oo za skalare... meni se jako svidja polozaj akvarija odnosno njegova prelednost... da mogu i ja bi tkao stavio...
prvo bi rekao da bi ja u to stavio jedan par skalara.. ili mozda na pocetku 6 malih pa kasnije ostavio jedan par kad narastu
posto patim na biotop krenut cu od temelja pa prema povrsini;
podloga pijesak... mo mogucnosti zuckaste do smedje nijanse

.... i da relativno puno odnosno debeli sloj da se prema sredini i bocnoj strani prema zidu eventualno podize tako da imas preko 10cm u sredini i uz zid. ispod pijeska onakoprije pijeska bi stavio nekakvu podlogu za bilje. ja bi izabrao Heteranteruda bude uz bocnu stranicu i jedan Echinodorus amazonicu (mislim da je jedan dosta jer kad on naraste bit ce dovoljno da popuni sredinu akvarija) a mislim da skalari vole medju njegovim liscem plivati i skrivati se pa mozda i mrijesiti

..kad za to dodje vrijeme (zato predlazem jedan par odraslih) ... E. amazonicus bi ja posadio prvo u nekakvu okruglu zdijelu.. nesto tanko i prakticno tako da mozes staviti neku posebnu podlogu za njega pa je nemors imati u djelovima gdje nema bilja a nju onda prekrijes pijeskom zajedno sa podlogom u njoj i nista se ne vidi... mislim ako mislis za njega koristiti zemlju za cvijece + sitniji sljunak.. mislim da bi to bila dobra kombinacija..
rasvijetu bi ti savijetovao da odvojis dva para neonki na posebne prigusnice da si mozes sloziti efekt jutra (2svijetle)podneva(4svijetle) veceri(pa opet dvije).. meni se to jako svidja (meni je zapravo jedna ujutro i navecer a 4 popodne)
i zbog bilja pogotovo amazonicusa predlazem CO2.. jer vi koji ga imaju kazu da tako raste bez problema... nie prezahtjevat za svietlom.. pa mozes pustiti heteranteru da divlja..
nebi stavljao nize bilje sto zbog lakseg usisavanja podloge radi ciscenja, sto zbog dubine akvarija i svijetla... a i nemoras se previse muciti oko podloge.. pogotovo ako napravis sa amazonicusom pa mozes isto i sa heteranterom... po meni je pijesak jako prirodan.... i naravno uz pijesak mi je i najbolja kombinacija neko drvce.. zapravo koja grancica.. onako od one bocne stranice da se spusta prema sredini po duzini... mozda nekoliko njih tankih

.......
eventualno bi ubacio koju plutajucu biljku ako bise dale zadrzati na bocnoj strani koja nije uz zid.. da napravimalo sjene i da kontrolira donekle kemiju vode (zbog algi i tome slicno)
eto malo sam se raspisao nadam se da neces zamjeriti.. imam ja jos ideja no to bi bila jedan koja mi je pala prva na pamet
pozdrav