Kaj se odma dižeš na zadnje noge ?

Ma nije nitko rekao da im netreba osigurati adekvatan smještaj, ja sam pripomenuo kako iz desetljeća u desetljeće određeni gabariti nastambi za pojedine životinje u hobističkoj i stručnoj literaturi rastu, problem nastaje onog trena kad se neiskusni vlasnik, koji je zaglibio sa životinjom u neadekvatnim uvjetima, osijeća ugrožen i napadnut, i onda ljudi reagiraju svakako, neki se povuku i više niš ne pitaju nego proslijede životinje nekom drugom, neki ih puste u prirodu , neki se prave najpametniji pa ostave kornjače u mini smještajima, jer one rastu pa si misle kak im je super i zakaj netko nešto s...e po tom pitanju a ima i onih koji će poslušati , no na žalost, tih je najmanje.
Slažem se ja s tobom Kori da treba dati maksimum kad su ljubimci u pitanju, i istina je, ljudi se uvijek uhvate za onu informaciju koju žele čuti, ne se ljutiti, oni koji zaista žele dobro svojim životinjama, oni će napraviti najviše što mogu bez obzira da li spomenuli da neka kornjača već dugo živi samo na kupovnoj hrani ili ne, procesuirana hrana sama po sebi nije uvijek najbolji izbor ni za ljude, ni za životinje i smatram da ju treba davati životinji samo dok odrasta budući da je na taj način sigurnije da će dobiti sve potrebno za rast i razvoj (pri tome ne govorim o račićima) , a poslije kad odraste se može hraniti na razne načine. Ja i svojim psima dok odrastu dajem gotovu granu, a poslije kombiniram jer sam primjetio da su mi nekad psi dok su jeli sirovo ili kuhano , živjeli duže, ove generacije othranjene na gotovoj hrani su često imale kraći životni vijek.
Generacije djece odrastaju na junk foodu, ako se preko dana uđe u McDonalds, više od 50 % je klinaca unutra jer su ljudi komotni, vole svoju djecu, daleko od toga, ali im ne čine baš neku veliku korist, s druge strane , nitko im ne prigovara, ne prijavljuje ih socijalnoj službi, a onda dožive na forumu ( ovo je karikirano, čisto primjer) , da ih se proglasi neprijateljem broj 1, jer hrane životinje neadekvatno. E tu ljudi reagiraju otporom.
A ovo balavac

, svi smo mi to doživjeli , zvali nas svakako , i to kad smo bili u pravu, al eto, nekako s godinama prestanu pa ti to čak počne faliti
Ne se ljutiti kad mi ovako pišemo o životinjama, nitko ne potkopava tvoj rad, a ti samo nastavi kao i do sada