Moj prvi posoljeni akvarij

Onaj od 500 lit + sump se ne racuna, jer ga Pero održava

I naravno da to ne može biti neki običan nano reef, nego ja moram eksperimentirati i isprobavati u praksi neke svoje teorije.
Pa da krenemo..Akvarij je Dennerle scapers tank 50lit. U tom kompletu dolazi akvarij sa staklenim poklopcem, fluo rasvjeta 24W i hangon karnister filter. Uz to sam dodala Tunze nanostream 6020 (fantastična pumpa za ovu litražu, odličan okomiti dizajn koji se lako sakrije) i grijač. U karnister filteru se nalaze orginal spužve i šaka aktivnog ugljena. Neko vrijeme sam imala dodatnu led rasvjetu, trenutno je nema jer je riknulo napajanje, a kako je akvarij kod prozora, skužila sam da dodatna rasvjeta uopće nije potrebna.
Podlogu čine listovi nori alge i smeće iz sumpa velikog akvarija. Preko toga je išao dijelom mrtvi, i jednom dijelom živi koraljni pjesak (isto iz velikog akvarija). Par komada živog kamena i to je to

Na red su došle macro alge..
Trenutno se u akvariju nalazi:
Dvije vrste Halymenia, dvije vrste Halimede, Gracilaria, Cladophora prolifera, Caulerpa racemosa, Caulerpa taxifolia, Valonia/Ventricaria ventricosa, Dictoya
Od ostalog živog svijeta tu je jedan Hawkfish, nekoliko raznih puževa, spužve, featherwormsi, rak samac, par zoića, gorgonia, hitchiker anemona...
Od kemije dodajem easy life nitro i fosfo, tu i tamo promjenim vodu ali ne sa novom nego sa "prljavom" iz velikog akvarija. Hranjenje je obilato smrznutom hranom, JBL plankton purom i SICCE calanusom.