Evo da vam pokažem koliko je moja bara napredovala od
lani i od zadnjeg posta na
blogu. Bilje se razraslo, živine se nakotilo....

Bara moja malena

Lopoči

Bijeli

Rozi

I crveni.
Bio je kupljen i jedan žuti, al gdje je što je nezna se, vjerojatno nije bio žuti već bijeli. Jedini problem koji imam s lopočima su biljne uši. Nikak ih se riješit, pa ka netko ima savjet....

Cvijet puzavca koji je zarastao mostić

Najstarij stamovmik bare. Prva zaltna ribica u mojoj akvarističkoj karijeri. Stara oko 6 god.

Doručak uz prve zrake sunca. Fine slasne algice s ruba bazena.

Ručak. Na slici je največa riba u bari, koi ili japanski šaran (lat. Šar anus Jap anus). Jedan od njih 11.

Karasi. 7 crvenih, osmom je pobijelio trbuh i još onaj bijeli=9+ pa recimo stotinjak dijece (odokativna procjena, jer sam ih na jednoj fotografiji uspio izbrojit oko 80).

Striko koi otvorio dječji vrtić

I još neki koji su ovu oazu odabrali za svoj dom ili samo u njoj potržili osvježenje:

8 nogu

6 nogu

Ili 4 noge, ma nije bitno koliko nogu imaš ak ti se moja bara sviđa dobrodošao si.
Eto to je to, komentirajte, kudite, sugestirajte...
Samo da napomenem. Jezero nema filtera, ali sam ipak uspio postić ravnotežu. vda je do nema dugo bila potpuno bistra. Parametri koje sam očitao pomoču lističa za testiranje su NO3=0, NO2=OK, dGH=7, dKH=3, pH=7. Mjerio 2 puta, jer prvi puta nisam mogao vjerovat, u razmaku od tri tjedna. Prvo mjerenje sam smatrao nerealnim, jer sam mjerio nakomn obilnih kiša, ali nakon tri tjedna sunčanog razdoblja dobio sam potpuno iste rezultate. No kao ovih stotinjak+ malih karsa raste, sve više papaju, a onda i puno više kakaju, pa se voda malo zamutila. Da bih se riješio malih preslatkih seronja, stavljm oglas u male oglase, ap ak nekog zanima.....