kod fluvala je u uputana rečeno da keramika mora ići najgornja i da je jedino takav redosljed ispravan, mada mi je tip u viliju rekao da je cijeli vanjski filter zapravo mehanički radi jakog protoka, ok nastane se tu bakterije ali ne tako kao u unutarnjem slabog protoka...no o tome bi se dalo raspravljati
ovako, sam ja složila pa bum vidjela
na ulasku vode sa strane mi je original spužva, prvi sloj odozdola sam stavila onu neku bio mrežicu zelene boje za mehaničku filtraciju, na nju sam u obje košarice stavila vatu, zatim vatu u donjem dijelu srednje dvije košarice pa na nju keramiku, i u gornje dvije košarice sam stavila samo keramiku
planiram kada idem do zagraba eventualno stavilti u srednje košarice bioballs a vatu staviti u donje iznad mrežice ako mi se ona pokaže ok ili ju izbaciti i u donje staviti samo vatu
ugljen koji je u originalu čuvam za eventualne bilesti!
da li je to ok ili da planiram još nešto, što je za amonijak ili...tko zna što najviše paše ciklidima (ili su bioballs ok opcija)?
ronioc imaš pravo ima 6 posudica u 3 nivoa- previdjela sam im broj a mislila sam na nivoe
u bluewave sam odlučila ostaviti onu spužvicu s ugljenom jer u uputama piše da kod nove vode može biti skroz ako se ne tretira s lijekovoma pa da se nakon nekog vremena u nju nasele bakterije?