Krenimo redom...

Prvo cu rasvijetlit misterij je-nije iveral

Ovak, da ponovimo ono kaj sam rekla na pocetku (pazljivo citati!), to
jest iveral,
nije masivno drvo. Kuzite?

E sad, s tim mora da sam napravila i vise neg dobar posel prilikom odabiranja nijanse, jerbo intencija ove boje iverala (da, da, iverala

) je bila da
glumi bor (s obzirm da mi je cijela soba od masivnog bora, pa da se terarij lijepo uklopi).
Krenimo dalje... grla jesu od keramike. Ova brija sa cjediljkom mi opce ne pase, nit mi se busi terarij. Bum si kupila nekakve aluminijske mrezice ili vec nesto, pa nekaj skombinirala. Sad zmija nije tak velika da moze do te halogenke, tak da joj ne prijeti nist. A aluminijske mrezice misim da sam vidla u Buahusu.
Kaj se tice lampe i lijevog dijela kad se gleda slika... ovak, na slici se vide jedna plava zarulja lijevo i jedna velika debela u sredini. Sad je ta plava zamijenjena halogenom i samo ona grije. Ova u sredini nije grijuca zarulja, ona je sam tu radi ukasa

i ona se ne zagrijava uopce (nakon par sati kaj gori ju se moze primit rukom i nist).
Nadalje kaj see tice halogene i vata... Kolko mi jepoznato, doticni pitnoni trebaju imatitopli dio terarij od oko 27-29 celzica,hladni oko 23-25 i onokaj na engleskom govornom podrucju zovu
hot spot olitga po rvackom vruca tocka od 32 celzica. Uglavnom, Nik mi rece da stavim jednu od 40 i jednu od 60w... daklem, u tom terariju se digla takva temperatura da je to bilo grozno. Recimo na tom hot spotu je bilo prek 37. Onda sam samo na lijevo (kad se gleda slika) stavila 40w i temperatura je tocno 'skolska', dakle lijevo je 32, malo dalje u sredini 28-29, a na desno je hladni dio od oko 25.

Eto... post je malo dug, al kaj sad...
Edited by: dora