Informativno, za teraristu, koji je naravno držao zmije neotrovnice, a koji bi htio ući u svijet otrovnica,
ja bi ti preporučio Boigu dendrophilu. To je zmija sa dosta slabim otrovom, ima stražnje zube i nije pretjerano agresivna, makar to ovisi i o samoj životinji.
I jako je lijepa, usput može se nabaviti vani, ali i kod nas če ti ju nabaviti...
Kao drugu mogučnost, znam dosta terarista koji su u svijet otrovnica krenuli sa Trimeresurus albolabrisima. O Albolabrisima je pisano dosta na ovom i na drugim forumima, slažem se da je pomalo agresivka, ali oprez treba biti kod svih zmija. Otrov joj nije toliko jak kao kod našeg poskoka, ali ga ima nekoliko šputa više i tu bi bio problem ak te "prasne", a voli ugrist...i jako su brze, usto izbacuje skoro cijelo tijelo i drži se samo repom na grani, a stalno su po granama. Tako, da kad terarista ulazi u svijet otrovnica, vjerojatno bi trebao i o tome razmisliti. Zmije, kao i sve druge životinje, zahtjevaju puuuuno aktivnosti, novca i vremena, pa je stoga odluka o nabavci životinje vrlo važna. Puno ljudi nabavi zmiju, malo se zadovolji i tad nezna šta če sa njom....
Moj savjet; Otrovnica ima po cijeloj državi, odeš malo u prirodu, uloviš otrovnicu, malo je proučiš, malo se poigraš, poslikaš i pustiš je...

Kad se "zaljubiš" u zmije, dobro proući materiju, nabavi nekoliko vrsta neotrovnica i nakon desetak godina (jer tad si već "kronikus") možeš polako u svijet otrovnica....tad češ već znat šta trebaš nabaviti..
Sretno!