Pozdrav svima!
Novi sam clan na forumu i ovaj me problem uistinu natjerao da potrazim pomoc iskusnijih akvarista.. Naime imam akvarij od nekih 100 l u kojem imam mladog africkog ciklida kadango,2 mladja skalara,1 colisa laliu,Crvenooku tetru,soma Ancistrus dolichopterus i crnu udovicu koja je jedina bila i najstarija riba i danas je nema u akvariju...
Jutros kad sam upalio svijetlo u akvariju,primjetio sam da ribe nisu vise zivahne te da stoje na mjestu.Dao sam im malo jesti ali samo je colia nesto malo jela.Tad sam i primjetio da nema crne udovice(nije mi jasno kako je preko noci nestala,nemoguce da su je pojeli i nemoguce je da ispadne iz akvarija).
Bas jucer mi je prijatelj dao tri mlada gupija koje sam pregradio od ostalih u akvariju i tu snjima stoji jedna zlatna ribica koja nije bas bitna..Zanima me jel gupiji mogu prenositi neke bolesti jer su ribice stvarno u nekom problemu.jedan od skalara ima bijeli koncasti izmeti to je vec jedan od znakova bolesti..
Eto pa bih volio da podijelite smenom mozda vase slicne probleme i ako neko zna kako moze nestati tako riba koja je bila i velika za ostale crne udovice..
Hvala!