Pa imaj jedan skimer u dučanu, ponudi ga, navikni kupce da za max 2 dana možeš nabaviti dio koji treba! Treba se pomućiti oko kupca da ga zadržiš, a ne hoćešeš - nećeš!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Viđe Dudo moj dragi,
kad se radi veleprodaja,ma i maloprodaja ako na polici nemaš range,po min 2,3 ista,ma zatvarj,bježi kud te noge nose,sačuvaj to za režije

ZAŠTO-gledaj....
1.da dobiješ uvjete od tvornice ili dilera trebaš količinu npr. AQUA MEDIC-da imaš kruha za dučan (retail) moraš uzeti robe za 5000e

(kod nas mali dučani teško da imaju lager svega za tu cifru,a kamoli samo akvaristike)-to naruči i zatvara dučan ne sutra-VEČ jučer

2.dakle popust-uvjeti se dobivaju na količinu

i to je samo jedan brand ali neko bi Jebao

,neko bi vertex,neko bi jbl,neko sicce,neko eheim,neko aqua forest,jura bi tunze,pero bi ati....
Pa jebate dučan da ga nebi je...li kupci treba 30-40000€ i kad bi to sve imao mjesečno bi prodao robe za možda 500€,ne VPC-a nego MPC-a

i opet bi neko došo ,a kaj nema od jabuke

Tako da dudo ja da uzmem nečega jedan i 5 i da se sramotim da mi se kreten iza leđa smije vidi Hrvata...a ja Mađar

Bez ljutnje gospodo ali ja volim sebe i hodam uzdignutije glave i od samog Putina

i neču dozvoliti da se radi cirkus od hrvatske i da pričaju vidi jadničke
da rezimiram samo za primjer Dudo ovo je jako bitno

ZAISTA POHVALNO za Hrvatsku i moju malenkost...zlonamjerni MIR

od 2009 godine Hrvati ne kupuju JBL,JUWEL u Austriji

-vogel i sl.(čast iznimkama)
zašto,? tu je sve ,cijene ko i vani čak i niže,ima garanciju,servis,dijelove i nemora VINJETA,BENZIN VRIJEME
Pazi sad ovo od 2014 Slovenci više ne kupuju od Njemaca već od nas (naše brandove)
Dakle uzeli im mali danak u krvi

(nema ono idem van ostavljat pare) dio naravno!
Prije je bilo naručujemo mi ,a kupci još jednom odu van ostavit pare-a švabo zarađuje duplo-NEŠ RAZBOJNIČE

Dakle može se ali samo sa onim brendovima koji su ("rentabilni"),pa smo eto od sada i u Sloveniji,a meni šok veselja jer nisam znao da Slovenski akvaristi cijene te brendove toliko,a jeftinije nego u Austriji !
POANTA-postigli smo cilj,namjeru i plan proveli u dijelo,tako je i tu VIŠE-MANJE ipak smo mi u HR ne pozabit

Zašto
pa U HR je prosjek nekih 5500 kn čupla(čija

) kod nas svaki 5-7 zaposlenik ima (prosjek-možda),svaki 1000-ti ima kn ima 150000 -250000kn(od tuda prosjek

,a svaki 3 valjda 3-35000 kn
U sloveniji je nekakav prosjek 700-800€ ali svaki 1.5 stanovnika,jer je i socijala mislim nekih 500-600€

Tako ako želimo prosperitet ...trebat čemo čekat što-koga...jabate ko bi to mogao znati

ajmo u politiku manimo se akvaristike i čorava posla