situacija sa gusenjem se moze sigurno izbijeci ako covjek zna sa zmijom i ako ima kak Nino veli 2-3 pomagaca koja bih trebal imat, a i vjerojatno profi nebu isel stavljat zmiju od 6-7m oko vrata,ako i bude biti ce sigurno prisutna velika kolicina strahopostovanja!
ak dođe do te situacije ,a doci ce samo covjekovim nemarom i nepaznjom onda ta budala koja pe hendlat mrcinu od zmije sam niti ne zasluzuje drugo nek da mu zmija skrati muke,a za svoju bu smrt kriv on a ne zmija,to je ko da uđes tigru u kavez on te rastrga pa onda ubiju tigra jer je on ubil covjeka, a tigar nije kriv nego je kriv covjek koji mu je ulazil u kavez!
ja svojeg burmanca nebih mogel nikad ubit i da dode do toga da me on pocne gutiti onda bih bil kriv JA a ne zmija,i da je recimo neko kod mene od frendova ili rodbine nikad im nebih dozvolil da uđu u prostoriju sa pitonombez mojeg prisustva, a ak bi neznam tam otisel sam pa se dogodi sto se nebih trebalo zadnje kaj bi napravil je to da bih ubil pitona vjerujte mi 100%, ak je netko bil tolko glup da ulazi u pitonov teritorij bez paznje pa ga on zgrabi nek mu se dogodi ono kaj sam vec ranije napisal,a uostalomprostorija za pitona je pod kljucem i u nju mogu uci samo ja!
Da je recimo moj piton danas kad jos nisam punoljetan velki 3-4m i da se idem sa njim zezat pa me pocne gutit , ak me nebih "zagutil" on zagutili bi me starci isto ko u slucaju da recimo uzmem auto i idem se napeljavati po gradu pa ak u voznji ne bih stradal kad bih mi straci za to saznali nahebal bi ko da sam dozivjel prometnu nesrecu!
Imat burmanskog pitona je velika odgovornost i briga oko njega zahtijeva jako puno novaca i vremena,hvala BOGu kaj imam mamu koja mi je bila voljna dati puno para da sredim njegov prostor, koja je voljna sjesti u auto i ici sa manom u Zagreb po hranu za zmiju, kaj poznam maxxa koji mi je uvijek voljan pomoc kad ponestane hrane,kaj imam dede koji ima volje na selu uzgajati miseve i stakore za mojeg pitona,kaj mi starci dozvole da u garazi drzim miseve i stakore koje sam uzgajam i veliko hvala Matiji i Dori koji su mi dali kontakt odženske koja uzgaja stakore,kunice... tako da je problem prehrane zmije trajno rijesen!
Isto kak recimo Matija da do neznam cega dođe Nikad ne bih mogel ubiti svoje paukove, NinoG gustere i svi ostali svoje ljubimce isto tak je nebih mogel niti u kojoj situaciji ubiti svog pitona jer kak je vec ranije receno ak se zna sa zmijom i ako je uvijek prisutna doza strahopostovanja problema nece biti,istokak sam oprezan sa kajmanom jer ako njemu stavis ruku blizu glave odu zacas prsti za koju godinu kad poraste i cijela ruka isto tak sam oprezan sa pitonom i jos nekim zivotinjama koje imam doma ali sad nebih o njima!