Ajde probaj ovak....
Odspoji ususno crijevo kod akvarija, unutra ulij vode do vrha. Spoji ga ponovo na košaru u akvariju. Izlazno crijevo digni malo iznad ulaznog i pusti da radi..

Thx ali nije bilo to(mada tako punim svaki puta kada mi zapne gumb za priming).
Evo i rješenja, majku im ga nabijem kinesku i njihov QC:
Znači filter je star 2 godine. Crijeva su original JBL.
Ništa dirano na njemu, ništa prčkano, samo čišćen i prebrisavan krpom.
Na spoju ulazne košare s crijevom jer je taj plastični nastavak napravljen od dva dijela i srh(moulding line ili kako se to već kaže na naški) ide cijelom dužinom plastike. A crijevo se stvrdnulo(nije više elastično na tom dijelu već je kao kalup sada za ulaz, mada jel bi to trebalo toliko kratko trajati do tog stvrdnjavanja?) i na kontaktu crijeva i tog srha su se vidjeli mjehurići kao struje kad se ne stegne steznica koja bi to inače prekrivala.....
Na oba crijeva svakom odrežem krajeve za 2cm(do ravnog dijela crijeva) i filter ne vuče više zrak. Mada retrospektivno nisam trebao na izlaznom crijevu ništa dirati al me razjeb..a ovako glupa situacija. Sada samo malo bruji impeler kad se približim na uhomet al to je već briga do detaljnijeg čišćenja(možda i zamjene impelera i osovine, nemam pojma kada se to i da li uopće mjenja ako nije potrgano).
Hvala svima na pomoći, i neka netko pametniji od mene složi od ovog checklistu za provjeru, jer ak je meni pomoglo sigurno će i drugima