Evo vako..
neke informacije o meni i o mom akvariju....
Vec dug niz godina sam zaljubljenik u akvaristiku, no nikad nisam bio u ovakvom ozbiljnom projektu kao do sada.
Imao sam Jadranski imao sam malavce imao sam skalare i ostale slatkovodne beštije, ali ovo je ipak nesto vise...dobro si reka "LUDO" ..
U ovaj projekt sam krenio prije 13 godina kada sam poceo radit nacrte same kuce. Kod arhikteta sam došao i rekao" zelim zidni akvarij u centru kuce a za ostale prostorije i sam razmještaj me nije bilo briga.
I napokon nakon dugih godina došao je i sam akvarij na red.
Akvarij je smješten u nosivom zidu i sve predradnje su obavljene kako posli nebi imao problema...na sve se mislilo...povezivanje sumpa sa samim akvarijom kroz cijev fi 80 koja je ubetonirana u lijevoj strani.
Ta cijev mi ujedno služi i za provlacenje svih kablova i crijeva od gornjeg doma do donjeg doma.
Međutim u oba kraja akvarija ima cijev koja je prošla kroz gornju taracu a ona mi služi za provjetravanje gornjeg dijela akvarija a i za dovod ro-ro vode kji se nalazi u šufitu.
Akvarij je dimenzija 150*50*73 (d*š/v)
Staklo 10mm
Sump dimenzija x*x*x top off sistem
RO-ro tank sa top off sistemom . Imam sondu u ro-ro tanku koja u slučaju pada nivo sama pali ventil i pokrece ro-ro filter.
Preljevna pumpa atman mislim 2000lh
2x jebao rw-8 stream pumpe
skimer deltec sc1455
rasvjeta 4*54w t5
Grijač 300w atman
20 kila mrtvog kamena
10 kila živog tropskog pijeska i 10 kila mrtvog tropskog pijeska.
i mislim da je to sve...za sad..
Akvraij je napunjen morem 05.rujna.2015 pustit cu ga da ciklira jos desetak dana dok ne napravim prva mjerenja.
pa cemo vidit šta cemo dalje ...
unutra ce bit meki koralji i ribice.
Slim sta si rekao da moram polako...PA zar 13 godina nije dovoljno da mi se to sve izciklira u glaviii!!!!!