Srpanj 27, 2025, 20:30:04 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Guppy  (Posjeta: 2231 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zlatni2004

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Guppy
« u: Rujan 25, 2006, 20:21:00 poslijepodne »

Pozdrav svima na forumu i da se predstavim. Zovem se Zlatko i iz Zagreba sam

U akvaristici sam novi. Imam trenutno akvarij od otprilike 70 litara Juwel al planiram uzet neki od 200-300 litara

Neki dan sam dobio 14 novig guppy-ja i oni rastu dobro al danas je druga gupica rodila neke balonicice a ne male ribice?!?!?

sta bi to moglo biti i zasto se to dogodilo???

i kakve su sanse da ovi mali prezive?

Offline duda

• Punopravni član
Guppy
« Odgovori #1 u: Rujan 25, 2006, 22:31:00 poslijepodne »

Zlatko dobro došao!

Šta se tiče okota gupice tj "balončića" da ih tako nazovem nažalost ne bih znala baš i mene to zanima. Nadam se da će netko od iskusnih kolega odgovoriti na tvoje pitanje. Šta se tiče riblje mlađi šanse da prežive su dobre ukoliko imaju dosta zasađenog bilja da se sakriju jer se mali neko vrijeme skrivajui ukoliko nemaš neke velike ribe, i velike čistače da ih pojedu. Znači dosta bilja ako nemaš možeš kupit plitajuče bilje maleni bi ti bili zahvalni da imaju se di sakrit i osječat sigurniji. Hranu im možeš kupit onu usitnjenu več npr Sera mikropan oko 17 kn ili im usitni šta više možeš ovu pahuljastu kroz prste je smrvi šta više možeš. Bilo bi pametno da ribama kupiš i smrznutu hranu dođe te oko 30 kn bude u kockicama i to traje po par mijeseci cca 5 ,6 mijeseci to jako vole. Možeš malene stavit u kotolicu imaš kupit plastičnu mislim da je ful jeftina ja nisam stavljala imam puuuno bilja kupila sam i plutajučei nema problema malenima če bit ok. Njih se okoti dosta poslje se broj riblje mlađi smanji tak da ih ne bude toliko koliko kad se rode.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Guppy
« Odgovori #2 u: Rujan 25, 2006, 22:39:00 poslijepodne »
ti baloncici su ribice koje su prerano rodene     ...

a ove sto su se rodile u normalno vrijeme, da se tako izrazim, ce prezivjeti ukoliko imas dovoljno plutajuceg bilja - poput rogolista, cabombe ili npr vodene lece... u biti sve je duda vec rekla sto se malenih tice...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Lord Anduril

• Punopravni član
Guppy
« Odgovori #3 u: Rujan 26, 2006, 07:51:00 prijepodne »
Najvjerojatnije neoplodjena  ikra .
Zagreb/Gornja Dubava

Offline frida lang

• Punopravni član
Guppy
« Odgovori #4 u: Rujan 26, 2006, 08:36:00 prijepodne »
meni su rekli da do prijevremenog poroda gupića dođe zbog stresa ili ako su premladi...
split

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Guppy
« Odgovori #5 u: Rujan 26, 2006, 08:43:00 prijepodne »

Citat: Lord Anduril
Najvjerojatnije neoplodjena  ikra .

...upravo to,neoplođena jajašca koja je ženka izbacila uslijed nekog stresa ili neodgovarajućih uvjeta..

Offline Zlatni2004

• Punopravni član
  • **
Guppy
« Odgovori #6 u: Rujan 26, 2006, 09:45:00 prijepodne »
Citat: duda

Zlatko dobro došao!

Šta se tiče okota gupice tj "balončića" da ih tako nazovem nažalost ne bih znala baš i mene to zanima. Nadam se da će netko od iskusnih kolega odgovoriti na tvoje pitanje. Šta se tiče riblje mlađi šanse da prežive su dobre ukoliko imaju dosta zasađenog bilja da se sakriju jer se mali neko vrijeme skrivajui ukoliko nemaš neke velike ribe, i velike čistače da ih pojedu. Znači dosta bilja ako nemaš možeš kupit plitajuče bilje maleni bi ti bili zahvalni da imaju se di sakrit i osječat sigurniji. Hranu im možeš kupit onu usitnjenu več npr Sera mikropan oko 17 kn ili im usitni šta više možeš ovu pahuljastu kroz prste je smrvi šta više možeš. Bilo bi pametno da ribama kupiš i smrznutu hranu dođe te oko 30 kn bude u kockicama i to traje po par mijeseci cca 5 ,6 mijeseci to jako vole. Možeš malene stavit u kotolicu imaš kupit plastičnu mislim da je ful jeftina ja nisam stavljala imam puuuno bilja kupila sam i plutajučei nema problema malenima če bit ok. Njih se okoti dosta poslje se broj riblje mlađi smanji tak da ih ne bude toliko koliko kad se rode.

ma premjestio sam ih u drugi akvarij tako da nema sanse da ih netko pojede :)

al to sam pitao jer me zanima kolike su sanse da uginu ili nesto

a hvala za baloncice :)

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Guppy
« Odgovori #7 u: Rujan 26, 2006, 11:44:00 prijepodne »
pa nije ikra tako krupna... to su mladi koji su prijevremeno rodeni... valjda? sad dobiva pitanje i drugi smisao...

kad sam malo bolje pogledala te kuglice, djelovale su mi kao malene ribice (njihova tjelesca) formirana u kuglicu, tj jos nisu full razvijena...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Guppy
« Odgovori #8 u: Rujan 26, 2006, 12:51:00 poslijepodne »
...onda je prijevremeni porod,uzrok opet stres,može biti i od hvatanja mrežicom jer su gravidne ženke osjetljive u tom stadiju....

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
Guppy
« Odgovori #9 u: Rujan 26, 2006, 21:44:00 poslijepodne »

Pozdrav i dobro došao na forum, ja ti mogu sa sigurnoču reči da od tih balončića nebude bilo ništa, jer gupi kao i svaka druga živorodka rađa žive ribice a ne ikru i ništa slično, riba ti je sigurno doživila neki stres ili je mužjak nije dobro oplodio tako da ti je sasda samo čekati da ponovno bude puna...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline BUBUSH

• Punopravni član
  • **
Guppy
« Odgovori #10 u: Rujan 26, 2006, 23:17:00 poslijepodne »
prerano rođeni ,verovatno prvi okot,meni je znala ženka da ugine pre prvog okota.
a za male kod mene sa molikama,gupijima,borcima,kolisama nisu opstale nijedna mala.

Offline duda

• Punopravni član
Guppy
« Odgovori #11 u: Rujan 27, 2006, 15:10:00 poslijepodne »
Dobro tj guuust zasađen akvarij i plutajučeg bilja i nema frke maleni će opstat govorim iz vlastitoga iskustva. Normalno da če biti popapani šta od drugih večih riba šta od roditelja ako se nemaju di sakriti ako je akvarij "gol" bez bilja ili veoma malo bilja.