Kolovoz 27, 2025, 11:35:22 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Nije aq već bara moja malena- drugi put  (Posjeta: 11181 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline goran_2711

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Nije aq već bara moja malena- drugi put
« u: Srpanj 23, 2006, 15:10:00 poslijepodne »

Evo da vam pokažem koliko je moja bara napredovala od lani i od zadnjeg posta na blogu. Bilje se razraslo, živine se nakotilo....

Bara moja malena

Lopoči

Bijeli

Rozi

I crveni.

Bio je kupljen i jedan žuti, al gdje je što je nezna se, vjerojatno nije bio žuti već bijeli. Jedini problem koji imam s lopočima su biljne uši. Nikak ih se riješit, pa ka netko ima savjet....

Cvijet puzavca koji je zarastao mostić

Najstarij stamovmik bare. Prva zaltna ribica u mojoj akvarističkoj karijeri. Stara oko 6 god.

Doručak uz prve zrake sunca. Fine slasne algice s ruba bazena.

Ručak. Na slici je največa riba u bari, koi ili japanski šaran (lat. Šar anus Jap anus). Jedan od njih 11.

Karasi. 7 crvenih, osmom je pobijelio trbuh i još onaj bijeli=9+ pa recimo stotinjak dijece (odokativna procjena, jer sam ih na jednoj fotografiji uspio izbrojit oko 80).

Striko koi otvorio dječji vrtić

I još neki koji su ovu oazu odabrali za svoj dom ili samo u njoj potržili osvježenje:

8 nogu

6 nogu

Ili 4 noge, ma nije bitno koliko nogu imaš ak ti se moja bara sviđa dobrodošao si.

Eto to je to, komentirajte, kudite, sugestirajte...

Samo da napomenem. Jezero nema filtera, ali sam ipak uspio postić ravnotežu. vda je do nema dugo bila potpuno bistra. Parametri koje sam očitao pomoču lističa za testiranje su NO3=0, NO2=OK, dGH=7, dKH=3, pH=7. Mjerio 2 puta, jer prvi puta nisam mogao vjerovat, u razmaku od tri tjedna. Prvo mjerenje sam smatrao nerealnim, jer sam mjerio nakomn obilnih kiša, ali nakon tri tjedna sunčanog razdoblja dobio sam potpuno iste rezultate. No kao ovih stotinjak+ malih karsa raste, sve više papaju, a onda i puno više kakaju, pa se voda malo zamutila. Da bih se riješio malih preslatkih seronja, stavljm oglas u male oglase, ap ak nekog zanima.....

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
« Odgovori #1 u: Srpanj 23, 2006, 17:44:00 poslijepodne »
Predivno!
Hrvoje - Split

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #2 u: Srpanj 23, 2006, 18:07:00 poslijepodne »
prekrasno     raj na zemlji

Offline GoranMatilda

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Srpanj 23, 2006, 18:20:00 poslijepodne »

Prekrasno je, sve od jezerca preko riba pa do biljaka okolo. Jednostavno savršeno.Upravo tako nešto ću ja imati uskoro nadam se,kada mi se muž smiluje i dovrši jezerce koje je iskopa ima misec dana.

Svaka čast
Split-Solin

Offline Teehee(R)

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
  • Sesvete/Zg
« Odgovori #4 u: Srpanj 23, 2006, 18:27:00 poslijepodne »
Citat: goran11
Prekrasno je, sve od jezerca preko riba pa do biljaka okolo. Jednostavno savršeno.Upravo tako nešto ću ja imati uskoro nadam se,kada mi se muž smiluje i dovrši jezerce koje je iskopa ima misec dana.

Svaka čast

Bas to - bez ovog bilja okolo to ne bi izgledalo ovako dobro. Vidi se da je ulozeno bas puno truda u to...a rezultai su odlicni!
DIY35  More120  Juwel54  LowLight112
Get out and fly!

Offline arti

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Srpanj 23, 2006, 19:13:00 poslijepodne »
Wien/Austria

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #6 u: Srpanj 23, 2006, 20:00:00 poslijepodne »
Svaka cast, predivno! Sjednes se tu u prirodu, zalaz sunca, pivica i uzivancija...

Offline ziva

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Srpanj 23, 2006, 20:06:00 poslijepodne »
Odlicno , trud se isplatio
--Ploče--

Offline Bear Bull

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Srpanj 23, 2006, 20:44:00 poslijepodne »

prekrasno,dosta me podsječa na moj ribnjak(kad je biou izgradnji),s obzirom da uvjek postoji mogučnost preinaka(naravno i obogačivanjem kisikom,strujanje vode)...ponajviše s obzirom da nemaš filtraciski sistem(mehanički oli biološki),koji ti s vremenom može zatrebati jer i sam mali poremečaj brojnosti u odnosu flore i faune može naštetiti u eko sustavu tvog ribnjaka...

što se tiče lisnih uši probaj zaroniti napadnute dijelove listova u vodu na 24 sata ili isperi ih mlazom vode,s obzirom da svaki odbačeni,uveli list odstranjuješ jer znaš da razgradnjom takva suvišna materijala potiče razvoj algi i štetnih tvari koje narušavaju kemijsku kakvoču vode...

vidim da je i mala pojava kod nekih listova lopoča tj prerano žutim listovima ili pjegama nagovjest gljivičnom oboljenju takve dijelove odstranjuj te ako vidiš da ustrajno se pojavljuje na biljci nastoj je odvojiti u zasebnu posudu i lječi s fungicidom na bazi bakra...

što se tiče riba,imaš zavidni spektar skoro svih varijacija hladnovodnih riba mada (moja osobna deformacija)aludira više na prisutnost koi-a a za razliku od carassius auratusa(zlatne ribe)koje se tako razmnožavaju da češ usrečiti cijelo naselje poklanjajuči ih..

sve u svemu
Ne znam. Naš način je drugačiji nego vaš. Izgled vaših gradova boli oči crvenog čovjeka. A možda je to jer crveni čovjek je divlji i ne razumije.

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Srpanj 23, 2006, 22:56:00 poslijepodne »

Hvala na komplimentima.

Goran11, samo polako, moj je stajo kao iskopana jametina više od pola godine, polako i strpljivo. Ovo je treće ljeto jezeru mom.

Bear Bull, hvala za savjete. Filtracija je u planu, al se još uvijek traži najjeftinije i najefikasije riješenje, neki omjer toga. Što se tiče lisnih uši, potapljanje listova ne dolazi u obzir, jerr bi ih morao potpit sve, uključujuči i cvjetove, divlje perunike.... Mislim da bi time načino puno više štete nego koristi (polomio listova....). Prao sam ih mlzom vode, što još uvijek radim i na taj način donekle održavam broj uši pod kontrolom, al ih se nemogu tako u potpunosti riješit, jer se one ubrzo vrate na listove i cvijetove.

Hvala za savijet o žutim listovima, ja sam mislio da su oni propali od starosti, pa bi ih jednom tjedno porezao (možda nekih desetak lističa, baš sam ih toliko danas navečer izvadio, tak da sam sad miran jedno tjedan dana) i na taj način napravio mjesta za nove koji dolaze. Pripazit ću na to.

Selo mi je maleno, pa ću ostatkom uveselit i širu okolicu.

Offline MarJar

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Srpanj 24, 2006, 11:53:00 prijepodne »

Ovaj puzavac s plavim cvijetom ti je avokado ili marakuja ili tako nesto..

Zagreb,Jarun

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Srpanj 24, 2006, 23:39:00 poslijepodne »
Neznam jel je avokado ili marakuja. Meni je poznat pod, vjerojatno lokalnim nazivom, Isusova muka. Plod koji se razvuje nakon cvijeta je navodno jestiv, ali nažalost nisam ga nikad probao, jer nikad nije dozrelio.

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Kolovoz 16, 2006, 22:19:00 poslijepodne »

Bok. Puno toga se događalo od zadnjeg javljanja. Novi stanovnici( tri mala koia), drugi mrijest karasa ove godine( maldi karasi se pogostili ikrom ili tek izleglom braćom, a kaj se mže), moja šetnja po jezeru( trebabalo je premijestit malo jednu teglu s ovim visokim biljem, jer ju je vjetar rušao; kad sam ušao u jezero koda sam ušao u amazonu punu pirana, mali krasi se okupili oko mene i poćeli me grickat ).

Evo i slika:

Jedna iz ptičje perspektive.

Zar nije prekrasan?

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 16, 2006, 22:26:00 poslijepodne »

Baciš malo hrane da ih namaiš, pa pucaj, fotićem naravno. Ako dobor pogledate možete uočiti novog stanovnika mog jezera, mali žuto zeleni (meni najdraža boja kod ovih riba) koi.

Evo i drugog, bijelog koia s egnormno velikim perajam u odnosu na njegovu vlićinu, koje su uvijek nakostriješene. Ima brčine koda trči Sinjsku alku, ma zmaj od ribe. Jedva čekam da vidim kak će izgledat kad odraste.

Tu je i treći, također zmaj, samo s nešto manje nakostriješenim perajama. Kad bi barem ostao cijeli žuti kad i odraste.

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 16, 2006, 22:37:00 poslijepodne »

Evo mog cara. Najveći, najgladniji, naj...sve. Nevjerojatan je osječaj kad ovakva vibica dođe do ruke po hranu.

Ovaj što zijeva je prvi do cara,samo mrvicuje manji od njega.

Offline Ars

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #15 u: Kolovoz 16, 2006, 22:39:00 poslijepodne »
wow, wow, wow..!!!
ovo je ludilo.. must have jednog dana.. WOW još jednom..

iako.. možda maaali vodopad preko nekoliko kamenja? možda malo svitlo za noćno ispod tunelića?

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Kolovoz 16, 2006, 22:47:00 poslijepodne »
Ars, misli mi čitaš. Samo polako, sve će to doči jednog dana. Prijetri dana tu je rasla trava, prijedva ti je bila jama od koje se mami dizala kosa na glavi, jeučer sam imao baruštinu s zelenom vodom, danas imam ovo, a sutra....................

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
« Odgovori #17 u: Kolovoz 16, 2006, 23:11:00 poslijepodne »
Fantastično
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Njuška

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #18 u: Kolovoz 17, 2006, 00:05:00 prijepodne »

ovo mi je tiha patnja....

inače, spomenuta biljka je Passiflora.
Rijeka / Hrvatska
...nakon duge i teške muke dobio sam internet...

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #19 u: Kolovoz 17, 2006, 08:29:00 prijepodne »
Bravo, ovo se zbilja rijetko viđa.

Offline Zlajo

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Kolovoz 17, 2006, 08:58:00 prijepodne »
PREKRASNO !!!
Zaprešić / Hrvatska

Dobro, bolje, akvarij!

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #21 u: Kolovoz 17, 2006, 09:04:00 prijepodne »

Bravo, kako lijepo i prirodno izgleda, pogotovo pod svjetlom sunca! Kladim se da uživaš u svom vrtu.

Offline asterix

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Kolovoz 17, 2006, 09:06:00 prijepodne »

vrlo, vrlo lijepo, tu se da napraviti vise nego u akvariju u smislu uređenja  

Offline goran_2711

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Kolovoz 17, 2006, 21:57:00 poslijepodne »

Hvala .

Da, spomenuta biljka je Pasiflora. Dok nisi spomenuo da se tako zove, uopće se nisam sijetio da ju zanm i pod tim imenom . Osima ove imam i još jednu, meni ljepšu,vrijaciju s potpuno ljubičastim cvijetom, al ona nešto rijeđe cvate, a ja se nikad ne sjetim slikat ju .

Offline Bear Bull

• Novi član
  • *
« Odgovori #24 u: Kolovoz 19, 2006, 10:05:00 prijepodne »

Eto čestitam na novim koi-ima inače pravi termin za takav oblik je batterfly(oli leptir)prepoznatljivost dugih peraja i te veče brojnosti brkova,modificiran i dobiven selektivno od strane ljudske ruke.Jako zanimljiv oblik koi-a.

A što se tiče podmladka mislim jako uspješno,ali na tvom mjestu malo bi detaljnije izvršio opservaciju nad mladim ribama,s obzirom da imaš veliki "gemišt"šaranka nebi se začudio da susretneš kojeg koi-a ili mješanca jer poznato je da u takovim manjim staništima prilikom mrijesta dolazi do križanja. iako takove mješane ribe gube na odlikama svoje vrste mogu biti isto zanimljive,od prošaranosti boja,ili veličine...

sve navode savjetujem iz osobna iskustva....

Sretno...
Ne znam. Naš način je drugačiji nego vaš. Izgled vaših gradova boli oči crvenog čovjeka. A možda je to jer crveni čovjek je divlji i ne razumije.