pozdrav,
danas sam napravio novi setup pa ne znam kako bi gnojio. do sada sam se stalno borio sa algama i propadanjem bilja pa bi volio ovaj puta da stvarno krene kako treba.
Aq je 230L, imam co2 bocu, mikro mix za pps-pro, makro mix za pps-pro, lampe 2x39(nove) + 2x30 (znaci oko 0,7 po litri).
Od biljaka imam:
Ludwigia repens
Alternanthera reineckii 'Mini'
Hydrocotyle tripartita
Microsorum pteropus
Microsorum pteropus 'Windeløv'
Rotala rotundifolia
hrpa kripti
javanska mahovina
neka velika zelena koja jedina kod mene do sad raste (prije novog setupa)
Sve u svemu, ne znam kako da krenem sad gnojiti, koje kolicine, koje metode, da li da palim sve lampe ili samo ove nove 2x39, da li da palim co2 itd. itd.
zadnji put kad sam kupio co2 bocu, nafrljio sam sve lampe i zacas je bio algarij...tako da ove dvije po 30W ne palim mjesecima.
buduci da trenutno imam mixeve za pps, ne znam da li to mogu koristiti za ei, tj. koje kolicine da ubacim i kada?
ima li neka dobra dusa da mi napise raspored gnojenja, koliko cega i kada? znaci koliko ml tih mixeva i kako cesto? znam da je to za svaki aq posebno, ali neka provjerena receptura po kojoj se ne moze previse zeznuti, a da biljke rastu.
da li da palim sve lampe?
co2 pretpostavljam drzim upaljen (mjehur u sek)
vodu mijenjam 20% u 10-ak dana
da li da krenem prema pps-pro jos jednom (ne kuzim u cemu sam fulao zadnji put,sve je bilo po pravilima ali bilje propalo, a alge po svuda) ili prema EI?
hvala