NO3 su nitrati ako se ne varam u slučaju da koncentracija nitrata prelazi 25mg/I treba promijenit dio vode nitrati su biljna hrana koja pospješuje rast algi. Neznam dali si to dobro izmjerila ja običavam 2 puta testirat za svaki slučaj.No3 je dobar.Nitrit(NO2) primjerena koncentracija 0,9mg/I dobra voda isto <0,3mg/I primjerena računa se pod dobra voda da je ok. Ako sam te razumjela da je NO2 <O,1mg/I to jest NO2-N<O,1mg/I to je sve ok.
GH ukupna tvrdoća vode većini riba paše voda kojoj je GH između 6-16.
KH karbonatna tvrdoća za večinu slatkovodni riba od 3-10 bok te jesi sigurna da ti je Kh 20 ma ni valjda tako visok pa to ni za morske ribe ne ide tako visok KH daj to izmjeri još jednom.
PH e sad ovisi o ribama inače KH je povezan sa PH dovoljna karbonatna tvrdoća sprečava da se sniziPH i pretjerano zakiseljavanje vode. Ako je Kh previsok snizit se može dodavanjem meke vode npr destilirana, ilibrži učinak malo ph/kh minusa samo on privremeno riješi stvar .Ako je ph 7smatra se neutral šta je više kiseline u vodi to ph vrjednost pada štaima više lužina po ph raste. Moj savijet ponovi još jednom za svaki slučaj testiranje i što je sa NH3 amonijak?