Update:
Evo malo izvrtio spuzvu i stavio je sada naopako, da je duzi dio nazad, a ne dolje, tako da je dolje kraci dio, pa se manje blokira usis pumpe. One 2 gumice sam namjestio skrooooz pri vrhu tako da ih one guraju da pumpa nemoze puno ici nazad, tako da sto vise stoji u mjestu. I jos sam spustio komplet box jedno 2cm ispod preporucene crte (naravno jos uvijek je gornji dio i pod najvecim valom u zraku, a ne pod vodom). Sada sam spustio buku ne bas za pola, ali za trecinu sigurno jeste. Ali jos uvijek se cuje.
Onda sam uzeo box i drzao ga u ruci i jos uvijek se cuje (da nema rezonancije od necega). Onda sam posumljao u magnete koji su spojeni na box s unutrasnje strane. Skinuo i magnete, drzao box u ruci u tanku, opet se cuje. Onda sam vratio magnete na box, box na tank, pa sam izvadio komplet spuzvu i rukom drzao pumpu unutar boxa. OPET se cuje. Dakle nije do spuzve, nije do magneta, dok pumpa ide u box pocme se cuti.
I evo na kraju sam vidio jednu stvar. Da definitivno ovisi brzina vrtnje na buku. Ako spustim pumpu na minimalac onda se stvarno nista ne cuje. 1/3 - cuje se podnosljivo, 2/3 - primjetno se cuje, full - cuje se da vec smeta. Koji jumper na napajanju drzite od waveboxa? 18 ili 24V ? Kao 18V je do 1200l tankove a 24V za do 1500l tankove, ja sam ostavio na 18V. Mozda malo testirati s 24V i smanjenom snagom pumpe.
Jos uvijek svaki prijedlog je dobrodosao