Srpanj 20, 2025, 20:45:36 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: postoji li već udruga morskih akvarista?!  (Posjeta: 2460 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stina

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
postoji li već udruga morskih akvarista?!
« u: Listopad 20, 2006, 18:23:00 poslijepodne »
...kao što naziv kaže, da li ju je netko registrirao???
Znam da je bilo otvorenih tema, jer su ljudi htjeli spojiti 3 udruge i dobiti pravo na prostor u gradu Zagrebu, no nisam siguran da li se napravila več udruga morskih akvarista??

thanx

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #1 u: Listopad 20, 2006, 19:11:00 poslijepodne »
sve je dogovoreno, samo je malo zapelo u realizaciji, ali bude...
ZG,Vrapče

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
« Odgovori #2 u: Listopad 20, 2006, 19:25:00 poslijepodne »
Može li se napisati malo više informacija, kad je več tema otvorena,
tko je predsjednik, tko dopredsjednik, a tko na kraju tajnik?
Koji su planovi udruge i misli li se pozabaviti sa po meni trenutačno najurgentnijim pitanjem - sastanak sa CITES "brojačicom" ??

BTW kad kažeš bude, misliš - pokrenuli su nešto ili nisu još ništa pokrenuli??

Osobno znam za još jedan izvor ljudi koji planiraju napraviti udrugu, pa nebi bilo loše da se jednom u povijesti rvacke sastanu ljudi na nekoj sredini i da se razjasne stvari - jedan put u životu da i doživim nešto za dobrobit akvarista općenito(u ovom slučaju morskih) , a ne dobrobit pojedinaca i nepotrebno ograničavanje drugih, itd itd itd... ima tu puno masti za vaditi koje sad nisu bitne

Ili je potrebno staro dobro Balkansko razmišljanje pa da svaki kvart ima svoju udrugu?!?!?
U tom slučaju Jaska bu imala jednu, tražim samo tajnika onda, dopredsjednik je moja desna ruka Figaro

Ispričavam se na laganoj provokaciji, ali kadkad jedino to pali da se pokrenu strasti...ovaj djela

Offline Cikliriki

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Listopad 20, 2006, 19:52:00 poslijepodne »

Citat: Stina
Može li se napisati malo više informacija, kad je veè tema otvorena,
tko je predsjednik, tko dopredsjednik, a tko na kraju tajnik?
Koji su planovi udruge i misli li se pozabaviti sa po meni trenutaèno najurgentnijim pitanjem - sastanak sa CITES "brojaèicom" ??

BTW kad kažeš bude, misliš - pokrenuli su nešto ili nisu još ništa pokrenuli??

Osobno znam za još jedan izvor ljudi koji planiraju napraviti udrugu, pa nebi bilo loše da se jednom u povijesti rvacke sastanu ljudi na nekoj sredini i da se razjasne stvari - jedan put u životu da i doživim nešto za dobrobit akvarista opæenito(u ovom sluèaju morskih) , a ne dobrobit pojedinaca i nepotrebno ogranièavanje drugih, itd itd itd... ima tu puno masti za vaditi koje sad nisu bitne

Stina nisi samimas podrsku i iz dijaspore
Edited by: Cikliriki
switzerland / schaffhausen
nisam vise Cikliriki

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
« Odgovori #4 u: Listopad 20, 2006, 19:58:00 poslijepodne »

Citat: Cikliriki

Nisam ni sumnjao!!!

Offline Cikliriki

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Listopad 20, 2006, 20:03:00 poslijepodne »
Citat: Cikliriki

Nisam ni sumnjao!!!

samo nemoj i ti ko General Zagorec
switzerland / schaffhausen
nisam vise Cikliriki

Offline Brada

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 75
  • Brada
    • My Reef Aquarium
« Odgovori #6 u: Listopad 20, 2006, 20:20:00 poslijepodne »
Doklem god mrtvi ne glasaju, nema frke
Zagreb - Sigećica
Samo glupost je vječna, sve ostalo može proći!!!!
http://www.bradareef.webs.com/

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #7 u: Listopad 20, 2006, 20:26:00 poslijepodne »

Citat: Brada
Doklem god mrtvi ne glasaju, nema frke

Ehhhh......
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
« Odgovori #8 u: Listopad 21, 2006, 22:57:00 poslijepodne »

Ispričavam se na laganoj provokaciji, ali kadkad jedino to pali da se pokrenu strasti...ovaj djela

Pa Stina, zar nisi ti nedavno rekao da te ne zanimaju nikakve udruge ili da te citiram " sekte" ? Odakle sad ovoliki interes za iste, štoviše, za potencijalnu dobrobit svih potencijalnih morskih "zadrugara"? ...

ispričavam se na laganoj provokaciji, ali ne mogu se oteti dojmu da se tu neki zec skriva u nekom grmu , al kakav i u kojem..hmmm..ne znam...

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
« Odgovori #9 u: Listopad 22, 2006, 11:26:00 prijepodne »
Ma Vedro nema provokacija,
Vec sam ja prije jednoj osobi govorio o nekakvoj mastariji tipa "reef club" gdje bi ljudi koji su unutra imali beneficije, ako nista vise, onda bar poznanstva koja bi im omogucavala razmjene koralja.
Naravno ja sam mastao i o narudjbama knjiga preko tog kluba, mozda cak i opreme koje se nemoze nabaviti kod nas, a sve bi se izvelo BEZ marze i profita... za korist clanova koji bi bili u tom klubu.

Mjesec-dva oslje tog mog razgovora, sam cuo o organiziranju udruge hrvatskih endemskih biljaka ili nesto slicno, a na kraju krajeva se i to otkazalo i nacuo sam pricu o nekoj UMI
(a sve u svrhu dobivanja prostora od grada, nisam cuo nikakvu drugi plan rada te udruge)

I dalje sam pasivac u svemu tome, ali onda sam i s druge strane mojih poznanstva(nazalost malo nas je al smo Balkanci...) i tamo se isto planira nekakva UMA, pa reko ko tu koga?!?

Nije dosta sto imamo 5 crkvi, 7 foruma, vec sad moramo imat i 4 udruge?!?!?!

A ako se dobro prisjetis, tebe sam osobno pitao jednom da li planiras nesto napravit sa udrugom u smislu grupnih narudjbi, i lagano sam dobio odjeb, a svi ostali su se sprdali samnom da opet ocu dilat.

Sad se otvorilo uregentno pitanje sa popisom CITES organizama, i smatram da bi bilo u redu se nesto napravi po pitanju toga, i sam planiram.
Kao sto si sam napisao XY puta, udruga je NEPROFITABILNA, s toga, tvoju provokaciju smatram samo pikanjem u prazno jer sam ja tebe piknuo , nema nikakvog zeca u grmu...

A sad sto se tice ULTRE, ili "sekte" kak ju ja volim nazvat, razlog mog neuclanjenja su cisto moji osobni... koje cu ti rado izjasnit prvi put kad dodjem do tebe ili ti do mene

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #10 u: Listopad 22, 2006, 13:02:00 poslijepodne »

pa gle, kaj se mene tiče ak mogu postojati 274 udruge veterana domovinskog rata , zašto ne bi bile i 4 akvarističke udruge ... i gle, zbilja me nisi piknuo jer me cijela problematika više ni najmanje ne zanima, ali mi recimo lagano idu na živac ovakve teme u kojima se nešto kao pita, ali oko 3 dola i 3 mora, onak, "ne bi se htel zamerit ni mešat , al ja bi samo pital, ne se srdit".. pa ko se srdi?

i kakve veze ima činjenica - svidjela se tebi ili ne - da smo balkanci (tvrdnja koja se mnogo puta dokazala) sa jdnostavnom činjenicom da nismo svi isti i da se ne moramo svi voljeti? zašto bi se ja pobogu družio s nekim s kim se ne želim družiti jer ga smatram osobom nedostojnom mojeg društva, samo zato što se slučajno bavimo istim hobijem? halo?! fala, ali ne, fala, ja zaista nemam ni potrebe ni interesa (jer, kad se sve zbroji i oduzme, ti ovo pitaš iz interesa,tj.da li ćeš i kako povoljnije moći nabavljati organizme , što je opet u redu kaj se mene tiče) da s nekim pijem kavu, družim se, čavrljam o vremenu, a u biti ga ne volim imat u društvu...pa ga ogovarat poslije s ljudima s kojima si jesam dobar.. bzvz..recimo, taj aspekt akvaristike u Hrvata je uvijek i još je , bio NAJRAZVIJENIJI i meni ga je osobno više pun kufer! i to nije karakteristika Balkana sinko moj, to ti je karakteristika Homo sapiensa... tak da..jel...jbg...

i btw..pa već postoji udruga koja obuhvaća i morsku akvaristiku... i morske ribe su tropske, zar ne

Offline Stina

• Punopravni član
    • ZGreef
« Odgovori #11 u: Listopad 22, 2006, 13:08:00 poslijepodne »
...ma u biti imaš pravo... sve si mi razjasnil... nebum se više mješao... i nije sve tak crno bijelo, kak se prezentira.
Kaj se mene tiče ključaj temu

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #12 u: Listopad 22, 2006, 13:25:00 poslijepodne »
hehe.. koji kupus.. al jedna stvar stoji što je vedran rekao:

zašto bi se ja pobogu družio s nekim s kim se ne želim družiti jer ga
smatram osobom nedostojnom mojeg društva, samo zato što se slučajno
bavimo istim hobijem?

tu se apsolutno slažem s njim... zato i postoji nekoliko foruma na istu temu.. zašto ne bi bilo i udruga?
s druge strane ako se gleda kroz prizmu profita onda je još i bolje da ih postoji više.. što ne?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #13 u: Listopad 22, 2006, 13:37:00 poslijepodne »

Citat: Stinai nije sve tak crno bijelo, kak se prezentira.

[/QUOTE

nije Stina...nikad nije... u biti, koliko sam se do sada imao prilike uvjeriti u ovih 30+ godina (ajme koliko li životnog iskustva) stvari su jako malo bijele i jako malo crne i dosta su udaljene..a sve između njih je siva u raznim nijansama...

.----------------------------------------------------------- --------------------------------.

evo grafičkog prikaza... točke su crno i bijelo

Offline Profa

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Listopad 22, 2006, 21:37:00 poslijepodne »

No ajde, reklo se što se imalo za reći. Slažem se s tim da ne postoji potreba za forsiranjem ''zajedničke i jedinstvene'' udruge koju bi činili ljudi koji se u određenoj, većoj ili manjoj mjeri, ne podnose. Aktivnosti udruge nisu definirane brojem članova, tako da ne vidim u ćemu je problem. A što se broja članova tiče,u Zakonu o udrugama (NN br.88, čl. 10) jasno piše dasu za osnovati udrugu potrebne tri osobe, tako da nitipo tom pitanjune vidim problem.

Ako je potrebno, neka se osnuje 5 udruga i neka svaka ima svoj plan i program, a (potencijalni) članovi neka sami odluče koja udruga više odgovara njihovim standardima i zahtjevima.

Lijep pozdrav
Novi Zagreb

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #15 u: Listopad 23, 2006, 14:04:00 poslijepodne »
Ja ću čekati dok se nabere jedno 10-ak udruga pa ću fino osnovati Akvaristički Savez Hrvatske ... tu je ipak veća para (znam iz iskustva ).
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.