Prvo, Miki, sto se ptica tice (nije jedna nego 4 i rijec je o zebama) - istina, prase i prljaju ali nista vise nego mi to rade psi i macka, nista vise prasine oko akvarija nema nego na policama na drugom kraju sobe pa se nebih slozila da im je tamo lose. Osim toga, zebe pored akvarija dobivaju svijetlo i potrebnu vlaznost. To je tako za sada jer me prostor ogranicava da ih bolje smjestim (mislim na zebe, njima je jedino mozda lose jer do njih dopire malo ili nista danjeg svijetla).
A za ideju... paaa, moram priznati da sam tako nesto razmisljala, ali me mucilo to da mi se cinilo da dok bi voda dosla do zadnjeg akvarija u nizu bi se rashladila! Ili to nije bas tako? I Kako bi u vanjski filter stao grijac, koji?

To bi sve zajedno bilo oko 56 l, koji bi to filter bio dovoljan i da li je grijac koji bi za normalnih 60-tak l bio dovoljan ili treba jaci s obzirom da se voda sigurno brze hladi?
Ivanka, i ja se slazem u tih par cm vise, zasto ne?
A sto se cijevi tice to, koliko ja znam (a neznam bas

) ide samo, gravitacija osmoza fizika kemija

Salim se, ali ako stavis na jedan kraj sisaljku, drugi ubacujes vodu, sigurno ce se sve u sredini ravnati da bude svugdje jednako vode dok god se koja cijevcica ne zastopa (zato se elektronski uredjaji ne drze blizu akvarija... ili se akvariji ne drze na njima, da)...
Jel sam u pravu? Jel nas moze tko nauciti pravim pojmovima?
I da, Miki, bravo ti
Kolonelo, maleni su med, vec su veliki!! Ja ih jos zamisljala ko vrhove pribadaca

Ajde javite se da nesto sredimo! Hvala!