Ako se mogu uključiti kao novi ovdje (vjerojatno će prvih nekoliko postova počinjati ovako) - moja su iskustva s folijom posve dobra, sada će mislim u 11 godinu, a nisam je štedio, to je neka evolucija rupe koja je nekada bila postavljena najlonom i služila za uzgoj vodenbuha za matične tropske ribe dok sam bio aktivno u akvaristici i uzgoju riba, pa sam iz nostalgije to proširio i produbio, postavio foliju po PS-u, i pustio par karasa najobičnijih, samo crveno obojanih, bez ikakvih fizičkih varijacija, složio im neki prirodni biotop i pustio da uživaju..
Tako da bih zimi tukao sjekirom da otvorim led kako je znao biti debeo, nikada mi to nije probilo foliju, a srokao mi se i stakleni akvarij-filter (DIY), pa je nije probio..
Istina s vremenom na pregibima izloženim suncu može doći do pucanja i to na mjestima gdje se i kamenac hvata(o) - ništa što malo šmirgla i ljepila nebi riješilo..
Naravno zadnjih par god. otkada imam koije, više pažnje posvećujem i ribnjaku pa sam predprošlo ljeto napravio trajnu konstrukciju, na koju po ljeti postavim geotekstil za zaštitu od sunca pošto mi je ribnjak na otvorenom, a zimi je efektivan plastenik koji ja nalazim veoma korisnim, jer sam ga napravio kako sam smatrao da je produktivno, i imam dobra iskustva - o tome ću nešto reći u temi za to @melek