Svibanj 13, 2025, 00:18:49 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: šlajer ancistrus?  (Posjeta: 14579 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: šlajer ancistrus?
« Odgovori #25 u: Siječanj 02, 2013, 12:36:32 poslijepodne »
vidia sam obicne s ovakvim perajama sad jel ima albino moras pitat

Offline Josip

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Siječanj 02, 2013, 22:48:59 poslijepodne »
To je zalosno da se take ribe prodaju a jos zalosnije je da ima tako pun svjeta kom se svidjaju. :down: Tako dugi peraji nisu normalni za ote ribe.

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Siječanj 02, 2013, 23:02:35 poslijepodne »
To je zalosno da se take ribe prodaju a jos zalosnije je da ima tako pun svjeta kom se svidjaju. :down: Tako dugi peraji nisu normalni za ote ribe.
sta je zalosno u tome?

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Siječanj 02, 2013, 23:13:53 poslijepodne »
puno riba je genetski izmjenjeno  tjekom visegodisnjeg uzgajanja sta bi onda trebalo odustat od svake slicne ribe il organizma samo zato sta je drugaciji?

Offline Josip

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Siječanj 02, 2013, 23:19:42 poslijepodne »
Take ribe imaju kraci zivot, nemogu normalno da plivaju, jako su osljetivi, sporiji su od normalni riba...
Nije problem ako je drugacije, problem je tek kada se riba pati. Take ribe nebi imale nikaku sansu priziviti u prirodi.

Offline Lili

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 33
  • Fish freak
« Odgovori #30 u: Siječanj 03, 2013, 01:02:48 prijepodne »
Zlatni ili obični?
Oba ima. Ja čekam več dobru godinu ili dvije da albinci narastu.... veli Noctopus da jako sporo rastu

@Josip: Postoje mnogo gorih stvari od šlajer ancistrusa... S obzirom da se neke ribice farbaju s kemijom, nemogu/teško plivaju, imaju iskrivljenu kičmu ovo i zapravo nije strašno. No o ukusima nećemo ;)

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Siječanj 03, 2013, 01:30:35 prijepodne »
Take ribe imaju kraci zivot, nemogu normalno da plivaju, jako su osljetivi, sporiji su od normalni riba...
Nije problem ako je drugacije, problem je tek kada se riba pati. Take ribe nebi imale nikaku sansu priziviti u prirodi.
u prirodi nemaju izgleda ,al u akvariju ljudima zive poprilican broj godina  :)

Offline silvio1911

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Siječanj 03, 2013, 17:04:29 poslijepodne »
Prekrasan mužijak,ak negdje bude za kupiti nek sam šutne poruku...LP :up:

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #33 u: Siječanj 03, 2013, 18:45:51 poslijepodne »
Ovo na slici je veliki zlatni mužjak leđnu peraju obično dižu kad se hrane,nedavno sam odnio u vili u utrinama višak iz svog akvarija,zasad nemam dovoljno postova pa ne mogu stavit oglas da poklanjam acije.Ko zna gdje je vrtić u dugava tamo može vidjeti jednu prekrasnu odraslu zlatnu curu .

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Siječanj 03, 2013, 21:50:11 poslijepodne »

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #35 u: Siječanj 03, 2013, 22:14:05 poslijepodne »

Ova tvrdnja uopšte ne drži, jer ja jih imam več nekoliko godina i uopšte ne vidim, da bih imali krači život od običnih ancistrusa, sasvim normalno plivaju i uopšte nisu sporiji nego obični ancistrusi.

Istina je samo da sporije rastu i ne narastu tako veliki kao obični ancistrusi, rastu u pola sporije nego obični i veličinu sa perajama dostižu maximalno do 8cm.

To su ti sasvim normalne ribe uzgojene sa strogom selekcijom, i u tome nevidim ništa neobičnog.

U akvaristiki ima gorih stvari nego jedan šlajer ancistrus, samo pomislimo koliko ima boja i varijanta kot diskusa - pa to se svima čini sasvim normalno, i niko se ne pita ako bih u naravi proživjeli uzgojeni diskusi sa vrlo popularnim imenima - Blue Diamond,Pigeon Snake,Red- White leopard,Blue Solid.........

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Siječanj 03, 2013, 23:32:03 poslijepodne »

Ova tvrdnja uopšte ne drži, jer ja jih imam več nekoliko godina i uopšte ne vidim, da bih imali krači život od običnih ancistrusa, sasvim normalno plivaju i uopšte nisu sporiji nego obični ancistrusi.

Istina je samo da sporije rastu i ne narastu tako veliki kao obični ancistrusi, rastu u pola sporije nego obični i veličinu sa perajama dostižu maximalno do 8cm.

To su ti sasvim normalne ribe uzgojene sa strogom selekcijom, i u tome nevidim ništa neobičnog.

U akvaristiki ima gorih stvari nego jedan šlajer ancistrus, samo pomislimo koliko ima boja i varijanta kot diskusa - pa to se svima čini sasvim normalno, i niko se ne pita ako bih u naravi proživjeli uzgojeni diskusi sa vrlo popularnim imenima - Blue Diamond,Pigeon Snake,Red- White leopard,Blue Solid.........
bas to i ja kazem    :klap: :up:

Offline Kybo

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #37 u: Travanj 01, 2014, 23:55:39 poslijepodne »
Evo čisto da se pohvalim da sam danas kupio ovakvog albino šlajera u zoocityu u Zadru peraje su mu jos veće nego na prvoj slici, stavim sliku kad stignem. Jednostavno me ocarao.