Srpanj 31, 2025, 20:20:58 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: CO2 regulator  (Posjeta: 1488 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ZeleniMrav

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
CO2 regulator
« u: Travanj 22, 2013, 23:37:16 poslijepodne »
Ima netko co2 regulator iz aquashopa(biom)?
Zanima me kako izgleda,ovaj novi,razmisljam o kupnji...

Uzeo sam bio jedan iz slo aquashopa pred nekih 2 godine i imam problema sa njime.Od prvoga dana nije dobro pokazivao tlak u boci,malo je malo nije.
I sad zadnjih mjesec dana sam punio co2 bocu od 5kg 2x za akvarij od 20l...1 mjehuric svake 2-3 sekunde.
Nakon sta se prvi put ispraznila boca bez da sam saznao razlog,drugi puta sam testirao manometar sapunicom i nije nigdje pustalo.
Onda sam manometar nekako uspjeo natjerati da pokazuje tlak u boci,i tako je bilo nekih tjedan dana i sad vidim palo je na 0 opet!
Sad vise neznam dali manometar radi i boca je prazna(zasto je vec prazna?) ili manometar ne radi i boca je jos uvijek puna....
Zafrkancija,to mi je sad treci manometar,nakon 2 iz usa koje sam vjerujem ja zeznuo...

I da,dali je moguce da voda zezne regulator jer nikad nisam koristio nepovratni?

20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: CO2 regulator
« Odgovori #1 u: Travanj 22, 2013, 23:54:39 poslijepodne »
Imam ja ali ga još nisam upogonila.

Jesi stavio brtvu?

I da, voda ga lako ošteti..

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Travanj 23, 2013, 00:17:28 prijepodne »
Da,stavio sam brtvu...isprobao sapunicom i sve se cini ok.
Neznam vise sta se dogadja.
Ali vidjet cu sutra malo dali se moze srediti ovaj victor regulator iz usa...ako ne onda cu vjerovatno kupiti drugi.
Opcije su mi,njuskalo + iglicni,aquashop biom,matija povoljno ima jos jedan regulator,oglasnik ili?
Neki regulatori imaju fiksiran izlazni tlak,to mi je malo li la jer neznam tocno koliko treba minimalno za atomizer a da dobro razbija jer mislim da kod malo veceg tlaka radi sitnije mjehurice...nisam siguran.

Jel bi ti se dalo slikati regulator?  :-[

20l vanila

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #3 u: Travanj 23, 2013, 00:34:08 prijepodne »
Kod tih fiksiranih je dobro što nemože doći do eotd-a

Ovakav imam: http://www.us-aquaristikshop.com/co2-druckminderer/co2-druckminderer-us1-standard.html

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 23, 2013, 00:38:52 prijepodne »
Da,ovaj moj iz usa je dual stage,kod njih isto nema end of tank dumpa...
A toliko je precizan(bio) da ti ni ne treba iglicni prakticno.
Zato bi ga voljeo sredit,mada sumnjam da cu naci ovdje u nasoj drzavi...ovlasteni servis za victor kod nas kaze da se ne moze a kladio bi se da moze samo im se neda zafrkavat.Nisu ga ni otvorili...

Znaci ti si zadovoljna sa ovim svojim ovak na oko?  :D
20l vanila

Offline Dellete

• Punopravni član
  • P.
« Odgovori #5 u: Travanj 23, 2013, 00:41:34 prijepodne »
klasika :)

ajd pricekaj tjedan dana pa cu ti dati review :D

a koji model ti je taj iz usa?

Offline sasa67

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 58
« Odgovori #6 u: Travanj 23, 2013, 10:17:12 prijepodne »
dugotrajna voda zezne regulator ali ne ono malo što se vrati samo ti otvrdne unutarnju gumu.
Svi regulatori rade na istom principu odvrtanjem i navrtanjem regulatora koji pomoću opruge pritišće ili otpušta gumu.
Moj savjet je da ga rastaviš izvadiš gumu odeš u savu kupiš gumu a4 formata odeš do najbližeg postolara ili bravara daš staru gumu i on ti izreže novu.
Sad treba u početku biti oprezan jer guma možda nije istih karakteristika kao ona stara ustabili je i ako si zadovoljan pohrani ostatak gume s dječjim puderom i papirom.
Ja svoj redovito tako servisiram sam imam od sere koji je nakon nepunih godinu dana prošo sad već ima 2 moju gumu i ima oko 6godina,a imam i veliki prof od varenja ista stvar voda stvrdne gumu unutra i moraš je mijenjati.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao!
Koliko toga se može naučiti samo gledajući akvarij , nemjerljivo puno!

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 23, 2013, 10:53:02 prijepodne »
Evo sad sam malo obisao servise i cini kazu ljudi da im se regulator cini ok...da radi normalno i ne pusta.
Neznam,od kad nosim bocu puniti u vodovod mi se ovo pocelo dogadjati,slucajnost ili indicija...uglavnom,sad cu napuniti bocu jos jednom negdje drugdje pa cu vidjeti.
Zao mi je ovog regulatora na slici lijevo,victor vts 253a kojeg sam zeznuo tako sta mi je usla zeljezna prasina u njega i razbilo je membranu na sigurnosnom.
Vjerujem da bi se dalo srediti ali gdje god pitam nece ni pokusat...danas ga rastavljam pa sta bude bude.

Ovaj desno je biom,nije bas najtocniji,malo kazaljke pokazuju kako spada,malo ne i tesko se regulira izlazni tlak al vjerovatno da je i ok...
Sta se dogadja neznam....

20l vanila

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 23, 2013, 10:54:34 prijepodne »
dugotrajna voda zezne regulator ali ne ono malo što se vrati samo ti otvrdne unutarnju gumu.
Svi regulatori rade na istom principu odvrtanjem i navrtanjem regulatora koji pomoću opruge pritišće ili otpušta gumu.
Moj savjet je da ga rastaviš izvadiš gumu odeš u savu kupiš gumu a4 formata odeš do najbližeg postolara ili bravara daš staru gumu i on ti izreže novu.
Sad treba u početku biti oprezan jer guma možda nije istih karakteristika kao ona stara ustabili je i ako si zadovoljan pohrani ostatak gume s dječjim puderom i papirom.
Ja svoj redovito tako servisiram sam imam od sere koji je nakon nepunih godinu dana prošo sad već ima 2 moju gumu i ima oko 6godina,a imam i veliki prof od varenja ista stvar voda stvrdne gumu unutra i moraš je mijenjati.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao!

Pokusat cu ovo sta kazes :up:
Moguce da je bilo vode u njemu,jucer sam isto kreten skinuo regulator i otisao...kao nece voda nazad kroz difuzer...aha,zalio sam cijeli ormaric pa tako mislim da je moguce da se vracalo i u regulator.
20l vanila

Offline sasa67

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 23, 2013, 14:06:13 poslijepodne »
sad i na sigurnosnom ventilu možeš to isto napraviti pto sam ti prethodno napisao a ako ti ne bude išlo nikako ima jedan servis tu blizu mene pa ti ja to odradim ako hoćeš i vjerojatno ćeš proć puno jeftinije neg kupovati novi.
Samo za objašnjenje to su stvari koje su vječne jedino što odlazi je eventualno drugi manometar radi prevelikog propusnog pritiska sve je zamjenjivo i nije nuklearna fizika!
Vidi i javi mi nema frke odradim to i tako sam pojedincima u zg dužan usluge a i buncek će možda u petak do mene svratiti on je isto u zg pa možeš poslati po njemu!
Svakako javi!

Offline sasa67

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 23, 2013, 14:24:17 poslijepodne »
Da regulator donekle možeš testirati sapunicom ,ali da pušta na spoju nekom u malim količinama nećeš vidjeti i skupo je to testirati na boci od co2 prikopčaj ga na kompresor nadrukaj kompresor 2,5 do 4bara na tom režimu će raditi kod tebe naravno zatvori izlaz i stavi u kantu vode.
Ako to eliminiraš mijenjaj crijeva do akvarija jer biš vidio da u akvariju ide preveć co2.
Na kraju ostaje boca isto zatvori ventil i stavi je u vodu to je to!

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 23, 2013, 16:14:33 poslijepodne »
Hvala ti puno na odgovorima :up: :up:
Vjerujem da su te stvari skoro vjecne tj da se unutra samo membrane mjenjaju.
Gledam bas na netu,postoji vts250 repair kit...al kosta nekih 50usd bez postarine a meni je mislim otisla samo jedna gumica,kao i na starom regulatoru u ovoj temi.
Znaci imam 2x victor vts253a i 250...da ovoga jednog sredim bio bi sretan.

Pokusat cu jos zicat ovu gumicu is usa,bas iz victora...ako me odbiju onda cu ovako probati kako kazes,ili se mozemo dogovoriti na pp da mi tvoji pogledaju.

20l vanila

Offline sasa67

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 23, 2013, 16:43:15 poslijepodne »
50$ za to mi se čini puno ali to su cijene originala kako sam ti rekao pomoć ću ti a i na pp imaš broj moba.
I ja sam seru platio oko 1200 kn sam zato jer u momentu nisam imao drugog izbora.
I što se co2 tiče postoji ti samo jedan jedini am ne ovo što sam ovdje čitao industrijski i prehranbeni to je samo hrvatska posla da se vlasnicima kafića naplati više!
Tako da svakim otpuštanjem co2 dolazi do kondezacije unutarnje sad po ljeti puno manjoj!
No slobodno me nazovi !