Studeni 05, 2025, 08:10:28 prijepodneNajnoviji Član: AquascapeJony

Autor Tema: Problem sa parahybanom  (Posjeta: 11054 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Scorpion 467

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • http:// scorpion.byethost7.com
Problem sa parahybanom
« u: Lipanj 19, 2006, 00:27:00 prijepodne »

Imam veliki problem pauk mi je izgubio jednu nogu, zadnju desnu i ne znam sta da napravim, da li mi moze netko reci sta da radim?

Offline Bifrost

• Punopravni član
  • **
    • http://www.tarantule.netfirms.com
Problem sa parahybanom
« Odgovori #1 u: Lipanj 19, 2006, 00:33:00 prijepodne »

Regenerisace se u nekoliko sledecih presvlacenja. A kako je izgubio nogu? Ako krvari trebao bi da to zaustavis nekako ovde imas neki od nacina http://www.tarantulas.com/answers.asp.

Mada mislim da sam negde citao da se krvarenje moze zaustaviti lakom za nokte jel zna neko da li ovo sme?

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #2 u: Lipanj 19, 2006, 00:37:00 prijepodne »
Citat: Scorpion 467

Imam veliki problem pauk mi je izgubio jednu nogu, zadnju desnu i ne znam sta da napravim, da li mi moze netko reci sta da radim?

Kak je vec uspio osakatiti se? Uglavnom, bez panike,narast ce u sljedecem presvlacenju. Pauk ti je malen, tak da nece bit nikakvih problema.

Ako 'krvari' imas opciju super ljepila, brasna, i kak ti covjek rece, laka za nokte... nisam nikad probavala jer nije bilo potrebe za tim, dakle ovo kaj sam nabrojala sam znam da teoretski funkiconira.
Zagreb

Offline Bifrost

• Punopravni član
  • **
Problem sa parahybanom
« Odgovori #3 u: Lipanj 19, 2006, 00:39:00 prijepodne »
Da to za lak za nokte sam i procitao na linku sto sam dao.

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #4 u: Lipanj 19, 2006, 00:44:00 prijepodne »

dodje mi da stvarno zaplacem, a kako ovo sa brasnom da zaustavim sta da mu samo posipam brano na ranu ili da stavim pauka u malu posudicu pa ce se on sam uvaljat u brasno?

Hvala

Offline Bifrost

• Punopravni član
  • **
Problem sa parahybanom
« Odgovori #5 u: Lipanj 19, 2006, 00:47:00 prijepodne »
Jel si siguran da krvari? Neznam kako za brasno verovatno treba prosuti po rani.

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #6 u: Lipanj 19, 2006, 00:48:00 prijepodne »
kako ovo sa brasnom da zaustavim sta da mu samo posipam brano na ranu ili da stavim pauka u malu posudicu pa ce se on sam uvaljat u brasno?

E Scorpion 467... iskidala sam se od smijeha... pokusavam si proicirat sliku malickog pauka kak se valja u brasnu

Daklem, misim da bi trebao uzeti malu kolicinu brasna (recimo izmedu dva prsta, ne sad ono da zatrpas tog nesretnog paucica), jerbo ti je i paucic mali, i lagano mu to posipati po mjestu iz kojeg curi 'krv' i nacelno bi to onda trebalo stati jer ce brasno zatvoriti ranu. Jel mu otrgnuta cijela nozica il kak, dio nozice?
Zagreb

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #7 u: Lipanj 19, 2006, 01:23:00 prijepodne »

Sada mi je pauk crno bijeli , ali primjetio sam da se boji brasna i bjezi od toga, primjetio sam samo da mu je donji dio abdomena bio vlazan sada da li je to od vode koja je u posudi bila ili od njegove krvi stvarno ne bih znao samo znam jedno da nema nogu. stavio sam brasno u posudu i natjerao ga da se uvalja u brasno, valjda ce biti sve ok

Hvala Vam svima

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
    • http://naturalisticki.blog.hr
Problem sa parahybanom
« Odgovori #8 u: Lipanj 19, 2006, 11:11:00 prijepodne »
ma gle škorpion uzmi pauka uzmi brašno i nasipaj na ranu dok se ne zgusne to sma ja irminiji radio imala je 3 4 rane ostala je bez 2 noge jako je krvarila..spasio sam je pa ćeš i to svog.
† BLACK RAIN †

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #9 u: Lipanj 19, 2006, 11:33:00 prijepodne »

Dobro cekaj, Scorpion 467, kaj je na kraju bili s tom parahybanom? Kak je ostala bez noge? Kak je 'djelovalo' brasno? Jel sad pauk oke ili?

I ovaj dio ti je dobar 'primjetio sam da se boji brasna i bjezi od toga' zaboga, a kaj si ocekivao? Da joj se svida posipanje brasnom?
Zagreb

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #10 u: Lipanj 19, 2006, 12:00:00 poslijepodne »
moja je bila izmučena nije se mogla micat pa sam slobodno radio al kad sma joj dopizdio skočila je i napala pincetu. uf koja brzina....volim ih
† BLACK RAIN †

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #11 u: Lipanj 19, 2006, 12:24:00 poslijepodne »

Citat: ozzy osbourne
skočila je i napala pincetu.

Krasan karakter
Zagreb

Offline low-budget

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #12 u: Lipanj 19, 2006, 12:46:00 poslijepodne »
a kako su vam pauci uopce ostali bez nogu? pa znate da oni i nisu bas drustvo za nogac?

Offline Scorpion 467

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #13 u: Lipanj 19, 2006, 13:31:00 poslijepodne »

Srecom pa je sada ok i dobro da nisam stavljao prste u kutiju jer me skoro ugrizaoJa mu zelim pomoc a on bi mene grizao pa dobro ako zeli grist neka grize skakavce i ostalu hranu a ne moje prste, a kako je ostao bez noge?! najvjerojatnije ga je skakavac napao u kutiji dok je bio serviran pauku kao hrana?ali najvaznije je da pauk sada dobro,

Brasno super djeluje, pauk je brz i aktivan iispusta neku nit iz "spinnerets", bar mislim da je to ono ispod abdomena sto ide na slovo V

eto hvala jos jednom svima na pomoci

Offline low-budget

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #14 u: Lipanj 19, 2006, 13:49:00 poslijepodne »

a koliko ti je velik pauk? a koliki je bio taj skakavac?

nebi trebao ostavljati hranu tako pauku. ja kad im dajem jesti, ako odmah ne uzme, izvadim van. ne ostavljam hranu (bili cvrcke, crve ili bilo sta drugo) da mi trckara po terariju bas zbog ovakvih stvari.

i mislim da je taj skakavac bio malo prevelik za pauka kad mu je uspio odgrist nogu. ja kad hranim malog pauka vecom hranom onda malo 'izlemam' tog skakavca ili crva da se ne opire previse a da ipak bude ziv. znam da nije humano ali je tesko daci do primjerene hrane za male paucice.

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #15 u: Lipanj 19, 2006, 13:52:00 poslijepodne »

Ja mu zelim pomoc a on bi mene grizao

Iskreno, ja se nadam da se ti zajebavas s ovakvim izjavama.

Pa covjece, to je pauk, ne pas. On tebe shvaca ko prijetnju, ne ko frenda. Njega ne mozes pripitomit, on te nece nikad dozivljavat ko 'susjeda' i bit sretan kaj te vidi il kaj mu ti prckas po piksi/terariju.

Uostalom to je parahybana. Parahybana je agresivna. Pazi kasnije, kad i ako ti naraste, da ne mislis da je ona dobrica i da te voli il neku takvu nebulozu,pa da ti ne odnese pol ruke zubima jer si eto ti nesto cacko po terariju svoje frendica .
Zagreb

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #16 u: Lipanj 19, 2006, 13:53:00 poslijepodne »
Isto tak... da nadoda jer ne mogu editirati post... nemoj ostavljati hranu paucima. Baci, ak oce, pojest ce, ak nece, izvadi ju.
Zagreb

Offline low-budget

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #17 u: Lipanj 19, 2006, 14:38:00 poslijepodne »
teske rijeci su pale

Offline Bifrost

• Punopravni član
  • **
Problem sa parahybanom
« Odgovori #18 u: Lipanj 19, 2006, 14:53:00 poslijepodne »

Citat: dora

Iskreno, ja se nadam da se ti zajebavas s ovakvim izjavama.

Pa covjece, to je pauk, ne pas. On tebe shvaca ko prijetnju, ne ko frenda. Njega ne mozes pripitomit, on te nece nikad dozivljavat ko 'susjeda' i bit sretan kaj te vidi il kaj mu ti prckas po piksi/terariju.

Citat: low-budget
teske rijeci su pale

Zasto teske? Dora je u potpunosti upravu.

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #19 u: Lipanj 19, 2006, 15:05:00 poslijepodne »

teske rijeci su pale

Zakaj? Intencija posta nije opce bila losa.

Gle, pauk je prekrasan ljubimac, stvarno... ljep, zanimljiv... al ipak, izjave kalibra 'zakaj on mene grize a ja mu ocu pomoci' su mi infantilne, jerbo uz sve to sto je pauk ljep i zanimljiv ljubimac, on je i potencijalno opasan.

I sad, s obzirom na potencijalnu opasnost nemos o njemu razmisljat ko da je pas il macka (cak i macke su nekako polu-frendli zivine) i da ce tvoju ulogu u njegovom zivotiu taj isti pauk 'cijeniti' i dozivjeti te kao svog gazdu i napose prijatelja. On je divlja zivotinja, grize, brani se, baca dlake ako mu smetas. A smetas im 99% vremena i to je normalno, a ne za nacudit se.

Sad... osobno svi moji pauci su prilicno debelih zivaca (osim par jedinki) i svima mogu gurati ruke i prckati po terariju. No, nije to zato sto oni mene vole ili me dozivljavaju ko dobru crvenokosu koku koja im nosi papicu i daje vodice, nego imaju debele zifce ostali (ovi malo zivcaniji) oma pokazuju zube, da teta dora vidi ko ima dva vejika zubica i to je apsolutno normalno.

Iako bi i ja iskreno htjela da kojeg od njih mogu maziti i paziti i dirati i ceskati i zvati ga Darkic
Zagreb

Offline ozzy osbourne

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #20 u: Lipanj 19, 2006, 15:08:00 poslijepodne »

da pauk je instiktivan on ce ujest bez obzira tko is.

moja irminia mi je pobijegla iz terarioja izvukla se kroz neku rupu neku malu i tjedan dva bila nrgdje. zatim se msestri uvukla u čizmu i ova kad je ugurala nogu shvatila da je nešto unutra, okrenula čizmu i dotrčala mi vičući OSJEĆAM JE, U GRLU MI JE
† BLACK RAIN †

Offline low-budget

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #21 u: Lipanj 19, 2006, 15:11:00 poslijepodne »

slazem se u potpunosti sa dorom. ali izbor rijeci ..... pa pobogu dora.

prostote salim se.

inace pauk netreba bit otrovan da te natjera da pazis sto radis. ako ima netko tko hoce ugriz od 'slabo' otrovnog pauka (rosea, avicularia, smithi) moze mi se javit pa da to sredimo.

a poslje ce bit frajer u drustvu.

puno ima govora o otrovnosti pauka u zadnje vrijeme na forumu i ispada da se samo njih treba paziti. to mi je malo bezveze. mislim da nikome nebi bilo fora dobit dva zuba od 1.5 cm u dlan makar i od rosee.

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #22 u: Lipanj 19, 2006, 15:22:00 poslijepodne »

Hihihihihi, ha kaj, malo sam prosta. Jbga Popravicu se, iako pisem kak mislim/govorim, a inace sam ovak, dosta fina i ne psujem (), pa tak i pisem... isprike onima svilenijih usiju

Uglavnom, da, sto low rece, ne bi bilo simpaticno ni da te G. rosea ugrize, iako je 'neotrovna', a pogotovo ako se radi o nekom robusnijem i vecem pauku, kalibra parahybane (koja cak ne mora biti ni odrasla).

Kak se low ponudio, red je da to ucinim i ja... imam Brachypelmu koja grize, pa ako neko oce mogu vas upoznat. Pogotovo je drazesna pred presvlacenje (sala, sala).
Zagreb

Offline low-budget

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #23 u: Lipanj 19, 2006, 15:30:00 poslijepodne »

dora napisala - dobra crvenokosa koka koja nosi papicu i vodicu, fina i ne psuje....

i ja bi bio pauk kod dore.

ovi moji se vjerojatno useru cim me vide. - A evo gaaaaaaaaa. spasavaj seeeeeee ko mozeeeeeeeeee

Offline dora

• Punopravni član
Problem sa parahybanom
« Odgovori #24 u: Lipanj 19, 2006, 15:33:00 poslijepodne »

dora napisala - dobra crvenokosa koka koja nosi papicu i vodicu, fina i ne psuje....

i ja bi bio pauk kod dore.

ovi moji se vjerojatno useru cim me vide. - A evo gaaaaaaaaa. spasavaj seeeeeee ko mozeeeeeeeeee

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!! Ovo 'dobra' nije znacilo 'ljeop/zgodna' nego dobra u dusi
Zagreb