Kolovoz 20, 2025, 07:15:05 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: sadržaj filtera  (Posjeta: 7328 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline AndrejX

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
sadržaj filtera
« Odgovori #25 u: Listopad 26, 2006, 10:28:00 prijepodne »

Citat: kkliba

Da malo sve pojasnimo jer očito niste ništa razumjeli oko filtracije slika je zamjena za tisuću rijeći...

Prljava voda iz akvarija ulazi u filter i prolazi kroz komore u kojima su materijali i onda se povratvrši kroz bočnu cijev koja je napravljena tako da voda prolazi kroz nju a ne više kroz komore....

Mislim da si ipak u krivu, pogledaj opis rada na http://tetra-fish.co.uk/tetratec/externalfilters.html

Ovdje mozes procitati da keramicki elementi i gruba spuzva na samom dnu sluze za:

TetraTec CR Ceramic Filter Rings
remove large particles of waste, and help to even out the flow of water
through the filter. They can be cleaned with tap water and do not need
regular replacement.

Ne vidim zasto bi filter masa koja uklanja velike cestice otpada bila na samom kraju filtracionog procesa, a ne na pocetku kad ulazi voda.

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
sadržaj filtera
« Odgovori #26 u: Listopad 26, 2006, 10:37:00 prijepodne »
Meni ima logike da super porozna keramika bude na kraju zbog svoje velike povrsine, da se ne zastopa i zato mi ima smisla da na nju dolazi cista voda. Ja imam ovako, u smjeru kako ide voda, zelena ona "vuna od sere", manje porozna keramika, spuzva, vise porozna keramika, spuzva, vata.
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline ledi

• Novi član
  • *
sadržaj filtera
« Odgovori #27 u: Listopad 26, 2006, 10:42:00 prijepodne »

ok, samo kupim bioballs i mirna sam neko vrijeme

za mehaničku sam na dno u prvu posudicu stavila mrežu za mehaničku filtraciju prije vate i keramike

u bluewave stavim vatu umjesto spužve s ugljenom ili ju samo ostavim da se nasele bakterije i perem ju normalno kao i spužve

hvala....
Varaždin

Offline boxer

• Punopravni član
sadržaj filtera
« Odgovori #28 u: Listopad 26, 2006, 10:54:00 prijepodne »

decki i cure moji na tetri prljava voda ide od dna prema vrhu, keramika kupi grube prljavstine pa tako sve do vrha kroz medije do fine vate koja je naj finiji filter za vodu unutar samoga filtera. i to nije teorija nego je tako unutar tetrinih filtera.

imamo dvije vrste keramike koju nitko od vas ne spominje (osim kuma), prva bi bila glatka koja uglavnom sluzi kao mehanickifilter vode( to je kod tetre prva od dna), i druga vrsta bi bila onarupicasta keramika koja je za bakterije.
Slavonski Brod

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
sadržaj filtera
« Odgovori #29 u: Listopad 26, 2006, 12:07:00 poslijepodne »

Citat: cico047

Citat: ChILd_ReBoRn
g.... sto bolja mehanicka filtracija prije keramike to bolje.. na keramiku mora dolazit cista voda.. ..
ne znam zašto bi morala dolaziti èista voda??

krivo objasnjeno.. mislio sam na poroznu keramiku.. al ono.. misliti je drek znati ne....
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline cico047

• Punopravni član
sadržaj filtera
« Odgovori #30 u: Listopad 26, 2006, 13:07:00 poslijepodne »

Citat: cico047

g.... sto bolja mehanicka filtracija prije keramike to bolje.. na keramiku mora dolazit cista voda.. ..
ne znam zašto bi morala dolaziti èista voda??

krivo objasnjeno.. mislio sam na poroznu keramiku.. al ono.. misliti je drek znati ne....
kužim ja...
ali u tom slučaju niti jedan tetratec filter ne bi radio dobro, jer je upravo takva keramika prva na udaru prljave vode, odmah iza grube spužve...
Jarun/ZG
Tanganyika

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
sadržaj filtera
« Odgovori #31 u: Listopad 26, 2006, 16:37:00 poslijepodne »
Ma to su sve nijanse...
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline cosmo

• Punopravni član
sadržaj filtera
« Odgovori #32 u: Listopad 26, 2006, 16:39:00 poslijepodne »
ja bum sam za kraj napisao da pošto sam neko duže vrijeme i ja držao ciklide moj sastav filtera je bio na dnu ona zelena mreža,pa vata,pa ugljen,pa opet vata pa fosfat remover,pa opet vata i kraj priče,filter je bio eheim 2222 ak se ne varam sad je kod Kuma i nisam imao ni alge,ni prljavu vodu tj bila je bistra ko suza, parametri idealni,ciklidi su mi se mrijestili,čak sam imao i neko bilje sa njima koje je fino raslo,znaju Kum,Ivica i Brada,tak da po meni nije potrebna nikakva keramika,bio ballsi i slična govna tj čista komplikacija,složi ovak kak sam ti reko,mjenjaj 10-20 litara vode svakih 10 dana i to je to. Možda će se neki sad zgražat al kad sam mjenjao vodu ciklidima mjenjao sam direktno iz pipe bez dodavanja neke kemije i sl. i bili su živi i zdravi,mislim da još jesu tj da je jedan kod Irusnjaka,neki kod Ivice i tak!
Zagreb/Hrvatska

Offline Gogec

• Punopravni član
sadržaj filtera
« Odgovori #33 u: Listopad 26, 2006, 21:06:00 poslijepodne »
Kod tetre prljava voda ide na dno kroz onaj bočni otvor (ide do dna jer kad se slože košarice za medij one tvore cijev). Kod tetre je u pitanju obična keramika kojoj je primarna funkcija mehanička filtracija (a ne kao npr. sera siporax kojoj je biološka). Na samom vrhu je sloj od sirove svile koji je najfiniji i zadržava i najsitnije čestice.
Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
sadržaj filtera
« Odgovori #34 u: Listopad 26, 2006, 21:10:00 poslijepodne »

Citat: Gogec
Kod tetre prljava voda ide na dno kroz onaj bočni otvor (ide do dna jer kad se slože košarice za medij one tvore cijev). Kod tetre je u pitanju obična keramika kojoj je primarna funkcija mehanička filtracija (a ne kao npr. sera siporax kojoj je biološka).

Zato Tetra ima dodatnu kosaricu u kojoj su plasticne porozne loptice i one sluze za bolju biolosku filtraciju.

Offline Gogec

• Punopravni član
sadržaj filtera
« Odgovori #35 u: Listopad 26, 2006, 21:21:00 poslijepodne »
Tako je.
Crni Lug, Gorski kotar
Hrvatska

Offline ledi

• Novi član