Znaš, malo me buni pojava rupa u glavi jer se one pojavljuju većinom kod riba koje se drže u vodi koja je vrlo male tvrdoće i u demineraliziranim vodama sa niskim pH.
Također je pH bitan jer ako je nizak pH vode tada moraš iči sa manjim dozama lijeka.
Ja bih prvo išao rješavati hexamitu a rupe u glavi i blaga mrena na očima riba će se povući same od sebe kada se popravi kvaliteta vode i kada se koristi FFM. Toplo bih ti preporučio jedan preparat koji sam i ja koristio a zove se "Diskus Eliksir" to je tekućina koja u sebi ima mikroelemenata i još dosta drugih dobrih sastojaka koji dobro dođu diskusima.
Svakako predlažem da probaš nabaviti Serin Flagelol te da sa njime provedeš liječenje a ako ga nema u Pet shopovima probaj ga naručiti preko interneta iz Italije ili Slovenije stigne za par dana a jako je dobar lijek.
Javi što si odlućila poduzeti te također javi rezultate mjerenja vode, pozdrav.
Pozdrav,
plavi,htio bih podijeliti iskustvo kako sam nekada držao skalare u običnoj pipovači,te su mi obolili od hexamite tj rupa u glavi,tada sam ih liječio hexa-ex tebletama koje su bile uspiješne, čovjek u zoo kokolu u importane galeriji mi nije vjerovao da je moguče da skalari uopče imaju tu bolest, pa sam mu nosio knjige da i on nekaj novo nauči. tako da eto moguče je
@beky - tvoje ribe su jako dugo bolesne,i bolesti su u poodmaklom stadiju, a i bombardirala si ih lijekovima što nije dobro, a nijedno nije dalo rezultata,
kolega plavi je dao jaku dozu metronidazola obzirom da je sve u poodmakloj fazi reklo bi se kritičnoj
@mbogdan - u pravu si,ali obzirom da je probano sa više lijekova i sve bezuspiješno i da se bolesti več dugo vuku, koliko još ima vremena za pokušaje?
sve je to sad fifti - fifti šansa
ja bi još uz sve to trpao i po jedan zgnječeni režanj češnjaka na 50L vode,drugi dan izbaciš i ponoviš da ne počnu trunuti,nažalost neugodan miris bude u prostoriji gdje je akvarij, isto tako dodavao bih vitamine jer ako ne jedu bar da kroz škrge dobiju nešto
kako god - sretno!