Kolovoz 21, 2025, 15:56:44 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: moja beba - dan3.  (Posjeta: 2379 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChILd_ReBoRn

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
moja beba - dan3.
« u: Kolovoz 01, 2006, 19:52:00 poslijepodne »

i evo.. ubacio ja nesto bilja, panjinu i mislim da nije preuzasno. Cilje mi je dobiti kosinu sa desna na lijevo. Ova polysperma i rogolist idu kasnije van, trenutno sluze da ciste visak nutrijenata. Supstrat je pijesak granulacije 1..3 mm.

Bilja ima zasad malo, al razrast ce se.. nadam se da ce i ludwigia uspjet, S prednje strane panja se nevidi, ali zasadjeno je nesto malo lileopsisa.. mozda uspije.. .. ostalo kuzite

Prijedlozi.. kritike...

biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline Branko

• Punopravni član
  • Dob: 57 Lokacija: Zagreb
    • http://još.nemam
moja beba - dan3.
« Odgovori #1 u: Kolovoz 01, 2006, 20:47:00 poslijepodne »
Kompozicija je super.
Moj prijedlog je kasnije u lijevu stranu ili više visokog bilja sasvim u lijevi kut (npr. Valliesnerije ili Rotale rotundifolije ili Bacope), ili druga solucija jedan veliki raskošni Echinodorus i niže bilje oko njega (Sagitarija, tenelus).

A što će od riba ići unutra?
Nonsense ist der Sieg des Geistes über die Vernunft!

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
moja beba - dan3.
« Odgovori #2 u: Kolovoz 01, 2006, 21:34:00 poslijepodne »
u lijevom kutu se oporavlja crypta apongetifolia koju je ubio jbl-ov algol.. .. ici ce vjerojatno ludwigia lijevo da sakrije skimmer. zasad su unutra 4 ancistrusa, jedan bikolor, jedan aymoner, botia kubotai i 2 skalra.. e sad plan je bio ubaciti jato od cca 20 neonki dok se bilj erazraste... ili ako odustanem od toga ubacit jos jedno 2..3 skalara
(Koprivnica)

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
moja beba - dan3.
« Odgovori #3 u: Kolovoz 01, 2006, 23:54:00 poslijepodne »

E, pa to smo čekali! Di si ti sa svojom bebom? Već smo mislili da si odustao.

Prijedlog: nutrafin ljestve dolje, termometar gore

Ozbiljno - napravi koji bregec - sve ti je na liniju - mislim da bi bilo bolje da si napravil kosinu prema otraga (s podlogom).Fotkaj iz blagog gornjeg rakursa da vidimo kak si rasporedio bilje - i tu bi mogao malorazigrati "liniju" da dobiješ dubinu. Inače, kao što kaže Branko, kompozicija je super. Ono što bih ja (Elena bi već vjerojatno nešto drugo...): iskoristio ovu dijagonalu panja i napravio cijeli akvarij dijagonalno komponiran -tako da se do kraja iskoristilinija panja. I možda da ga malčice zaokreneš- da bude potkoso radi dojma dubine. Panjčina je prva liga. Dobar izbor riba. I ne slušaj što ti drugi kažu, napravi po svome

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
moja beba - dan3.
« Odgovori #4 u: Kolovoz 02, 2006, 09:52:00 prijepodne »
termometar i ljestve su tu tek provizorno.. pomirio sam se s tima da bar 6 mjeseci necu imat "izlozbeni" akvarij pa sve prolazi.

Skeptican sam prema neravnini podloge.. imam prefinu granulaciju da bi se zadrzala.. nema mi goreg nego kad mi se brda i doline prebrzo izravnaju.. a zahvaljujuci 4-orici odraslih ancistrusa i jednom malom.. izravnavanje bi islo preexpeditivno.
Ostala mi jos kanta tog vinog sljunka, al mi bezveze usipavat jer znam da ce se izravnati.... tak da.... gornji rakurs.. hm.. ok.. bum se potrudio.. ili cu skicirati...u biti cek sec.. da nacrtam...

ma blah.. bezvez eispada.. budem poslikao... sad sam na poslu.. navecer ako stignem

evo recimo ovak nekak.. na stranu mjerila i to da nema vise ove sive pozadine.. pa to sve izgleda puno kompaktnije jer je panjina ogromna...

(Koprivnica)

Offline r101

• Punopravni član
    • http://www.dneven.com
moja beba - dan3.
« Odgovori #5 u: Kolovoz 29, 2006, 13:59:00 poslijepodne »
A koje veličine je taj akvarij?

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
moja beba - dan3.
« Odgovori #6 u: Kolovoz 29, 2006, 14:44:00 poslijepodne »
Lijepo si se potrudio, BRAVO ;-)

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
moja beba - dan3.
« Odgovori #7 u: Kolovoz 29, 2006, 18:36:00 poslijepodne »

odlican pocetak .. predobar panj i pozicija ... to bu prava stvar kd bilje izraste

... puno podloge.. no valjda ce biti iskoristena sa vremenom.. nego ako me oci ne varaju ispod 1-3mm sljunka je nesto drugo .. pa raspisi se malo o svemu tome.. e da litraza domenzije i tome sl.

e da cuo sam da valisneriji (neznam dali gigantei) smeta jaki protok vode... odnosno pocme trunuti ako je izlozena istome.. no mozda je to smao ta vrstaEdited by: nature
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
moja beba - dan3.
« Odgovori #8 u: Kolovoz 29, 2006, 21:15:00 poslijepodne »
nekakav sljunak koji se koristi u zeljeznici za posipavanje tracnica kad vlak klizi.. jako slicno kvarcnom pijesku, ali sam ga prosijao da izbacim sitne cestice, a na dnu je grubi stari supstrat iz prvog akvarija. Valisnberija raste bez beda, Akvarij je 120x40x50 ilitga 240l
(Koprivnica)

Offline nature

• Punopravni član
  • Why can't humans behave more like animals?
moja beba - dan3.
« Odgovori #9 u: Kolovoz 30, 2006, 19:46:00 poslijepodne »
pa sta nisi stavio nesto u podlogu.. skoro sam reko zemlju ... sorry ... sta podloga je samo sljunak krupniji sitniji i to je to ili..?
bogat je onaj koji malo daje ..

Offline _neno_

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
moja beba - dan3.
« Odgovori #10 u: Kolovoz 30, 2006, 20:14:00 poslijepodne »

Jako lijepo i i zbor riba je super,zanima me nešto više o tehnici,filter itd.
nenoSisak

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
moja beba - dan3.
« Odgovori #11 u: Kolovoz 30, 2006, 21:39:00 poslijepodne »

Joj ajmo ovako:

Sve detaljno

120x40x50

240l ukupno..cca 200l efektivno

5*20w rasvjete (1x arcadia, 3x JBL powerglo 1x obicna (cekam JBL plantgro)

nutrafin CO2

Fluval 204 + prirucni unutarnji filter dok se ne stabilizira bioloska filtracija ili dok ne obradim zenu da mogu uzet josjedan externi filter

Grijac bluewave 300w

podloga: cca 5 cm sljunak 5mm mijesansa ribljim otpadom i aqualine zivim tlom + 2 cm sljunak 2mm + 3 cm sljunak max 3mm. Ukupno 10 cmpodloge

Bilje: sagitaria subulata, valisneria gigantea, echinodorus ozelot, echinodorus osiris (ili brazilian ozelot, jako su slicni. Nalazi se na mjestu hygrophile polysperme koju samizbacio neki dan) i echinodorus schubertii (ili red flame, taman neki hibrid izmedju), lileopsis, cryptocoryna apongetifolia, cryptocoryna wendtii "brown",ludwigia repens u povojima, anubias nana,java fern i vodena kuga (zaboravih latinski)

Zivina: bicolor labeo,jedan zuti aymonieri, 4 odrasla i jedan mali ancistrus, botia kubotai, 2 skalara i jedan fossilis za kojeg sam mislio da je clarias batrachus ali nasrecu nije....to je ribica koja luci toxin dovoljan da ubije covjeka.. jako lijepo...

PH 7,0 (cudno da mopan ne kiseli vodu), ostale parametre ne mjerim jer nemamlove za testere. Prihrana feropolom ili plantgro-om + K2HPO4

Rezim svjetla 12-12, temp 26°C

Uskoro dolaze nove slike.. samo da mi se magla od sitnog smeca razbistri.. neznam kak se rijesit toga bez mrcinskog filtera....

U blizoj buducnosti razvoj situacije ide u 2 smjera.. rjesavanje velikih riba i prelazak na jatoneonki ili baziranje na skalare. Zao mi ostale ekipe, a bit ce problema za neonke zbog parametara.... vidjet cemo... Potrudit cu se uskoro stavit novijeslike.. u biti kroz neko vrijeme kad se malo razraste bilje...
(Koprivnica)

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
moja beba - dan3.
« Odgovori #12 u: Rujan 01, 2006, 12:53:00 poslijepodne »
Ovo je odlično, posebno mi se sviđa panj jako je lijepo razgranat, kombinacija ti je odlična i ako to budu obitavali skalari biti če super za vidjeti...
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Njofra

• Punopravni član
moja beba - dan3.
« Odgovori #13 u: Rujan 02, 2006, 11:43:00 prijepodne »
Kak su ti raspoređene te lampe,one su kolko? 50-60cm a akvarij je 120.Vidim da si negdje napisao da nisi nešto zadovoljan sa biljem a daješ mu sve uvijete.
Meni je bilje posađeno sa lijeve i desne strane skroz slabašno ,kad sam stavio cryptu u sredinu tu mi je super rasla.Dal ima to velike veze,..da bilje koje nije baš ispod lampi slabije raste? Edited by: Njofra
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
moja beba - dan3.
« Odgovori #14 u: Rujan 04, 2006, 11:09:00 prijepodne »

Ima i nema veze.. neke biljke su biljke sjena i vise vole tamnija podrucja.. a i ako je krivi spektar naravno da nece uspijevati pod njim.. lampe su duge 60cm i krizane su dakle nesto ovako

------ --------------

--------------------

------ ---------------

------ ---------------

---------------------

Znam da dajem biljkama sve, al eto.. ne rastu kak bi htio.. al dobro,dao sam akvariju 6 mjeseci do godinu dana da se pokrene. Prije toga ni ne ocekujemnest posebno jer je svjez
(Koprivnica)