Imam doma gotovo sve DIY i sve sam manje zadovoljan. Poklopci od drveta se svijaju, vitopere i bubre. Poklopci od lima su izgrebani, a lim je tesko dovesti na prave dimenzije kada ga se svija. Preljevni filter ruzi vise od kupovnog.
Kad lijepis staklo, ovisno o spretnosti, fuge ti nikad nece ispast ko tvornicki, tesko ga je centrirati, zamuljat ces stakla sa silikonom 100% ako radis prvi put.
E sad, ako imas doma dobrog alata, i ako ZNAS radit sa njim, moglo bi to ispasti OK, ali ako prvi put ides to raditi...

. Jedino sto mi je stvarno ispadalo dobro, i sa cime sam jako zadovoljan je DIY rasvjeta sa prigusnicama iz stednih zarulja i DIY pozadine od stiropola sa fug masom.
Mislim da je najbolja kombinacija dati nekome na forumu da ti napravi akvarij. Netko tko cesto radi akvarije ce ti ga sigurno dobro napraviti, definitivno bolje nego sto ces ga sam i jeftinije nego u ducanu. Nek ti napravi akvarij po standardnoj mjeri i onda kupis samo poklopac za njega, i to takav u koji mozes dodati lampu, ili dvje.
Akvarij je prvenstveno ukras u kuci i kao takav ne bi trebao imati nekih grubih gresaka koji ga naružnjuju..to me bode u oci, kao da imas napuknuti prozor ili potrgan ormar.
Edited by: Teehee(R)