Kolovoz 22, 2025, 20:43:39 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Automatska hranilica za ribe XXL  (Posjeta: 15301 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline papicdu1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: Automatska hranilica za ribe XXL
« Odgovori #50 u: Siječanj 30, 2016, 21:37:02 poslijepodne »
jel ima ko iskustva sa onim hranilicama za akvarije, ovako nešto  http://www.aliexpress.com/item/Auto-Automatic-Aquarium-Fish-Tank-Food-Feeder-LCD-Timer-N1708/515845006.html?spm=2114.13010208.99999999.340.H2PLYE   jel to vrijedi čemu, hrana lističi?

Offline max-max

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #51 u: Siječanj 30, 2016, 23:44:10 poslijepodne »
Bolje da pitaš ekipu koja ima akvarije , veća je vjerojatnost da ih netko od njih koristi .

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #52 u: Siječanj 31, 2016, 09:10:51 prijepodne »
Skeptican sam da ce to radit kako spada, problem je vlaga koja ulijepi hranu pa se pokvari i sl. Bolje daj punici da hrani ribe.

Offline DADOUMAG

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #53 u: Siječanj 31, 2016, 09:27:25 prijepodne »
A kako si rijesio problem sa medvjedima na gruntu?  :D

Offline max-max

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Siječanj 31, 2016, 11:57:42 prijepodne »
Papicdu1 , ako si to mislio koristiti za hraniti ribe u ribnjaku onda ti je problem volumen spremnika . Ja sam gledao da bi tako nešto ukomponirao na veliki spremnik ali mi nije ništa kvalitetno palo na pamet pa sam odustao od toga .

Skeptican sam da ce to radit kako spada, problem je vlaga koja ulijepi hranu pa se pokvari i sl. Bolje daj punici da hrani ribe.

Ako je ovo išlo mene onda je odgovor sljedeći , hranilica će biti u zatvorenome prostoru pod krovom (štagalj- gospodarska zgrada gdje se sprema sijeno i poljoprivredna mehanizacija) tako da neće biti opasnosti od nagle promjene temperature i time pojavljivanje kondenzata (bar mislim) , od hranilice do ribnjaka će ići cijev pod nagibom tako da hrana sklizne u ribnjak . Na tom dijelu bi možda moglo doći do kondenzata ali u tom slučaju planiram ugraditi jedan mini ventilator koji bi stao u cijev iznad izlaza hrane i uključivao bi se par minuta prije i gasio par minuta nakon izlaska hrane .

Dado što se tiće medvjeda na gruntu , susjed ima pčele a medeki vole med više od granula za ribe  :D :D

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #55 u: Siječanj 31, 2016, 12:36:05 poslijepodne »
Ako je ovo išlo mene onda je odgovor sljedeći , hranilica će biti u zatvorenome prostoru pod krovom (štagalj- gospodarska zgrada gdje se sprema sijeno i poljoprivredna mehanizacija) tako da neće biti opasnosti od nagle promjene temperature i time pojavljivanje kondenzata (bar mislim) , od hranilice do ribnjaka će ići cijev pod nagibom tako da hrana sklizne u ribnjak . Na tom dijelu bi možda moglo doći do kondenzata ali u tom slučaju planiram ugraditi jedan mini ventilator koji bi stao u cijev iznad izlaza hrane i uključivao bi se par minuta prije i gasio par minuta nakon izlaska hrane .

Komentar je bio za onu hraniilicu sa ebaya ali i ti bi mogao imati slicne probleme (u biti sve hranilice imaju manje ili vise problema sa vlagom). Na kraju cijevi bih stavio koljeno pod 90 da ne zakisnjava u cijev

Offline max-max

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Siječanj 31, 2016, 12:53:23 poslijepodne »
To su detalji koje ne mogu točno predvidjeti dok hranilicu ne postavim na njeno predviđeno mjesto . Naravno da razmišljam o tim detaljima i spreman sam na njih ako će trebati reagirati . Sada je hranilica na probnom radu u radioni i radi svoj posao kako treba .

Offline papicdu1

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Siječanj 31, 2016, 20:15:18 poslijepodne »
ma da, nešta sam čitao o tom ljepljenu hrane unutra