Dosad je bilo ovako:
- 15W AquaStara + 15W GroLuxa 12 sati dnevno
- tjedno gnojenje Florenom,tu i tamo Fe, DIY CO2
- odstajana pipovaca sa AquaSafeom
- par molija, botia, kinez, kozice
- prosjecni unutarnji filter

Sada je ovako:
- dodano jos 15W AquaStara i 15W Groluxa, ista minutaza
- ubaceno je 6W CoolWhite, priguseno plavim nylonom - Moonlight na 2,5 sata dnevno
- tjedno gnojim sa Plantelom, dodao malo Fe, CO2 je ostao isti
- ubacio sam 30% kisnice sa AquaSafeom (da smeksam malo vodu)
- dodano je jedna botia, dva kulija i ancistrus
- filter je ostao isti

I voda mi je stalno mutna! Kad se pogleda odozgo ili ako ju izvadim u bijelu posudu, onda ima finu barsko zelenu boju, tako da mislim da se zbog Plantele i jaceg svjetla nakotilo nekih algi u vodi. Po staklu ih isto ima vise nego prije.
Zasad sam krenuo sa redukcijom svjetla - bas se prica o tome u Rastamanovoj temi - po shemi 5+2+5. Namjeravam preskociti i jedno gnojenje. To zato jer jednom kada nisam imao para za gnojivo, morao sam preskociti, a bas sam imao neke male nakupine cupavih algi na jednom dijelu tanka. Mislim da su biljke, kako nije bilo hrane, potegle do kraja i izvukle maksimum hrane, tako da su alge pomrle. Ne tvrdim da je tako bilo - mozda ih je netko i pojeo, ali djeluje logicno, pa se nadam da bi i sad moglo biti tako.
Ima li tko kakvu ideju zasto mi je voda mutna i neki savjet kak da to rijesim? Za testere ne pitajte, nemam ih, no voda ne mirise zdravo kao i prije, tako da vjerojatno ima nitrata previse.
ps. na drugoj slici akv izgleda ocerupan zato jer sam podjielio nesto bilja...ocekujem skoro dzunglu...