Joj ajmo ovako:
Sve detaljno
120x40x50
240l ukupno..cca 200l efektivno
5*20w rasvjete (1x arcadia, 3x JBL powerglo 1x obicna (cekam JBL plantgro)
nutrafin CO2
Fluval 204 + prirucni unutarnji filter dok se ne stabilizira bioloska filtracija ili dok ne obradim zenu da mogu uzet josjedan externi filter
Grijac bluewave 300w
podloga: cca 5 cm sljunak 5mm mijesansa ribljim otpadom i aqualine zivim tlom + 2 cm sljunak 2mm + 3 cm sljunak max 3mm. Ukupno 10 cmpodloge
Bilje: sagitaria subulata, valisneria gigantea, echinodorus ozelot, echinodorus osiris (ili brazilian ozelot, jako su slicni. Nalazi se na mjestu hygrophile polysperme koju samizbacio neki dan) i echinodorus schubertii (ili red flame, taman neki hibrid izmedju), lileopsis, cryptocoryna apongetifolia, cryptocoryna wendtii "brown",ludwigia repens u povojima, anubias nana,java fern i vodena kuga (zaboravih latinski)
Zivina: bicolor labeo,jedan zuti aymonieri, 4 odrasla i jedan mali ancistrus, botia kubotai, 2 skalara i jedan fossilis za kojeg sam mislio da je clarias batrachus ali nasrecu nije....to je ribica koja luci toxin dovoljan da ubije covjeka.. jako lijepo...
PH 7,0 (cudno da mopan ne kiseli vodu), ostale parametre ne mjerim jer nemamlove za testere

. Prihrana feropolom ili plantgro-om + K2HPO4
Rezim svjetla 12-12, temp 26°C
Uskoro dolaze nove slike.. samo da mi se magla od sitnog smeca razbistri.. neznam kak se rijesit toga bez mrcinskog filtera....
U blizoj buducnosti razvoj situacije ide u 2 smjera.. rjesavanje velikih riba i prelazak na jatoneonki ili baziranje na skalare. Zao mi ostale ekipe, a bit ce problema za neonke zbog parametara.... vidjet cemo... Potrudit cu se uskoro stavit novijeslike.. u biti kroz neko vrijeme kad se malo razraste bilje...