Kaj je ovo pak sada.
AKVARIJ:
- 96l, 80x30x30
- 25 celzijusa, kada je vruće onda do 27 celzijusa, sada oko 26
- amonijak je zadni put bio najniži mogući na testeru, a nitrte nemogu odrediti jer je nijansa čudna, rekao bih između 10-15 ppm
- pokrenuo sma ga prije otprilike 9 tjedna, ribe su otprilike 4-5 tjedana unutra
- mjenjam 30 posto vode svaki tjedan
- ne usisamvam podlogu ejr je to manado i ne mogu ga normalno usisavati, već prođem iznad njega s usisavačem , kako su mis koro svi koji imaju manado savjetovali
FILTER:
- JBL critalprofi 700, ručkica za protok je malo više od pola povučena , otprilike pod kutem od 45 stupnjeva
- materijal nisam još čistio
- imam keramiku, tri sloja grube spužve i jedan sloj fine spužve
OSTALA OPREMA:
- jedan panj i mali olbutci, nema sluzi
- grijač je neki Juwelow , nema podesivi termostat, namješten je da grije do 25 stupnjeva
- nemm pumpu , ali filter normalno mreška površinu
- CO2 sustav – DYI
- gnojim s kalijem i profitom
STANOVNICI:
- 4 corydorasa anaeusa, 1 ancistrus, 3 puža jabučara i 8 svijetlećih tetri
- jedini terorist bi mogao biti ancistrus jer nekad luduje kada je u pitanju hrana
- rok trajanja hrnai nije prošao, ribe hranim umjereno (četvrtina tablete i 3 listića) jednom na dan, sve pojedu
BILJE I HRANJIVA PODLOGA
- bilju nekada požuti koji list, ali od staosti ili kada nema dosta svjetla
- u zadnje sam vrijeme primjetio da imam BBA
- nisam koristio sredstvo za ubijanje algi
- podloga je mando od oko 5-6 cm
PROMJENE:
- simptomi su se pojavili prije dodavanja teri , koje su nove
- voda nije mutna, miriši po... malkoj vodi, ne smrdi
SIMPTOMI:
- prije nekoliko tjedana primjetio sma da najmanji koridoras ima nekakvu bijelkastu, nazovemo je pigmentaciju, jer nije nateknuto niti je kao pamuk, u obliku slova H ispred leđne peraje. Taj malac je oduvijek bio žgoljav, a nedavno je poćeo sporije plivati i slabije uzimati hranu. Toliko je smršavio da sam mu morao skratiti muke jer nije želio normalno jesti. Plivao je , ali sporo, a boja mu ej bila normalna, osim što je na par dana izgubio one zlatne pjege na "ramenima",ali su mu se ponovno pojavile. Sada nešto slično onom slovu H, makar prirodnije boje , više kao sivo,i mnogo manje, vidim na jednom koridorasu. Taj koridoras dosta zraka uzima s površine, ne zaljeće se gore naglo, to svi rade, već tamo pola minute usisava zrak , pa ode dolje. To radi dosta često pogotovo kada ga se uplaši.
- to slovo H na koži (a možda i ispod?), nekada nekome malo pukne koža na peraji, ali do je ili od ancistusa ili poslej promjene vode, slijedeći dan ili nakon dva dana sve zaraste.
- mali je slabo uzimao hranu, sporije plivao i puno više ležao na dnu, ovome drugome ništa osim što guta zrak
- ovo H odmah prvi tjedan na malcu, ali nisam siguran jer je to imo ovaj drugi. Ovaj drugi sada već tjedan dana ide na površinu vode
- uplašio sma se da nije trovanje pa sam prošli tjedan svaka dva dan mjenjao 30% vode, ali se ništa nije promjenilo, osim što je taj tjedan malac izgubio pjedu ,a isti mu se tjedan vratila
- jedna ribica je trenutačno bolesna, najmanja je mrtva ali nije sama uginula (uginula bi svaki tren od gladi da joj nisam muke prikratio, on ej ionako cijeli živor bio nekakav žgoljo)
- svjeteleće tetre su u redu, nisu ostale bez pruge
P.S. Jer moguće da je to H mjesto gdje se spaja nekoliko ploča od koridorasova oklopa (to nemaju svi koridorasi, a mislim da je to ipak ispod kože, ali nisam siguran..)