Pozdrav. Prijatelj je nabavio akvarij od 50litara sa unutrasnjim filterom i grijacem. Kao podlogu ima pjesak i nezahtjevno bilje i dodaje profito svako 6-7 dana. Izgleda da neke stvari nije napravio kako treba, sad je zelena zauzela 1/3 podloge i po staklu- katastrofa. Nesto malo crne cupave po bilju, bilo je tu i smedje, al u manjoj kolicini. Par ribica je umrlo.
Kupio je staklo i pjesak,l i nasuo vodu 15 dana stajalo, tad je nabavio pumpu i grijac, pa nakon par dana biljke i svjetlo, pa nakon par dana ribice. OK, znam da to nije pravilno, al on je tako radio i to je sad gotova stvar.
Kad sam dosao kod njega, u nesvjeet pao, filter jedva da radi, hrane puno, zelena ubila staklo i sl...
Treba to ljecit vako ili nako, sve znam kako ide, al posto je totalna katastrofa, nesto kontam, bolje mu je mozda da ribe ubaci u neku posudu sa filterom i grijacem u novu vodu koja je odstajala 24h, ovo sve izvadi dobro opere, prokuha i ponovo zasadi, pa ostavi da odstoji par dana i onda vrati ribe i pumpu i grijac? Po mom misljenju vise ce spasit biljki i riba ako tako uradi, ovako je dug proces i nevidim neki uspjeh bez neke vece hemije i preparata za koje on bas nema lovu...
Sent from my Lead 1 using Tapatalk