiji, cistaci (i staklari i oni brkati), imala sam i neonkice te neke ko skalari (al bez onak dugih repova - slatke jako), uglavnom ONE SU MI NAVUKLE ICH, i ljecila sam ga 7 dana sve kako tamo pise, al ribice su redovito ugibale. U meduvremenu sam skuzila da imaju sljepljene peraje i neke izrasline po ustima i kupila i BAKTOPUR, al one i dalje ugibaju, prve su pocele te slicne skalarima, nakon toga gupovi, a sad su i platiji poceli. U meduvremenu sam skuzila po platijima onu ko vaticu. Nisam spomenula da mi je muz rekao da nisam normalana od tolike brige i da se vise brinem za ribice nego za buduce djete koje samo sta nije izaslo iz mene; a mene soraju hormoni ko mutavi za sve.
Nakon puno , i puno gledanja   , ne znam sta bi uopce
Dal da sve dezinficiram, kako? Bilje je ok, kam cu s ovih par ribica dok ne uspostavim ponovnu ravnotezu u "novom" - ociscenom akvariju, mozda i one  , hoce li mi te bolestine ostat, ak sve dobro ne dezinficiram?
Ja sam vec luda    i pomagajte!!!
Svaki savjet je vise nego dobro dosao.

Svima HVALA unaprijed od buduce mame kojoj divljaju hormoni.
tildich

Offline Red Monk

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #1 u: Prosinac 18, 2006, 22:02:00 poslijepodne »

Najbrže što možeš učiniti zamjeni pola vode i digni temperaturu na 30 C.

Sad ne znam šta točno imaš unutra, ali ne bi bilo loše dodati kuhinjske soli unutra par čajnih žlica koje prije otopiš u čaši vode pa onda uliješ u akvarij.

Ovo radiš nakon što zamijeniš vodu.
Zagreb/Gajnice-Stenjevac

Offline zlatkica

• Punopravni član
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #2 u: Prosinac 19, 2006, 01:41:00 prijepodne »
A šta neće sol utamanit biljke?

Offline duda

• Punopravni član
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #3 u: Prosinac 19, 2006, 10:07:00 prijepodne »

Kako koje biljke, one zahtjevne vrlo lako moguče a nezahtjevne nebi trebalo. Jer mojem nezahtjevnom ni bilo ništa. Jeli ja griješim ili ti imaš više bolesti u ag? Ako su bjele točkice postepeno povisi temp na 28 eto olega kaže na 30 nisam nikad na 30 ali dobro čovječ očito je pa zna. I kako reče dodaj soli ja stavim 1 čajnu žličicu na 15 lit vode. Dobra ti je sol sera ectopura. Ako ti ribe imaju i te pamučne vatice onda bolje uzet sera mycopur on je za teže oblike plijesni. I svakako pojačaj kisik obavezno.

PS ako ti ribe imaju više vrsta bolesti onda neče sol, ili baktopur to sve izlječit. Ja da sam na tvom mjestu sad bi ih držala na toj temp u slanoj vodi i pojačala kisik. meni tj mojim bibicama je tako bilo prošlo pa se nadam i tvojim mislim na bjele točkice". I kad to prođe u nadi da če sve preživjet onda češ dalje vidjet njihovo zdravstveno stanje i ako budu imali još kakvih bolesti po sebi npr te sljepljene peraje, pamučaste naslage, oštečene repiče, peraje itd stavi general tonic ljek širokog spektra djelovanja.

Offline Fenix

• Punopravni član
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #4 u: Prosinac 19, 2006, 11:10:00 prijepodne »

Citat: zlatkica
A šta neæe sol utamanit biljke?

Kada je u pitanju totalni pomor i bolestina/e fuckas bilje.

Poslusaj Monka.

Kada zaljecis cijeli akvarij i ako ostanes bez bilja javi i novo stize

Zagreb/Malešnica

Offline zlatkica

• Punopravni član
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #5 u: Prosinac 19, 2006, 14:18:00 poslijepodne »

Citat: Fenix

Kada je u pitanju totalni pomor i bolestina/e fuckas bilje.

Poslusaj Monka.

Dobro kažeš...ja samo pitala. Da biram između ribica i bilja uvijek bi izabrala ribice.
U svakom slučaju, Buduća mama, dobro došla i sretno! I svakako nam javi šta se zbiva.

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #6 u: Prosinac 20, 2006, 07:50:00 prijepodne »
Citat: Red Monk

Najbrže što možeš učiniti zamjeni pola vode i digni temperaturu na 30 C.

Sad ne znam šta točno imaš unutra, ali ne bi bilo loše dodati kuhinjske soli unutra par čajnih žlica koje prije otopiš u čaši vode pa onda uliješ u akvarij.

Ovo radiš nakon što zamijeniš vodu.

Sve točno još ću samo nadodati da treba obavezno staviti raspršivač da dodaje kisika u vodu, u slučajevimakada je nastupio pomor svih riba teško možeš to zaustaviti jer kada ribe počnu ugibati to ti je već završni stadij tako da moliš boga dase nešto uspije spasiti...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline buduća mama

• Novi član
  • *
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #7 u: Prosinac 20, 2006, 09:25:00 prijepodne »
Ljudi prije svega HVALA na odgovorima..
DANAS NIJE UGINULA NITI JEDNA RIBICA, jos uvijek...
Nadam se da ce tako ostati, nije ih puno ostalo ali...  Javit cu se poslije jer trenutno muku mucim sa svojim buducim potomkom. Javim se poslje.
tildich

Offline trifka

• Novi član
  • *
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #8 u: Siječanj 01, 2007, 17:19:00 poslijepodne »
Sada kad onekle središ vodu nemoj previše dobro ispirati spužvice iz pročišćivaća da ti ponovo ne padne kvaliteta vode.
trifka

Offline buduća mama

• Novi član
  • *
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #9 u: Siječanj 10, 2007, 12:56:00 poslijepodne »
Ljudi moji, evo mene opet. Jos sam u komadu, vjerojatno kad se javim sljedeci put cu izbaciti "ikru"  
E sad me muci malo kemija, sve ribice osim dvije i 6 cistaca su uginule . Buraz mi je dao skotnu zenku gupa i imam 37 mladih , ALI radila sam one testove za vodu i stanje je sljedece:
ph: 7.2
gh:7-14
No2-N: 0.1 mg/l
No2: 0.3 mg/l
No3: 40 mg/l (mozda i gore, pa me zanim kaj je to laicki receno: kak da im to popravim?)

A kh (karbonatna tvrdoca) imam skalu od svjetlo zelene do tamno zelene boje a meni je PLAVA na trakici

HVALA SVIMA NA KOMENTARIMA OD PRIJE!

tildich

Offline buduća mama

• Novi član
  • *
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #10 u: Siječanj 10, 2007, 13:12:00 poslijepodne »
E da, zaboravila sam pitat, ona gupica koja mi je oribila ove malce gupove je uginula nakon 3 dana, a zato sto joj se rep ukocio... kao da joj je kicma riknula... nije mogla plivat repom nego ga je vukla, onda je izgubila apetit i ,zasto joj se to desilo ? Jel to opet neka nova vrsta bolesti ili se samo "zalezala" u kotilici?
Znam da su mi pitanja malo tupava al meni ce to puno znacit ak saznam odgovore.
HVALA!!
tildich

Offline lgospod

• Punopravni član
  • **
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #11 u: Siječanj 10, 2007, 18:01:00 poslijepodne »

Pa nisu pitanja tupava jer si početnik. Gupy ženku ti je najvjerojatnije sredila bolest.
luka

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #12 u: Siječanj 10, 2007, 18:54:00 poslijepodne »

Citat: buduća mama
E sad me muci malo kemija, sve ribice osim dvije i 6 cistaca su uginule . Buraz mi je dao skotnu zenku gupa i imam 37 mladih , ALI radila sam one testove za vodu i stanje je sljedece:

ph: 7.2

gh:7-14

No2-N: 0.1 mg/l

No2: 0.3 mg/l

No3: 40 mg/l (mozda i gore, pa me zanim kaj je to laicki receno: kak da im to popravim?)

Smanji hranjenje, redovito usisavaj dno.

Citat:
A kh (karbonatna tvrdoca) imam skalu od svjetlo zelene do tamno zelene boje a meni je PLAVA na trakici

U ZG je to normalno posto je voda iznimno tvrda.

Offline buduća mama

• Novi član
  • *
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #13 u: Siječanj 14, 2007, 22:13:00 poslijepodne »
Dragi ljudi, pozdrav!
Teta u Zoo-u mi je rekla da mi drvo (mangrovo) povecava kiselost i kvari pH i da ga izvadim s obzirom da mi se gupovi ceskaju i da je to zbog toga. Jel to istina? Izvadila sam drvo van, i brat mi je rekao da teta u zoo-u nema pojma... sta kazu iskusnjare? E i zanima me kako se drvo pravilno priprema, ocat, prokuhavanje ili hipermangan?
tildich

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #14 u: Siječanj 14, 2007, 23:18:00 poslijepodne »

Citat: buduća mama
Dragi ljudi, pozdrav!

Teta u Zoo-u mi je rekla da mi drvo (mangrovo) povecava kiselost i kvari pH i da ga izvadim s obzirom da mi se gupovi ceskaju i da je to zbog toga. Jel to istina? Izvadila sam drvo van, i brat mi je rekao da teta u zoo-u nema pojma... sta kazu iskusnjare? E i zanima me kako se drvo pravilno priprema, ocat, prokuhavanje ili hipermangan?

Ne, mangro ne smeta. Gupiji se ceskaju jer si im s losom vodom vjerojatno iziritirala skrge. Drvo se prije dobro prokuha.

Offline Brainman

• Punopravni član
  • **
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #15 u: Siječanj 15, 2007, 08:14:00 prijepodne »
To sto kaze da imaju vatu po sebi, se leci oodinopurom, dok bele tacke mozes resiti dodavanjem soli i povecavanjem temperature, kao sto su vec predlozili, mada posto se desio pomor... Moraces da istretiras ceo akvarijum, jer evidento da je bolest prisutna u akvarijumu.

Cesanje riba, ukazuje na kozno oboljenje ili bakterijsko ili parazitsko. FMC je po meni jedan od najboljih lekova, ali obavezno tretirati po uputstvu i dobro raspaliti po rasprsivacu.

S`postovanjem Misa

Offline buduća mama

• Novi član
  • *
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #16 u: Siječanj 15, 2007, 14:02:00 poslijepodne »
Hvala svima! Odo prokuhat drvo.

tildich

Offline duda

• Punopravni član
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #17 u: Siječanj 15, 2007, 18:27:00 poslijepodne »

Ta žena u zoo shopu priča gluposti. Neče tebi ništa drvo pokvarit parametre vode. Svima nama koji imamo drvo bi voda a odmah automatski i ribe bileVoda jedino požuti tj bude onak smeđkasta od drveta. To ribama ne smeta uopče niti im je ugrožen život. Drvo slobodno može bit u ag. A boja koju pusti drvo če neko vrijeme bit obojena i s vremenom če to proč samo treba strpljenja. Ako ti se ribe češu o predmete u ag a nemaju nikakvih drugih anomalija po tjelu. Ništa šta bi prostim okom vidjela, nego samo češanje stavi soli. uzmi sol može i kuhinjska mada ja sam samo jednom kuhinjsku sol koristila. kuhinjska sol je toksična pa sam uzela sera ectopur i stavi jednu čajnu žličicu na 15 lit vode. To jest promjeni jedno 15-20% vode tretirane sa agusafe. Kad si to napravila uzmi u čašu malo akvarijske vode i stavi soli izmješaj i razlij po akvariju. pojačaj kisik i postepeno digni temp pa na cca28 i drži koji dan tako. Mojim je pomogla sol i poslje mi se više nisu češale. Nakon par dana promjeni vode i svavi malo tetra vital vitamine u vodu i dodaj malo cycle jer voda je toliko puta mjenjana i ljekovi stavljani da su i bakterije dobrice pobijene.

Offline Jingo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #18 u: Siječanj 29, 2007, 14:33:00 poslijepodne »
Prema mome iskustvu, jer moje su ribice prebolovale sve te bolesti koje si pomenula, uz promjenu vode, dodaj kuhinjsku sol, a lijek kojim možeš jako kvalitetno tretirate sve bolesti koje si pomenula gore je SERA MYCOPUR.

Offline Jingo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
upomoć, totalni pomor
« Odgovori #19 u: Siječanj 29, 2007, 14:34:00 poslijepodne »
Izvinjavam se nisam vidio koliko je ovo staro, ali u svakom slučaju, to je to...