Lipanj 20, 2025, 09:04:50 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Bezveze dimenzije  (Posjeta: 2177 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Bezveze dimenzije
« u: Rujan 09, 2006, 14:46:00 poslijepodne »
Imam 2 akvarija van funkcije koji bi rado u funkciju ali su bezveze.  Jednog sam kupila za male pare a sluzio je u uzgojno-prodajne funkcije... nije bas za dnevnu sobu ali eto, shoppingholicarka sam pa kada sam cula "snizenje" ili "povoljno, jeftino!" nisam odolila  

Ovako idu dimenzije: 40x45x45 (prednja strana je najuza)

Drugi, malo boljih dimenzija je neki home-made prije 10-tak godina, vec oskrnutih rubova i tako... Dimenzije: 55x43x42

E sad, s obzirom na nesretne dimenzije ja neznam sto bi s njima. Nit dobro stoje gdje god ih stavim, nit se ribe vide kako treba (u ovom dubokom odu iza i treba plivati do njih)... A svasta je u njima bilo, od oscara do (sada) nigrosa u druzbi sa jos par afrikanaca i kribenzisom (plus nigro-bebama razlicitih uzrasta i beba jabucarima).

To sve imam namjeru spiz*** i sve nanovo. Nebih se vratila na zloceste i arogantne afrikance (svinje ribljeg svijeta) jer su oni predobri u uredjenju svog okolisa na nacin koji mi ne odgovara. + rado bih opet vidjela kakvu biljku u svom akvariju  

Pitanje je: ima li tko ideje, moze li se sto napraviti od njih ili da jednostavno cekam bolje dane i kredit kojim cu kupiti akvarij(e) kako treba?

Btw. Ako bi se tko mjenjao, povoljno!   Edited by: Gwyneeth
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Rastaman

• Punopravni član
Bezveze dimenzije
« Odgovori #1 u: Rujan 09, 2006, 17:20:00 poslijepodne »
Moze se svasta napraviti s takvim aq. samo trebas znati sto zelis. Dali se biti gusto zasadjen ili samo tu i tamo koja biljka. Ako zelis da se ribe bolje vide zadnji plan aq trebas gusto zasaditi biljem. Evo ti za primjer jedan aquascape akvarija slicnih dimenzija Edited by: Rastaman

Offline asterix

• Punopravni član
Bezveze dimenzije
« Odgovori #2 u: Rujan 09, 2006, 19:26:00 poslijepodne »
napravi sto veci akvarij, nekih standardnih dimenzija, npr.120x50,150x50 i sl., visine 50-ak cm
takav akvarij (staklo) trebalo bi kostati izmedju 500 i 1000 kn, ovisno o dimenzijama.
Po meni, tako je najbolje krenuti,iako vidim da si zlatna...

Offline Tuljan

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Bezveze dimenzije
« Odgovori #3 u: Rujan 09, 2006, 19:57:00 poslijepodne »
Rasta je u pravu, od tog se da napraviti svašta, posebno od ovog večeg. Ako su problem okrhani rubovi jednostavno ih obljepi crnom trakom.
Ako momentalno nemaš love za veči idealnih dimenzija zasadi i uredi ova dva. Ako ništa drugo kad dođe na red veči akvari imat češ u ova dva sve bilje koje če ti trebati za uređenje večeg a i skupit češ hrpu iskustva.
ZAGREB-SESV. KRALJEVEC/HRVATSKA

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Bezveze dimenzije
« Odgovori #4 u: Rujan 09, 2006, 21:14:00 poslijepodne »
Poroblem, najveci je sto tu ima 3 mjesta na kojima mogu nabaviti bilje, i sva tri su oskudna biljem te je ono uzasno skupo. Da oplemenim akvarij ko na onoj slici bi mi trebalo cca 400 kn, no i to bi se dalo da ih uopce ima takvih. Ono sto ima je brizno, polutrulo... Nikad nisam vidjela za kupiti tako lijepe i bogate biljke ko u tom akvariju. Tako da vjerujem da ce mi takav akvarij biti tesko napraviti.

A voljela bih jer obozavam bilje. Dakle, dolazimo do sljedece tocke: tko nudi bilje?  
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...