Srpanj 03, 2025, 03:48:27 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: PONOVLJENO: Mrvice u akvariju  (Posjeta: 46 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline lkbfreak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • I like chicken!
PONOVLJENO: Mrvice u akvariju
« u: Jučer u 09:23:27 »
Pozdrav svima!

Ponavljam post jer ništa ga uopće ne vidim kad ga otvorim - sorry - neka mod briše prethodni ili nešto. Hvala

Nekadašnji aktivni terarista silom prilika prešao u akvariste (ribica za dijete)  :D

Složio i uredio i uspješno ciklirao 40 l akvarij i u njemu je betta crowntail dečko. Od biljaka su nutra limnophila, phyllantus fluitans, java fern i tiger lotus, par nerite puževa i riba sretna i zadovoljna.

Čini mi se da od phyllantusa (ili drugih biljaka ) otpadaju smeđe mrvice koje se skupljaju na dnu akvarija. Drekeci od ribe ne mogu biti jer nemre toliko jesti i kakati. Jel moguće da je to od biljaka šta otpadne?

Na slikama se vidi slabo ali to se pojavilo prije nego sam ribu uopće stavio u akvarij. Zelene vlasaste alge koja se vidi na lotosu sam se riješio u međuvremenu.

Thx  :AkTer:
« Zadnja izmjena: Jučer u 09:38:07 od lkbfreak »
Jel ove kornjače jedu samo vodu ili...(jedan od bolnih bisera iz lokalnog pet shopa)

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • http://www.akvarij.net
Odg: PONOVLJENO: Mrvice u akvariju
« Odgovori #1 u: Jučer u 10:22:07 »
Pozdrav.. nemam pojma što si napravio sa prošlim postom, ali ga ne mogu (za sada obrisati.. ) :)

Anyway, djeluje mi kao neka alga koja je propala.. ako je akvarij novi, u fazi cikliranja imalo bi smisla..
Probaj je pokupiti prilikom čištećnja, pa prati hoce li se ponovo pojaviti..
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline lkbfreak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
  • I like chicken!
Odg: PONOVLJENO: Mrvice u akvariju
« Odgovori #2 u: Jučer u 11:21:29 »
Hvala na odgovoru!

Nemam pojma što se dogodilo sa prethodnim postom ali je vrisnuo prilikom uploada slika (možda su bile prevelike).

Očistiti ću te ostatke pa vidjeti da li se opet pojavljuju. Imao sam pojavu one vlaknaste zelene alge ali sam je očistio i to je bilo zbog previše svjetla i slabijeg protoka na filteru.

Riba je u vodi već mjesec dana i sve super funkcionira. Plutajuće biljčice se množe, lotus je pustio nove listove a java se drži ok. Limnophila se definitivno udvostručila i pustila dosta korjenčića - ne znam da li da je trimam jer radi lijepu sjenu, a bette ne vole baš previše svjetla...

Jel ove kornjače jedu samo vodu ili...(jedan od bolnih bisera iz lokalnog pet shopa)