Srpanj 19, 2025, 23:32:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kira - Python regius  (Posjeta: 16004 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dora

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #75 u: Listopad 03, 2006, 10:59:00 prijepodne »

Citat: skorpac
Dora gle... ovo su dobronamjerni savjeti.... u ovome gore što si izjavila ne drži vodu... no dobro neka bude kako si ti rekla.... sad poslušaj malo mene. Zamisli... noć... lampa se ugasi.... lampa se ohladi... zmijac si tako istražuje i recimo zagura glavu kod lampe... dođe vrijeme paljenja lampe..... i?

Kao dobronamjerne ihshvacam.

Neradi se tu o mojoj ljenosti ili necem petom da bi mi bilo pretesko to dole zalotat il vec zatvorit na neki nacin (uostalom to sam i bila planirala), nego jednostavno ne cini mi ne potrebnim zatvarati to dolje. Zbog ovog kaj sam rekla (i ne,nemre zgurat glavu kod lampe fizicki cak i da oce, jerbo nema dovoljno mjesta)+ako se Matiji u vec par godina kolko ima te pitone, nije desilo nist (na Matiji, pitonima), onda ne vidim kako bi se moglo mojoj. A ovo sam radila 'kopirajuc' njegovu zastitu za lampu (pogledaj njegovu sliku nesto vise gore u temi). Sve nam je identicno (pa i rupa dole), samo kaj on ima okrugle rupe, aja cetveouglaste. Ili onda ni njegova ne valja? Il njegova valja, a moja ne

Zagreb

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • Mean bastard
    • Insta
Kira - Python regius
« Odgovori #76 u: Listopad 03, 2006, 11:45:00 prijepodne »
Matija ovo ima instalirano tek mjesec dva!  
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Striček Matija

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #77 u: Listopad 03, 2006, 12:08:00 poslijepodne »
da..Matija ovo ima instalirano neko kraće vrijeme... prije nisam imao nikakvu zaštitu.... i nije se desilo ništa.. iz razloga kaj se piton nije uspio držat oko lampe... al ih je uspio odšarafit.... zato sam i stavio zaštitu... da nemam problema sa paljenjem svako jutro...

dole oko lima je otvoreno..i tako će i ostat... zmija lampu neće dirat dok je upaljena...a kad se ugasi ima tek toliko mjesta da zagura glavu između lima i lampe... dakle nemože se obuhvatit i začilat na lampi.... a sumnjam da joj yoga pozicija "glava između lima i lampe_tijelo na tlu" odgovara na duže od nekolicinu sekundi.... dakle samim time ne vidim razlog postavljanja i "doljne" zaštite... meni ovak radi..što ne znači da će "radit" nekom drugom...  

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #78 u: Listopad 03, 2006, 12:46:00 poslijepodne »

Citat: skorpac
Matija ovo ima instalirano tek mjesec dva!

Prije nije imao nista, bar po slikama na forumu i onom kaj sam ja vidla kad sam bila kod njega, a i eto, gore ti je napisao isto.

I sad, ono kaj mi je onak, apstrakcija za shvatit je slijedece... daklem Matija ima isti uradak ko ja, identican. I niko se nije naso komentirat da kak to njegovo ne valja, al moje ne valja jer ce se spec ili ce se ugurat u tu konstukciju sto fizicki ne moze sad cak i da se svojski trudi, a kamoli kad naraste i kad bude imala metar i pol i glavu velku ko moja saka (pretjerujem). Misim, jel to kao neka spika, znate se pa je onda sve super kaj napravite il kaj, ono ko tu koga ?

Jer pazi... nemam ja nista (da ne bi bilo krivo shvaceno jer vidim da se ovdje odma svi ograduju kao nemoj krivo shvatit i te sheme) protiv komentara, uputa, dapace, ali ako se napravi nesto identicno nekom, a tom nekom je kao oke, al tvoje nije, iako je konstrukcija ista... onda ostajem malko zubnjena. Jednako tako, gledala sam dosta terarija bas regiusa, na netu, vecina nema zastitu dole, nego samo oko lampe.

Zagreb

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Kira - Python regius
« Odgovori #79 u: Listopad 03, 2006, 13:19:00 poslijepodne »
Ja sam samo spomenuo zaštitu, na vama je da radite kako želite. Kad se desi sranje kak se meni desilo sa kamelonom onda budete drugačije razmišljali.

Pozdrav Saša.
https://www.instagram.com/skorpac/
Tu mi se možete javiti

Offline Nik

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #80 u: Listopad 03, 2006, 13:30:00 poslijepodne »
Citat: dora

Zasto ne kao kritiku? No... cinjenica je slijedeca, ovi pitoni se po danu ne krecu, dakle kad je lampa upaljena. Ako se eventulano 'sunca', to radi ne na panju jer je prevruce, nego oko panja. Ona tek zivne u terariju nocu, tak da joj ta zarulja nis ne predstavlja u zivotu. Jedino sto je ikad radila (nocu) je bilo da se omota oko te mreze i tak 'sjedi'.

Ovdje sam se rukovodila Matijinim uradkom kod njegovih pitona s obzirom da je vrsta zmije ista. Ak njeu to tak bez zatvaranja rupe odozdo funkcionira vec godinama bez da su se zivine sprzile, ne vidim zakaj ne bi i meni.

Ne zajebavaj ti s kritikama Nego, ja ti imam maniju i tu sreću da mogu svaku životinju cijeli dan promatrat da vidim njezine reakcije na nove stvari, da vidim kaj radi prek dana i tako to.... isto tako probaj zmiju izvadit van i približit je lampi koja je upaljena... ići će ti prema njoj ziher.... to radi moj seronja... a nekad i zna po danu istraživat i vrludat te se verat po nemogućim mjestima... to što su oni noćne životinje ne znači da ti one cijeli dan miruju... probaj jedan dan izdvojit i cijeli al cijeli dan bit kraj nje da ti bude na oku, vidjet ćeš kolko se kreću prek dana ...to što do sad nije gurnula glavu unutra ne znači da neće dok malo ne odraste ili dok joj se ne prohtije... bolje ti je spriječiti nego kasnije lječiti

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #81 u: Listopad 03, 2006, 14:35:00 poslijepodne »

Iako ne mogu reci da imam dvajestgodisenje iskustvo u imanju regiusa i da sam neki ekspert te ta su moja znanja i saznanja ulitmativna istina, ou contraire... ali... u ova dva mjeseca koliko je ova zmijica kod mene, ta zmija se danju ne krece. Kao i ti, ja sam mado, ucim i zmijac mi je u vidnom polju (odnosno njen terarij), nije bas da ju gledam cijeli dan, al kak ju vidis ujutro, tak ju nades i navecer.

Krece se (preko dana) na potezu: rupa-voda, voda-rupa, hladniji-topliji dio, topliji-hladniji dio. Kad ju se izvadi van, krece se na veliko, ali kad je sama u gajbi - ne. Sjedi sfrkana, nekad iodfrkana i to je to. Na lampu nejde. Cak i kad mazne par miseva i kad se poslje toga grije, ne stoji nikad dirketno ispod te lampe nego u uglu. Dakle, prevruca joj je, tolko kuzi. Bar tak zgleda. Kad se ugasi svjetlo, druga prica, al tad je lampa u fazi hladenja. Ovih mjesec dana to savrseno funkcionira, daklesve vrijeme kolko je u ovom terariju. I za sad, ovo ostaje tak kak je.

Ako ikad primjetim da ide na lampu odnosno gura glavu izmedu lampe i zastite odozdola (iako trebala bi bit Hudini da to uspije ), onda cu staviti zastitu. Veci mi je problem od tih shema kak bu si ugurala glavu u taj tuljac u koji ju nemre fizicki ugurat, cinjenica da kad naraste i zdeblja se jos vise, kad se objesi o tu konstrukciju... da sve to ne opane dole... i tuljac i zmija omotana oko njega
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #82 u: Listopad 03, 2006, 15:47:00 poslijepodne »

ma šta je to dnomrežice tako teško postavit?

šta nije bolje stavit je i onda si mirna i nemoraš više za niš brinut... nekako mi se čini bolje

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #83 u: Listopad 03, 2006, 16:01:00 poslijepodne »
Citat: papercut9

ma šta je to dnomrežice tako teško postavit?

šta nije bolje stavit je i onda si mirna i nemoraš više za niš brinut... nekako mi se čini bolje

Gle... znas o cemu se radi? Dobro van toga kaj ja misim da je to nepotrebno (jel da sam onak... malo... malo vise, tvrdoglava teta) Radi se o slijedecem. Kad bude hladno, ispod nistice, brijem da ce sobna temperatura padati i da to kaj ja grijem danju nece bas puno znaciti. I sad, nekakva moja vizija je da u taj utor di je po danu halogena zarulja, po noci stavim nesto, najt glo ili neku tak lampu koja ce joj grijat do kad opet ne upalim haolgenu. A ako zatvorim konstrukciju odozdola onda sam sto se tice izmjene, nigdje, jer to necu moc radit.

Naravno, mozda ta moja vizija nema bas prevelike veze s realnoscu, al ne znam, nemam iskustva, moram vidjet. Eto, to je jos jedan od razloga zasto necu to dole zatvarati.
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #84 u: Listopad 03, 2006, 16:59:00 poslijepodne »

...a da jednostvno napraviš neki 'pomični' poklopac... znači, da ga možeš skidati po potrebi i jednako tako i vračati... recimo s nekim kukicama ili nešto slično...

zmija će biti zaštičena, a ti ćeš moći mjenjati žarulje po želji

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #85 u: Listopad 03, 2006, 17:29:00 poslijepodne »

...a da jednostvno napraviš neki 'pomični' poklopac... znači, da ga možeš skidati po potrebi i jednako tako i vračati... recimo s nekim kukicama ili nešto slično...

zmija će biti zaštičena, a ti ćeš moći mjenjati žarulje po želji

Kajja znam... nisam o tom razmisljala. Iako ideja kao takva, ima potencijala. Samo, potrebna je realizacija. Mozda probam

Edit: Imam pitanje za nekog ko vec ureduje ovaj forum. Zasto i nakon sto kliknem i procitam temu, ponekad i odgovorim i dalje je ta tema kao 'nova', a nije jer sam vecbila i/ili odgovorila na nju? Ovo pitam tu, jer ne znam di drugdje. Edited by: dora
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #86 u: Listopad 03, 2006, 17:37:00 poslijepodne »
pa čini mi se da kod postavljanja nebiš trebala imati problema... mrežica ima rupice kao i poklopac koji biš odrezala u krug da točno paše na otvor... jednostavno ih spojiš malim kukicama koje možeš kupit, a možeš ih i sama napravit... ne vidim neke potencijalne probleme u tome

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #87 u: Listopad 03, 2006, 18:45:00 poslijepodne »

Naravno, mozda ta moja vizija nema bas prevelike veze s realnoscu, al ne znam, nemam iskustva, moram vidjet. Eto, to je jos jedan od razloga zasto necu to dole zatvarati.

Ovo je bilo jedino tocno u postu. Naime, ta mreza je tak blizu zarulji da ne mogu opce primit zarulju a kamoli je odsarafit jer ne mogu zgurat ruku (prste). Tak da opcija da cu mijenjat zarulje, odpada. Ili moram napravit jos utora za zarulje unutar terarija i za njih zastitu () ili moram napravit novu siru mrezu oko ovog utora da i ja mogu uvuc ruku i promjnit zarulju (e onda bi fakat mora napravit zastitu dole jer bi se u tom slucaju zmija fakat mogla uvuc).

Edit: Kaj ti papercut9 imas albino regiusa? Ja sam nekoc izgarala za albino verzijom, al cijena doticnog morfa me pokolebala u nabavci. Sad mi se sve vise i vise svida ova normalna varijanta... nekak mi je legla. Edited by: dora
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #88 u: Listopad 03, 2006, 19:18:00 poslijepodne »

Edit: Kaj ti papercut9 imas albino regiusa? Ja sam nekoc izgarala za albino verzijom, al cijena doticnog morfa me pokolebala u nabavci. Sad mi se sve vise i vise svida ova normalna varijanta... nekak mi je legla.

nažalost ne [nikad nisam imala pitona, al' ću ga uskoro nabavit]... i to razmišljala sam o regiusu [i to albino]...al' ako je tako skup najvjerojatnije ću uzet ovog u običnoj boji... inače, boja mi i nije previše važna

htjela sam nabavit bou constrictor al' za moju malenu sobu ona i nije neko prigodno rješenje... možda kad se odselim

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #89 u: Listopad 03, 2006, 19:25:00 poslijepodne »
nažalost ne [nikad nisam imala pitona, al' ću ga uskoro nabavit]... i to razmišljala sam o regiusu [i to albino]...al' ako je tako skup najvjerojatnije ću uzet ovog u običnoj boji... inače, boja mi i nije previše važna

htjela sam nabavit bou constrictor al' za moju malenu sobu ona i nije neko prigodno rješenje... možda kad se odselim

Ma zbrijala sam zbog tvog avatara da je na njemu tvoj piton, mea culpa (misim obicno si ekipa stavi neku bas svoju zvjerku). A ti si u fazi nabakve? Fino javi kad kupis. Boa? Boa ti je neeesto veca i onak, treba maaalo vise prostora... ja sam zbog velicine/higijene/tezine odustala, a i moram priznat, pitoni mi imaju ljepsu facu... tako da ostajem na njima
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #90 u: Listopad 03, 2006, 19:40:00 poslijepodne »

ma nemoj mi reći da ti imaš tog pauka doma... mislim... nemam niš protiv pauka, al' ...

boa constrictor mi ima najljepšu njuškicu... tako je PRESLATKA!!! [zato sam i napravila tattoo na nju ]

nego, naravno da ću se pohvalit čim nabavim pitona... a i prije ću vas sve izmaltretirati s pitanjima... hahaha...

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #91 u: Listopad 03, 2006, 19:47:00 poslijepodne »
ma nemoj mi reći da ti imaš tog pauka doma... mislim... nemam niš protiv pauka, al' ...

Ja imam 10 taratnula doma. Al kaj?

Citat:
boa constrictor mi ima najljepšu njuškicu... tako je PRESLATKA!!! [zato sam i napravila tattoo na nju ]

Onda ipak preporucam, da ak ti je Boa ljepsa,kupis nju Misim, covjek se snade i sa prostorom i sa zivinom... mislim bar. Pitaj tu ljude koji imaju Boe.

Citat:
nego, naravno da ću se pohvalit čim nabavim pitona... a i prije ću vas sve izmaltretirati s pitanjima... hahaha...

Nema problema. Edited by: dora
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #92 u: Listopad 03, 2006, 21:48:00 poslijepodne »

10 tarantula... uf... kao što sam rekla, nemam ja niš protiv pauka, al' je problem što imam arahnofobiju ...i nikako da je se riješim...

što se tiče boe... čak i nije toliki problem prostor neko moji roditelji... 7 godina ih nagovaram dal' mogu imat zmiju [u početku je bila bilo koja] al' sam se ipak orjentirala na malenog pitona... i tako uz 7 godina truda i nagovaranja dobila sam dopuštenje za uzimanjem r. pitona, al' tek kad završim školu [a pošto mi je 4. godina vanredna to će se brzo sredit]... prije nekih mjesec dana sam imala Coronella austriaca, al' sam je morala pustit [bila je kod mene tjedan dana]... i tako... sad jedva čekam da završim školu i piton je moj

i naravno da ću vas sve odmah obavjestit...

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #93 u: Listopad 03, 2006, 22:33:00 poslijepodne »
Cuj, tjesi se... ja sam ukucane nagovarala skoro pa preko 10 godina da donesem zmiju. To je kao fuj, bljak, ljugavo, zlo i pojest ce te...
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #94 u: Listopad 03, 2006, 23:12:00 poslijepodne »

uuu... naslušala sam se ja tih stvari... pogotovo ono 'pojest će te'... 'omotat će ti se oko vrata i kad te uguši, progutat će te' ili ako nemaš sreće: 'ako je zmija jako gladna pojest će te živu'

MRZIM te glupe predrasude... i ono tipa 'zmija izašla iz pakla'...bla, bla, bla... ima toga još jaaako puno...

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #95 u: Listopad 03, 2006, 23:36:00 poslijepodne »
Tih gluparija ima pregrst. A najparadoksalnije je da na kraju, moj stari, koji je tvrdio da ce me pojest (nevjerojatno pronicljiv zakljucak) sad tu isto ljudo-ubojicu zmiju gladi ko mackicu i tvrdi da je zgodno da kupimo jos koju zmiju da si prave drustvo. A do prije dva mjeseca je tvrdio da to sve treba zatuc a u postupku dok ih ne zatuces moras pazit, jer hej, koja te moze i pojest. Pa ti vidi kaj radi neznanje i neupucenost.
Zagreb

Offline papercut9

• Novi član
  • *
Kira - Python regius
« Odgovori #96 u: Listopad 04, 2006, 00:10:00 prijepodne »

pa nadam se da ću i ja biti tvoje sreće i da će je i moji zavoljet... inače moji nemaju niš protiv zmija al' da su što dalje od kuće... i sad možeš vidjet koliko sam se trudila u nagovaranju... čudno da me prije nisu izbacili iz kuće

jediniproblem koji je ostao je moja baka... ona ni ne želi čuti za zmiju, a kamoli da se ona nalazi negdje u kući... nju ću malo teže pridobit jer pretpostavljam da znaš kakovi su ti stariji ljudi i njihove predrasude...

Offline dora

• Punopravni član
Kira - Python regius
« Odgovori #97 u: Listopad 04, 2006, 10:00:00 prijepodne »

pa nadam se da ću i ja biti tvoje sreće i da će je i moji zavoljet... inače moji nemaju niš protiv zmija al' da su što dalje od kuće... i sad možeš vidjet koliko sam se trudila u nagovaranju... čudno da me prije nisu izbacili iz kuće

jediniproblem koji je ostao je moja baka... ona ni ne želi čuti za zmiju, a kamoli da se ona nalazi negdje u kući... nju ću malo teže pridobit jer pretpostavljam da znaš kakovi su ti stariji ljudi i njihove predrasude...

Mislim da je vecina ljudi imala takvih problema sa ukucanima prije nabavke zmije. Cisto sumnjam da su roditelji onako, otvoreni prema tom tipu zivotinje, tako da nisi ni prva ni zadnja Naviknuce se, a ak ne, a kaj sad, nece ti ulazit u sobu i sve 5.

Inace... Gita ako citas, jerbo ne mogu otvoriti Svijet ljubimaca... dakle ono moje panicarenje oko skidanja... bulaznim jednom rijecu. Uglavnom, mala kad je dosla u fazu da se treba preskinut, jucer, dakle onak da je opet izgledala 'normlano' bez zamucenja na kozi i ocima, naborala se ko starica i skinula. Ja sam joj pomogla oko koze na ledima, ona je skinula glavu, al ovaj put za razliku od proslog kad ta koza nije isla da se ubijem tupim nozem, ovaj put je otisla... ma za 3-5 minuta, s malim prethodnim namakanjem zmije. Fala za savjete i pomoc

Kak nije neko vrijeme jela, prije preslacenja, danas cu joj ubacit stogod... nadam se da ce jest jer misevi su se tak namnozili da to nije normalno

Edited by: dora
Zagreb

Offline skorpac

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Mean bastard
    • Insta
Kira - Python regius
« Odgovori #98 u: Listopad 04, 2006, 13:21:00 poslijepodne »
Curke bez zamjerke.... ovo nije chat!