Srpanj 20, 2025, 11:47:55 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: NG- Predatori: Borba za život (DVD)  (Posjeta: 3442 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Striček Matija

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
NG- Predatori: Borba za život (DVD)
« u: Rujan 18, 2006, 15:34:00 poslijepodne »
komentari dokumentarca...

Citat: skorpac
U ovom dokumentarcu je bio jedan tip, imao je burmanca
kak oni vele 3,1m izvadio ga je iz terarija kao i uvijek i stavio oko
vrata. Kažu da je uvije bio nježan, ali do tog puta, odjednom je poèeo
sa stazanjem oko vrata.

..i kažu da "...je zmija možda osjetila nervozu i u njoj se pojavio pradavni instinkt..." (!?!) kolko ljudi gluposti mogu izvalit to nije normalno...

čisto sumnjam da je zmiji proradio apetit... predviđam da se zmijetina uplašila da ne padne..malo se jače primila..frajer je htio skinut..ona stisnula još jače.... a ove dve bedače okolo su mogle napravit šnicle od zmije, pa mislim..narezo bi je pod 45'....! ..... a ne pustit čoveka da umre...

..a ona scena dok klinac mazi burmanca i priča kako ga taj i taj piton, ak osjeti da ga se klinac boji počne natjeravat po sobi... ...strašno.... to mi ni mastercard nemože platit....

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #1 u: Rujan 18, 2006, 20:58:00 poslijepodne »
Znas kaj si ja mislim Matija... kad pocne on tebe stezati oko vrata nemas ti vise nego par sekundi... pitaj Krajtena kad sam mu na Akteru 2.5 stisnuo mata leao gusenje... odn. on je sad u Kinu pobjegao od srama, kad se vrati ga pitaj!
Al ozbiljno, ak ti se pocne motati oko vrata nemas neke sanse.

Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #2 u: Rujan 18, 2006, 21:03:00 poslijepodne »
Pogotovo onakva mrcina.  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #3 u: Rujan 18, 2006, 21:06:00 poslijepodne »
Ne znam bas o cemu ste pricali, ali mislim na situaciju kad si sam sa zmijom, ne kad su ljudi (pa makar i zene , sala koke, sala) kraj tebe. Gledao sam jednom na Oprah showu malo tako kad su ljude ljubimci pitoni i udavi napali (nemojte me sad napasti ako sam nesto krivo napisao) i rekli su da im se treba na "lice" staviti alkohol ili vruca voda i da onda pustaju. Ovo sve sto pisem se odnosi na to da mislim da nije bas najlakse otici do kuhinje i iskasapiti veliku zmiju ako ti se dobro omota oko vrata. Nikad nisam u rukama imao zmiju vecu od metra, ali logika mi tako govori.
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #4 u: Rujan 18, 2006, 23:11:00 poslijepodne »
Mislim da Ruki dobro govori... ko nije na sebi probao neko "đica" gušenje, taj nezna o čem priča...
Ostaješ bez daha u roku 30sekundi, a svaka čast onom ko skokne do kuhinje, uzme nož i iskasapi zmiju u 30-40sekundi - taj je fulo profesiju i trebo je bit profesionalni mesar...

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 18, 2006, 23:19:00 poslijepodne »
pa i pol minute je pol minute... a da ju ubodeš jednom brijem da bi pustila...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #6 u: Rujan 18, 2006, 23:21:00 poslijepodne »
Dah? Krv u mozgu prijatelju... nesvijest... ne tapkaju oni dzabe tako brzo...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #7 u: Rujan 18, 2006, 23:21:00 poslijepodne »
Kakvih pola minute...

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Rujan 18, 2006, 23:31:00 poslijepodne »
Dobro je ako se odmah sjetiš noža...

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
« Odgovori #9 u: Rujan 19, 2006, 00:27:00 prijepodne »
ma nek priroda čini svoje

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #10 u: Rujan 19, 2006, 00:36:00 prijepodne »
.....i usput zakacis sebi vrat s nozem...
R-46

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 19, 2006, 10:40:00 prijepodne »
deca...jedna je stvar kad baš zmija napadne..ova se je kao samo polako počela stiskat..frajer je bauljo još... tak da se sigurno ima nekaj vremena za reagirat... mazneš ju prstom u oko.. pa ju čopiš grčko rimski...! pa polugu...! buraz ono...tapkala bi mi i glavom i repom...

Offline Infernal

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 19, 2006, 10:53:00 prijepodne »
zato treba svaki put kad je uzimas imat jednu OOOOGROMNU nozinu pored sebe,jos bolje sjekiru i onda ako stvari podju po slu onda....
Osijek.....

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
« Odgovori #13 u: Rujan 19, 2006, 11:14:00 prijepodne »
Ne... zar niste ništa naučili iz ovoga? Ne mojte velike zmije stavljati oko vrata, mislim da se dosta kockate samim time što ste joj u dometu!  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 19, 2006, 11:27:00 prijepodne »

Citat: skorpac
Ne... zar niste ništa naučili iz ovoga? Ne mojte velike zmije stavljati oko vrata, mislim da se dosta kockate samim time što ste joj u dometu!

Ma ja sam naučio da je najbolje ne imati zmiju doma...

Offline DanChY

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #15 u: Rujan 19, 2006, 13:52:00 poslijepodne »
kak ste vi svi spaljeni,iss.... (nhf)

dobro skorpac veli,al...da se mene pita,radje bi da me beshtija ugushi nego da je idem isjeckat nekom cakijom,jel ipak...ta stvorenja su

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Kum
« Odgovori #16 u: Rujan 19, 2006, 14:18:00 poslijepodne »
Gle, i ljudi znaju biti dragi... a i znaju pocet gusiti jedni druge... ja mislim da tu trebamo imati isti tretman... ako te netko gusi - u redu ga je isjeckati! Salim se, naravno, ali da ono dodje do pitanja zivota i smrti onda ne bih imao nikakve dvojbe.

Offline Pancho_Villa

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Rujan 19, 2006, 14:19:00 poslijepodne »

Citat: DanChY
kak ste vi svi spaljeni,iss.... (nhf)

dobro skorpac veli,al...da se mene pita,radje bi da me beshtija ugushi nego da je idem isjeckat nekom cakijom,jel ipak...ta stvorenja su

Zanima me da li bi isto tako razmišljao kad bi te počela stezati oko vrata i kad bi imao sve manje...i manje...i manje kisika...

Offline dora

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Rujan 19, 2006, 14:27:00 poslijepodne »

Evo, pogledala sam filmic. Tak... ono, ocekivala sam... nesto drugo. Iskreno, sere mi se od ljudi koji uzimaju zivotinje, u ovom slucaju zmije i onda kad skuze da ona nije malicki zniranac ili da ona ne zivi ko hrcak, hite ju na cestu, prodaju, poklanjaju. Zmija je obaveza. I to obaveza za nekih 20-30 godina. I to svako mora znati prije nabake. Osim toga, preporucljivo je znati kolka ce ta zmija biti kad doraste i dal je covjek voljan I ima para i mjesta,brinuti se za nju. A ne, nakon x vremena 'skuzit': Joooj pa ona je velka/puno jede/bla, bla, ajmo je zlifrat u ZOO, park prirode, bilo di!

A ovi burmici su se snasli. Svaka cast.

Kaj se tice stavljanja velikih zmija oko vrata... Ljudi su budale. I tocka. Ako vozis prebrzo, za ocekivat je da ces jednom poginut. Jednako tako, ako stavljas burmica oko vrata, za ocekivat je da ce te jednog gadno stisnut. Cista logika. Moja zmija je mala i stavljam ju oko vrata, ali kad ona zabrije da bi mogla past stisne. I to gadno. A ima samo 60ak cm i pol kile. Pametnom dosta.
Zagreb

Offline (Goc)

• Punopravni član
  • **
    • http://akvarij.net
« Odgovori #19 u: Rujan 19, 2006, 15:31:00 poslijepodne »

ja svojeg burmanca ne stavljam oko vrata niti sad kad nemi niti punih 2m a kamoli da bih ga stavljao kad poraste, mozda samo za koju fotku i to da je oko mene nekoliko ljudi koji znaju sa zmijama i koji bi znali sto treba ciniti u slucaju da me zmija pocne gusiti , mislim ak se zmiju cvrsto drzi sa dvije ruke i ne ispusta ju se iz ruku nece imati niti priliku omotati ti se oko vrata samo treba paziti!Nikad se ne bih doveo u situaciju da zmija ima sanse da me smrtonosno zagrli tipa da se idem pravit vazan sa zmijom od neznam 3-4m oko vrata i slicnih situacija! A kak DanChy veli svojeg pitona nebih imal srca ni u kojem trenutku masakrirati , umjesto noza tu bolja je posuda sa malo vode i alkohola koja se zmiji prolije po glavi i ona pusta da je neznam kaj , a ako te zagrli zato da bih te pojela nema ti spasa niti ako imas noz jedino da dobijes priliku da ju masakriras sto cisto sumnjam a onaj jedan-dva uboda nese nist znacit ozlijedi nju i plijen kad ga hvata pa ide do kraja makar umrla!

A sto Pancho_villa kaze pa treba biti glup i dovest se u takvu situaciju a ako se nekim slucajem i dogodi kak sam ranije napisal UVIJEK treba imati kraj sebe vodu i alkohol koji sigurno pomazu ako ces imat priliku to koristit ali ako nisi sam sto posto si spasen jer ce ju netko tko je sa tobom biti u stanju polijati pa makar to bilo i dijete od 10godina!Ne bih imal srca ubiti zmijukoju sam nabavljal mjesecima,za koju sam potrosil hrpu love da joj osiguram prostor,potrosil vremena i novaca oko nabave i uzgoja hrane pa da kad mi jednog dana napokon naraste na nekih 4-5m da ju ubijem zato kaj sam bil glup i isel sam se pravit vazan sa njom i kaj ti ja znam kaj,nikad nebih dao nekom da ju stavlja oko vrata kad ce biti veca i takva situacija se jednostavno moze izbijeci!!!!!

A to kaj su ameri glupi pa kaj se idu preseravati sa svojim zmijama , ko na filmu onaj lik sa pitonom oko vrata koji je kakti dobar i sve to pa ga onda taj dobar piton stisne a on nema niti nist za obranu od toga i one cure kaj su kod njega vidi se da nemaju totalnog pojma o pojmu i da su dosle videt njega kak se preserava sa svojom zmijomm mislim da je bilo malo pameti ta bih se smrt mogla sto posto izbijeci!

Jos bolji su mi oni kaj se sa pitonima secu po uluca pa frajer ima oko vrata 2 mrcine od neznam 4-5m i to da ih niti ne pridrzava , pa da ga stisnu nebude ga odvojilo niti7 tysona niti ikakav noz osim alkohola sto bi isto bilo tesko posto su dvije pa neznas gdi je glava a gdi rep kad se one pocnu motati uostalom par stiska takve dvije mrcine i on je gotov!!!!!

I vecina tih amerikanaca ima te velike zmije radi prestiza i preseravanja pa kad netkodobi kaj je zasluzilonda je zmija kriva

onog pitona od 3m su jedva odvojila od vrata nekoliko vatrogasaca pa si zamislite kaj je dok te stisne 5-6m zmije tu nema sanse da ce te spasiti isat drugo osim alkohola ak hoces da zmija ostane ziva (mislim vecini je sve jedno jer bu krepala ili prezivjela)jer ju imaju sam radi prestiza a i da su pametni ne bih se doveli u takvu situaciju!!!ili par ljudi kaj su oko tebe ak imas srece pa da ga oni sa sjekrom,nozem ili neznam cim ubiju!!!ALI ako si sam nema ti spasa!!!

ja sam svojeg jednom prilikomprobal odvojit od stakora ma nema sanse!!!

Mislim da ovo sa gusenjem od nekih nije shvaceno bas najozbiljnije!

Pozdrav

Offline DanChY

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #20 u: Rujan 19, 2006, 15:59:00 poslijepodne »

u potpunosti se slazem s tobom goc!iako ja nemam posudu s alkoholom kad sam sa svojom dragom,jer je ne stavljam nikad oko vrata!

sta se toga tice mislim da je regius na vratu piece of cake za razliku od jednog burmicha

Offline Striček Matija

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Rujan 19, 2006, 16:17:00 poslijepodne »

pa sumnjam da je neko neozbiljno shvatio gušenje zmija...
al ove situacije na dvdu su stvarno smiješne.. i neozbiljne...
da se dva klinca idu prešetavat po kvartu sa ogromnim zmijama... sumnjam da bi njih dvojca mogli jedan drugom pomoæ.. to su prevelike zmije...

druga situacija kad dve bedaèe gledaju kako frajera davi piton... recimo one nemaju pojma o tome da trebaju koristit alkohol.. il kaj veæ.. al mogle su probat nekaj... makar i otpilit glavu živini.. ljudski život je ...recimo... "važniji"... barem u nekim sluèajevima...

a i ako se veæ desi takva situacija... onda stvarno nebi razmišljao dal je piton moj, od suseda ili neznam èiji i kolko dođe...

Edited by: Strichek Matija

Offline Nino G

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #22 u: Rujan 19, 2006, 18:10:00 poslijepodne »

Jedan tip za sve vlasnike većih udavki:

Stara i prokušana fora koja uvjek pali je da konstriktora koji se namota u pokušaju gušenja treba odmotavati od repa. Kod pokušaja odmotavanja od glave, batrganja, bacakanja, pokušaja ubadanja i ranjavanja zmije, ona će se intuitivno stezati sve jače i jače. Međutim, uhvatimo li je za vrh repa i počnamo lagano odmatati, ona će nagonski popuštati stisak (uvjetovani refleks). Naravno, kod većih udavki (konstriktora) za ovakvu operaciju potrebna su 2-3 čovjeka. Zato profiji nikad ne rukuju velikim zmijama sami, već uvjek u prisustvu barem jednog pomagača koji točno zna što treba raditi u slučaju nesreće.

Offline (Goc)

• Punopravni član
  • **
    • http://akvarij.net
« Odgovori #23 u: Rujan 19, 2006, 21:21:00 poslijepodne »

situacija sa gusenjem se moze sigurno izbijeci ako covjek zna sa zmijom i ako ima kak Nino veli 2-3 pomagaca koja bih trebal imat, a i vjerojatno profi nebu isel stavljat zmiju od 6-7m oko vrata,ako i bude biti ce sigurno prisutna velika kolicina strahopostovanja!

ak dođe do te situacije ,a doci ce samo covjekovim nemarom i nepaznjom onda ta budala koja pe hendlat mrcinu od zmije sam niti ne zasluzuje drugo nek da mu zmija skrati muke,a za svoju bu smrt kriv on a ne zmija,to je ko da uđes tigru u kavez on te rastrga pa onda ubiju tigra jer je on ubil covjeka, a tigar nije kriv nego je kriv covjek koji mu je ulazil u kavez!

ja svojeg burmanca nebih mogel nikad ubit i da dode do toga da me on pocne gutiti onda bih bil kriv JA a ne zmija,i da je recimo neko kod mene od frendova ili rodbine nikad im nebih dozvolil da uđu u prostoriju sa pitonombez mojeg prisustva, a ak bi neznam tam otisel sam pa se dogodi sto se nebih trebalo zadnje kaj bi napravil je to da bih ubil pitona vjerujte mi 100%, ak je netko bil tolko glup da ulazi u pitonov teritorij bez paznje pa ga on zgrabi nek mu se dogodi ono kaj sam vec ranije napisal,a uostalomprostorija za pitona je pod kljucem i u nju mogu uci samo ja!

Da je recimo moj piton danas kad jos nisam punoljetan velki 3-4m i da se idem sa njim zezat pa me pocne gutit , ak me nebih "zagutil" on zagutili bi me starci isto ko u slucaju da recimo uzmem auto i idem se napeljavati po gradu pa ak u voznji ne bih stradal kad bih mi straci za to saznali nahebal bi ko da sam dozivjel prometnu nesrecu!

Imat burmanskog pitona je velika odgovornost i briga oko njega zahtijeva jako puno novaca i vremena,hvala BOGu kaj imam mamu koja mi je bila voljna dati puno para da sredim njegov prostor, koja je voljna sjesti u auto i ici sa manom u Zagreb po hranu za zmiju, kaj poznam maxxa koji mi je uvijek voljan pomoc kad ponestane hrane,kaj imam dede koji ima volje na selu uzgajati miseve i stakore za mojeg pitona,kaj mi starci dozvole da u garazi drzim miseve i stakore koje sam uzgajam i veliko hvala Matiji i Dori koji su mi dali kontakt odženske koja uzgaja stakore,kunice... tako da je problem prehrane zmije trajno rijesen!

Isto kak recimo Matija da do neznam cega dođe Nikad ne bih mogel ubiti svoje paukove, NinoG gustere i svi ostali svoje ljubimce isto tak je nebih mogel niti u kojoj situaciji ubiti svog pitona jer kak je vec ranije receno ak se zna sa zmijom i ako je uvijek prisutna doza strahopostovanja problema nece biti,istokak sam oprezan sa kajmanom jer ako njemu stavis ruku blizu glave odu zacas prsti za koju godinu kad poraste i cijela ruka isto tak sam oprezan sa pitonom i jos nekim zivotinjama koje imam doma ali sad nebih o njima!