Srpanj 28, 2025, 11:33:20 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: još malo pomoći  (Posjeta: 11705 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Cryptocory

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #50 u: Kolovoz 22, 2006, 00:43:00 prijepodne »
Biljka stvara korjenje da bi crpila hranjive tvari.
Dubrovnik

Offline Dunjy

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
još malo pomoći
« Odgovori #51 u: Kolovoz 24, 2006, 13:14:00 poslijepodne »
Dobar dan, evo mene opet.

1. Još sam dodala neke stvarčice u aq, zanima me vaše mišljenje kaj bi trebala korigirati još. (unutra bih još dodala samo neko drvo bukve ili tako nešto da se ribice mogu provlačiti/skrivati te još ponešto bilja + crna podloga iza.)

2. Ova biljčica mi nekak sumnjivo izgleda, kao da visi i ovi korjenčići su se malo "objesili"...ili je to normalno..slika priložena...

3. Finalno će ove živine ići unutra - 1 gupić (M) + 2-3 Ž
                                  2 botie lohachate -da mi tamane puževe
                               (to su ujedno i čistači zar ne??-ne kužim se.)
                                jato neonki 8-10 komada            
                                 jato zebrica 4-5-6 komada
                                   i možda jednu bettu s 2 ženke.

Molim vas komentare, prijedloge, pokude :) i kaj god treba.

Dunjyij

pun0glavac

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
još malo pomoći
« Odgovori #52 u: Kolovoz 26, 2006, 10:20:00 prijepodne »
aq ti je cool samo moram biti iskren i priznati da mi se ne svidja ovaj most,ili...vrataprobaj se rijesiti te igracke pa umijesto tog stavi panj
krantena za bettu je jenostavna jer su dvodihalice pa im ne treba pumpica stvis mu samo grijac,a ko sisa filtera

pegaC
Prelog

Offline Maro

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Dubrovnik
još malo pomoći
« Odgovori #53 u: Kolovoz 26, 2006, 10:40:00 prijepodne »
Ti kojeni koje je pustila je normalna stvar za tu biljku,ne brini samo joj osiguraj puno svijetla.

mostič  
Dubrovnik

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #54 u: Kolovoz 26, 2006, 11:38:00 prijepodne »
Dobro, dosta pljuvanja mostića. =) Skužih poruku.
A kaj mislite na ove ribice sve kaj bi išle unutra, ok? ili previše? loše kombinacije?
Svaki komentar je dobrodošao. Hvala!

pun0glavac

Offline kikoporto

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • M A L A W I
još malo pomoći
« Odgovori #55 u: Kolovoz 26, 2006, 11:42:00 prijepodne »
kako to da ti se voda nije zamutila mom burazu je mutna več 14 dana i čovjek če popi zdit
Virovitica - Brezovica

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #56 u: Kolovoz 26, 2006, 14:05:00 poslijepodne »
Možda mi nije mutna jer aktivni ugljen i dalje zasad radi svoj posao. :>
Jedino kaj sam primijetila jest da mi se na prednjem staklu počela javljati kao neka ...neke alge ili kaj ja znam...ali to je,koliko sam pročitala normalno za ciklirajuće akvarije.... hmm..
onak je malo "musavo" kao da sam s zmazanim prstima išla po unutrašnjosti akvarija... slika priložena. -full je zoomirano pa staklo izgleda jako prljavo ali nije tako. :)

pun0glavac

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
još malo pomoći
« Odgovori #57 u: Kolovoz 26, 2006, 16:08:00 poslijepodne »
Sve ok. Nabavi magnet za čišćenje stakla. Ili ga očisti spužvicom na štapu (iznutra).

Offline pega777

• Punopravni član
    • http://www.google.com
još malo pomoći
« Odgovori #58 u: Kolovoz 26, 2006, 17:20:00 poslijepodne »
kombinacija riba ti je tuto perfeto

al probaj nabavit jos kojeg cistaca npr.ancitrusa ili...corrya jer mislim da ce ti botia cistit manje-vise puzeve (ako ces ih u aq imati puuuno)
pegaC
Prelog

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #59 u: Kolovoz 26, 2006, 18:13:00 poslijepodne »
Ok, moze, dakle sve te ribice + još 2 ancitrusa ili corrya? Valjda to neće biti previše za litražu od 75litara kaj ne? I još jedno pitanje-kaj ako čistaći narastu u Gulivere? Jer viđah po pet-cantrima gromade. :p
pun0glavac

Offline aqua man

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #60 u: Kolovoz 26, 2006, 20:04:00 poslijepodne »
Ma možeš slobodno još ta dva ancistrusa ,a možeš ih slobodno još koju,...Ancistrusi če ti max. narasti oko 13cm,samo probaj izbječi plechostomusa i to je to jer če ti on narasti i preko 20 cm  

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #61 u: Kolovoz 28, 2006, 10:18:00 prijepodne »
Allrighty!! =)

poslala bum vam slikice da vidite moje prve stanovnike, kada počnu useljavati.

pun0glavac

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #62 u: Kolovoz 31, 2006, 15:37:00 poslijepodne »
Osim puževa, pojavio mi se problem s smeđim i zelenim algama... =O
Evo, slike prilozene... niti neznam kaj su te neke tanke niti po filteru a za ove mrlje zelene/smeđe pretpostavljam da su alge. Kako se toga riješiti??? :(

pun0glavac

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #63 u: Kolovoz 31, 2006, 15:39:00 poslijepodne »
i eto još dvije...

Dal da vodu tretiram nekim kemijskim sredstvom ili će neka vrsta ribica to srediti???? MOLIM POMOĆ!!! ZAHVALJUJEM! =)

pun0glavac

Offline aqua man

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #64 u: Kolovoz 31, 2006, 20:04:00 poslijepodne »
prvo pokušaj sa vrstama algojeda,a kažu i da black molly voli dosta jesti alge,ako ne uspije pokušaj sa sredstvima!A što se tiće toga možeš i meni poslati koju kilu jer se meni dosad niti jedn algica nije pojavila

Offline duda

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #65 u: Kolovoz 31, 2006, 20:40:00 poslijepodne »

Šta se tiče algi to je za očekivat svi smo to prošli i neki opet prolaze. Smeđe alge dolazekod novoformiranih akvarija. Meni su se izredale sve alge u početcima. Ako ti je na bilju koliko možeš očisti rukom ja sam čak neke biljke tj listove odrezala, spužvom novom čistila stakla svaki par dana, pojačala filter da to povuče. Imala sam po šljunku, kamenu, korjenu to sam oprala pod tuš osam šljunka njega usisala jer sam bila puuuna algi i promijenila cca30% vode. Za nekih 7 do 10 dana ponovila postupak. Nisam koristila nikakva sredstva druga za odstranjivanje algi jer to sve poremeti neke bilje čak krepa od tih sredstava.Meni je ovo pomoglo je zafrkancija ali meni se isplatila.

PS Ako češ Ancitrusa čini mi se da kad naraste cca13 do 14 cm bit če mu mali ag voli prostora dosta. zna kopat i nemoj se čudit ako vidiš da bilje pluta. Voli skrovita mjesta špilju, pečinicu neku, i tresetno drvo voli se odmatat na njemu i znaju malo grickat (strugat) drvo to im pomaže za probavu. Voli list špinata i tabletice uzmi. Preporučila bih ti Sijamskog algojeda letečeg FOXA imam 2 jaaako su vrijedni nebi ih dala za neznam šta jedu alge i znaju svoj posao i nisu veliki mali i žestoki.

Offline duda

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #66 u: Kolovoz 31, 2006, 20:44:00 poslijepodne »
Gupi i moli grickaju alge isto. Proći će malo čiščenja kako sam ti rekla i ponovi postupak za cca7 dana i uzmi FOXA 2 kom očisti poslje filter moj se bio sav zaštopao.

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #67 u: Kolovoz 31, 2006, 23:27:00 poslijepodne »
A sad slušajte ovo.....čačkam malo ja nakon pisanja posta po aq-u i odjednom primijetim da se voda ne mreška, odn. da FILTER NE RADI, crko, krepaoooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I pokušah samo njega izvadit van iz Caymana 60 ali neide, kablovinje bih trebala čupat van i sve rasturit.
Tako da valjda moram CIJELI AQ nosit u Pet Centar!!!??!?!?!?!!!!
Sve sam van izvadila, šljunak i supstrat i biljke i sve ošlo k vragu, i uzalud ciklirala aq 16 dana!!!!!!!!!!!! MA POLUDJET CU =((
Jeste vi imali takvih loših iskustva s Caymanom 60 (75l) i dal stvarno moram cijeli aq im nosit. (kupih ga prije 4tjedna kod njih, grrrrr!!!!)

pun0glavac

Offline Vipko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • http://www.NetEkipa.com
još malo pomoći
« Odgovori #68 u: Rujan 01, 2006, 09:33:00 prijepodne »

Haj Dunjy,

Vidim dobila dosta odgovora vec an sva pitanja, i evo taman vidio zadnji post o crknutom bluewaveu. Posto ja imam caymana 110 i bluewave07 recimo da imam iskustva

Nemoras cijeli akvarij nositi i nisi uzalud ciklirala. To nije nikakav problem rjesiti.

E sad mozes nazvati zoo ducan i pitati ih jel mozes donjeti samo pumpu, tako da ne nosic cijeli filter tamo nego samo u kesicu pumpu. Mislim ako ima iti malo inteligentnih ljudi u ducanu da ce ti to i reci da napravis. To samo ovoris filter, izvadis crnu spuzvu (ugljena) u kojoj je i cjev od pumpe, i odvojis pumpu. Ova akcijase izvede unekih 10 sekundi :) I sve ostavi unutra, i filter, i spuzve i nisi nista izgubila.

A ako hoce da im doneses cijeli filter onda:

• ISKLJUCI SVE IZ STRUJE

• podigni poklopac

• provjeri na gornjoj strani put gdje je utor za prisvrscivanje filtera na akvarij (recimo da je na ljevoj)

• poguraj filter na ljevo (potrebno je malo jace, nije bas da ce jednostavno ispast), da ti ispadne iz utora i odvoji se od akvarija

• jos ne cupaj filter jer ima pri dnu 2 vakuumska cepica koji drze dojni dio akvarija pricvrsceno za staklo

• lagano nakosi gornji dio prema sebi, i lagano odvoji vakuumske cepice ili s stakla ili s filtera

• izvadi polako cijeli filter vani
  • [/list]

Sve ostalo ostavi u akvariju i to je to.

Javi kako je proslo. Good luck.

Offline duda

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #69 u: Rujan 01, 2006, 09:51:00 prijepodne »
Zašto si čupala to je najlakše prvo se posavijetuj sa ljudima ovdje na forumu možda je glupost u pitanju. Prvo pitaj a čupat i uneredit možeš uvijek.

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #70 u: Rujan 02, 2006, 09:22:00 prijepodne »
Priča se nastavlja ovako - dođem ja jučer u Pet Centar.. otvore oni aq, filter...a unutra bili 3 mala sitnička kamenčića .... zatvore filter, puste u pogon, radi =)
Ala bila vesela. I usput kupila veći aq (54litre) za svoja 4 zlatna stvorenja, prije su se gužvala u 22l....valjda je sada 54 litre dosta..kaj mislite??
Drugo-počinjem sve iznova, cikliranje itd. Veselja...ali zato sam sada valjda pametnija.

pun0glavac

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #71 u: Rujan 03, 2006, 10:49:00 prijepodne »
pitanje - još jedno :> ... jel se smije u taj novo uređeni aq od 54litre staviti još 2 lavlje glave, dakle, da je 6 Zlatnih u 54 litre??? too much??
pun0glavac

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
još malo pomoći
« Odgovori #72 u: Rujan 03, 2006, 14:02:00 poslijepodne »

Way too much!

Dunjy, ako može savjet.. Bilo bi ti dobro da za svaki slučaj imaš neki mali

filterčić u pričuvi. Ono za 50-100 kn. Ako glavni rikne da ne rasturaš cijeli akvarij

nego da taj mali ubaciš unutra i polako otkolniš kvar na velikom.

Offline Dunjy

• Punopravni član
još malo pomoći
« Odgovori #73 u: Rujan 03, 2006, 14:15:00 poslijepodne »
Ok, onda više ama baš ništa ne trpam u taj aq sa zlatnima..a lijepo im je sada, imaju više prostora puno :) a ne onih 22litre eeek.
Jedino kaj u tom aq-u njihovom ne držim prave bilje nego sve plastičnjače jer nemam osvjetljenje za njih a i čujem da grickaju biljke...tako da,,, valjda im ne smeta kaj nemaju prave biljke??? =/

Drugo-kaj se tiče onog Caymana (tropskog aq-a) -opet sve ispočetka idem :(
Moram opet supstrat kupiti i biljke neke nove (prave), ughh, pa opet čekati oko 2-3tjedna =( Uff, užas.... živci odu.

Elena & Davor, da, bilo bi zaista dobro! Mislih kupit tak neki od iFluvala, jeftiniji su.
p.s.-javim kad stigne vaša pošiljka.

pun0glavac