Srpanj 23, 2025, 11:31:10 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Moj sredjeni terarij  (Posjeta: 4196 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Scorpion 467

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http:// scorpion.byethost7.com
Moj sredjeni terarij
« u: Listopad 02, 2006, 00:33:00 prijepodne »

Evo pisite i komentirajte, malo sam morao "prepravit" terarij uz pomoc frenda koji se bolje razumije u to, samo nisam imaodruge mreziceza ventilaciju pa sam stavio ovu koja je, nabavio sam i hygrometar i termometar napokon eto to bi bilo to

Offline JED2i

• Punopravni član
  • **
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #1 u: Listopad 02, 2006, 11:31:00 prijepodne »
me like.....
izgleda lijepo
nego reci jel to plasticno bilje?

Offline dora

• Punopravni član
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #2 u: Listopad 02, 2006, 14:15:00 poslijepodne »

Citat: JED2i
nego reci jel to plasticno bilje?

Nije, pravo je. Imam i ja takvo. To ti je puzavac vulgaris, jako lijepo raste u terariju, zapravo iznenadujuce dobro i brzo i nis mu ne smeta.
Zagreb

Offline gumi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Gmazoljubac
    • http://www.facebook.com/profile.php?id=589874489
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #3 u: Listopad 02, 2006, 15:22:00 poslijepodne »
Meni izgleda kao scyndapsus!
Grmi Facebook
SPLIT/SPINUT
Animal respect

Offline dora

• Punopravni član
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #4 u: Listopad 02, 2006, 15:40:00 poslijepodne »

Citat: gumi
Meni izgleda kao scyndapsus!

Scyndapsus = puzavac vulgaris

Kaj se tice terarija... ovak, ovaj 'ulaz' mi se ne cini opce prakticnim, a i unutrasnojst se ne vidi bogznakak, a to je poanta (ovdje se moras nagnut da bi vidio ono sto je unutar terarija jer ga presjeca ova nekakva crvena mreza i cinjenica da su klizna vrata visoko). Uostalom, kak je to sve napravljeno bice ti jako tesko vadit pauka kad ces to vec jednom ic radit.

Jos nesto, alergicna sam na ove sheme tipa pepeljara u terariju ili vidi se tegla za cvijece... strava. Misim ljudi moji kaj nemrete stavit malo dublju podogu da se ta tegla ne vidi? Ili kaj nemrete nac neku posudu koja onak djeluje prirodnije od pepeljare? Poanta terarija bi bila da imitira prirodno staniste neke zivotinje (naravno kolko je to moguce), a u stanistu albopilosuma brijem da nema pepeljare. Hm.

I kaj nisi mogo nac malo bujniji puzavac jer je evidentno da imas mjesta na pretek?

Eto... moje skromno misljenje. Edited by: dora
Zagreb

Offline LeeMoon

• Punopravni član
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #5 u: Listopad 02, 2006, 16:40:00 poslijepodne »

Citat: dora
Jos nesto, alergicna sam na ove sheme tipa pepeljara u terariju ili vidi se tegla za cvijece... strava. Misim ljudi moji kaj nemrete stavit malo dublju podogu da se ta tegla ne vidi? Ili kaj nemrete nac neku posudu koja onak djeluje prirodnije od pepeljare? Poanta terarija bi bila da imitira prirodno staniste neke zivotinje (naravno kolko je to moguce), a u stanistu albopilosuma brijem da nema pepeljare. Hm.

Offline dora

• Punopravni član
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #6 u: Listopad 02, 2006, 17:11:00 poslijepodne »

Ovo sam htjela nadodati a nisam imala sliku...

Slika je ova:

Vis, biljke su isto u tegli, al se tegla ne vidi. Ova zdjelica za vodu kosta 40 kuna i svakako je bolja opcija od pepeljare, a rupa za pauka je ovaj kupcek zemlje u sredini. To je zapravo polovina kokosovog oraha, al ju je pauk prekrio zemljom i napravio samo rupicu kroz koju ulazi i izlazi.
Zagreb

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #7 u: Listopad 02, 2006, 19:34:00 poslijepodne »

To su nebitne stvari: pepeljara je jednako efikasna posuda za vodu kao i ta skupa (preskupa) zdjelica koju si kupila. To da li će se tegla od cvijeće vidjeti ili ne pauku apsolutno ništa ne znači. Tu se radi isključivo o estetskim preferencama pojedinog vlasnika, a ne stvarnim potrebama životinje koju držimo u terariju.

Jednom riječju: pauk će posve isto rasti i razvijati se u bilo kojem terariju u kojem će biti zadovoljene njegove esencijalne potrebe - temperatura, vlaga i razina i kvaliteta osvjetljenja. Ostatak detalja je zezalica za vlasnika, a ne potreba pauka - a, to je nešto o čemu ipak ne možemo suditi.

Kao što su stari Latini rekli: De gustibus non est disputandum! (o ukusima se ne raspravlja!)

Offline dora

• Punopravni član
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #8 u: Listopad 02, 2006, 19:45:00 poslijepodne »
Citat: Nino G

To su nebitne stvari: pepeljara je jednako efikasna posuda za vodu kao i ta skupa (preskupa) zdjelica koju si kupila. To da li će se tegla od cvijeće vidjeti ili ne pauku apsolutno ništa ne znači. Tu se radi isključivo o estetskim preferencama pojedinog vlasnika, a ne stvarnim potrebama životinje koju držimo u terariju.

Jednom riječju: pauk će posve isto rasti i razvijati se u bilo kojem terariju u kojem će biti zadovoljene njegove esencijalne potrebe - temperatura, vlaga i razina i kvaliteta osvjetljenja. Ostatak detalja je zezalica za vlasnika, a ne potreba pauka - a, to je nešto o čemu ipak ne možemo suditi.

Kao što su stari Latini rekli: De gustibus non est disputandum! (o ukusima se ne raspravlja!)

Stoji. O ukusima se ne raspravlja, terarij je zadovoljio potrebe pauka. No, ako je terarij na netu i ako neko postavi pitanje: Sta vi mislite o njemu?, onda to znaci da eto, ja se mogu nac s komentarom da je meni perverzija uredenje terarija na nacin da se samo i jedino zadovolje osnovni uvjeti pauka, bez da se gleda na forumu u smislu: Ugodno oku. Sad, opet bi se moglo postaviti teza da ono sto je ugodno oku meni, ne mora biti i tebi... i tak, moglo bi to u nedogled

Sve u svemu, ja i dalje ostajem pri svom da se meni osobno ne svida stavljanje u terarij pepeljara i tegla za cvijece koje se vide i tako to... i da po meni bi terarij trebao do odredene granice (kolko se vec moze postic) zgledat 'prirodno' i onak, ugodno oku (naravno uz to sto je funkcionalan, a to dvoje barem po meni, nije sad tako tesko postic).
Zagreb

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #9 u: Listopad 02, 2006, 20:28:00 poslijepodne »

...no dobro

Sve što sam želio poručiti: lijepo ne znači nužno i dobro za životinje i obrnuto. Scorpion 467 je formirao potpuno funkcionalan terarij za pauka i to treba cijeniti. Ostalo su finese.

Offline wollf

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 47
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #10 u: Listopad 03, 2006, 00:35:00 prijepodne »

Bas ti je dobro ispalo Male kritike neskode nikome a na prvoj slici ti se vidi i posuda za vodu meni izgleda super svaka cast

Offline kako-lako

• Punopravni član
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #11 u: Listopad 16, 2006, 00:50:00 prijepodne »
super izgleda i ok uređeno
OSIJEK.....

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #12 u: Siječanj 02, 2007, 15:44:00 poslijepodne »
oces reci da si sam sastavio i stakleni dio?

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #13 u: Siječanj 02, 2007, 16:38:00 poslijepodne »

Citat: stray_cat

A u ćemu je problem poljepiti staklo silikonom?  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline stray_cat

• Punopravni član
    • www.peta.org
Moj sredjeni terarij
« Odgovori #14 u: Siječanj 02, 2007, 18:23:00 poslijepodne »

Citat: skorpac
Citat: stray_cat

A u æemu je problem poljepiti staklo silikonom?  

ima nas tu i nespretnih............